Draadloos opladen: Wat is het en hoe werkt het precies?
Voor je smartwatch, je telefoon en je oordopjes 3 verschillende opladers. Dat zijn ook 3 verschillende kabels en 3 plekken waar je je toestellen moet opladen. Of erger, je moet ze om beurten opladen wat je meer tijd kost.
De 3 in 1 draadloze oplaadstation is hier de ideale oplossing voor. Een docking station maakt het mogelijk om je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd op te kunnen laden.
Lees verder om erachter te komen hoe dit precies werkt.
Draadloos opladen: zo werkt het
Draadloos opladen, ook bekend als Qi opladen, is een manier waarmee je je telefoon kunt opladen zonder kabel. Draadloos opladen biedt gemak en vrijheid. Je hoeft niet moeilijk te doen met kabels en stekkers, je legt je iPhone, Apple Watch en AirPods neer op het draadloze oplaadstation en het opladen begint automatisch. Vervolgens ga je weer verder met waar je mee bezig was.
Het draadloos opladen werkt met twee spoelen, één daarvan zit in het laadstation en de andere in je iPhone, Apple Watch of AirPods case. De twee spoelen werken samen door middel van Qi technologie, dat gebruikt maakt van een magnetisch veld. Wanneer je je telefoon aan het oplaadstation hecht, wordt het magnetisch veld geactiveerd en begint je telefoon met opladen.
Apple MagSafe
MagSafe is het draadloze oplaadsysteem dat speciaal is ontworpen voor Apple apparaten. Het werkt, net als de niet-Apple draadloze opladers, met twee spoelen die elkaar aantrekken waardoor het opladen geactiveerd wordt. Door de magneet in de iPhone, kan de iPhone draadloos opladen met verschillende soorten draadloze opladers.
Is draadloos opladen slecht voor je batterij?
Draadloos opladen is niet slecht voor je batterij. Draadloos opladen zorgt er wel voor dat er meer warmte vrijkomt dan bij het opladen met een kabel, de temperatuur van je toestel kan hierdoor stijgen. Dit wekt het idee dat draadloos opladen misschien slecht is voor je toestel. Echter is de temperatuurstijging niet groot genoeg om schadelijk te zijn voor je toestel.
De dikte van je hoesje speelt ook een rol bij het draadloos opladen en de temperatuur van je smartphone. Een Apple hoesje met MagSafe, laat ondanks de dikte van het hoesje, draadloos opladen toe. Bij hoesjes zonder MagSafe kan de dikte het opladen verstoren, omdat je iPhone niet goed kan hechten aan het draadloze oplaadveld.
Welke toestellen kunnen draadloos opladen?
Elke draadloze oplader is anders, dit geldt ook voor de compatibiliteit van de draadloze oplader. Wij kunnen over onze eigen draadloze opladers zeggen dat ze geschikt zijn voor de volgende modellen:
De 3 in 1 Travel Charger van Coverzs heeft drie gebieden geschikt voor de volgende apparaten:
- Gebied 1, telefoon: Vanaf iPhone 8 en nieuwer.
- Gebied 2, oortjes: Apple AirPods 1, 2, 3, Pro, en 2 Pro.
- Gebied 3, smartwatch: Apple Watch 2 of nieuwer.
De 3 in 1 Foldable Wireless Charger voor Apple producten van Coverzs heeft drie gebieden geschikt voor de volgende apparaten:
- Gebied 1, telefoon: Vanaf iPhone 8 en nieuwer.
- Gebied 2, oortjes: Apple AirPods 1, 2, 3, Pro, en 2 Pro.
- Gebied 3, smartwatch: Apple Watch 2 of nieuwer.
De 3 in 1 Magnetische docking station voor Apple producten van Coverzs heeft drie gebieden geschikt voor de volgende apparaten:
- Gebied 1, telefoon: Vanaf iPhone 12 en nieuwer.
- Gebied 2, oortjes: Apple AirPods 1, 2, 3, Pro, en 2 Pro.
- Gebied 3, smartwatch: Apple Watch 2 of nieuwer.
Meerdere apparaten tegelijk opladen
Met een 3-in-1 draadloze docking station is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden. In ons assortiment hebben we verschillende soorten 3 in 1 draadloze opladers. Zo is de 3 in 1 Travel Charger perfect om mee te nemen op reis. Het is een opvouwbare draadloze oplader die je eenvoudig je zak of tas kunt zetten.
De 3 in 1 Magnetische docking station voor Apple producten heeft een mooie standaard en is ideaal om op je bureau of nachtkastje neer te zetten. Hetzelfde geldt voor de 3 in 1 Foldable Wireless Charger voor Apple producten.
Naast onze 3-in-1 draadloze opladers, hebben we ook draadloze opladers voor alleen je smartwatch. Ook deze draadloze oplaadstations zijn perfect voor op je nachtkastje of op je bureau.
Mythes over draadloos opladen
Er zijn een hoop verschillende meningen over draadloos opladen wat bij veel mensen voor verwarring heeft gezorgd. De meningen en wat werkelijk is zijn verward geraakt waardoor er mythes zijn ontstaan over draadloos opladen. Hieronder zetten we de 5 meest voorkomende mythes over draadloze opladers:
1: Je kunt je telefoon niet opladen met een hoesje.
Draadloos opladen werkt prima met de meeste telefoonhoesjes, zolang ze niet te dik of van metaal zijn gemaakt. Dunne, niet-metalen hoesjes vormen over het algemeen geen probleem voor draadloos opladen.
2: Te vaak draadloos opladen is slecht voor je batterij.
Vanwege de warmte die ontstaat bij het draadloos opladen, denkt men vaak dat dit gelijk staat aan het beschadigen van de batterij. Draadloos opladen kan daarentegen de levensduur van je batterij verbeteren. Door meerdere keren je batterij op te laden en tussen de 20% en 80% te houden, bevorder je de levensduur van je batterij.
3: Draadloos opladen is inefficiënt.
Iedereen die op zoek is naar een draadloze oplader komt er snel achter dat er een hoop verschillende draadloze opladers beschikbaar zijn met een unieke prijs en/of functionaliteit. Wanneer een draadloze oplader langzaam oplaadt of niet altijd werkt, kan het zo zijn dat de verkeerde adapter gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat de output niet optimaal zal werken waardoor het lijkt alsof de draadloze oplader inefficiënt is.
Let daarom dus goed op dat je een adapter aanschaft die compatibel is met je draadloze oplader.
4.: Draadloos opladen kan mensen schaden door straling.
De draadloze oplader zendt alleen elektromagnetische straling uit wanneer er een telefoon, smartwatch of oordopcase aan gehecht is. Als er eenmaal een iPhone, Apple Watch of AirPods case gehecht is aan het oplaadveld, wordt de elektromagnetische straling alleen uitgezonden in de directe omgeving van het apparaat. Draadloos opladen is dus niet schadelijk voor mensen.
5: Draadloos opladen is duurder dan opladen met een kabel.
Draadloze opladers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de functionaliteit. Er zijn betaalbare opties beschikbaar die uitstekende draadloze oplaadprestaties bieden zonder de hoofdprijs te betalen.
Neem een kijkje in ons assortiment draadloze opladers, waar we draadloze opladers van €24,95 tot €49,95 aanbieden.
Samenvatting
Draadloze oplaadstations zijn er in verschillende soorten en maten. Ze geven je net iets meer vrijheid dan een oplader met een kabel, je hoeft geen kabels meer te zoeken of uit de knoop te halen. Je kunt je telefoon, smartwatch en oordopjes alle drie tegelijkertijd opladen. Al met al is de draadloze oplader een geschikte optie om je leven makkelijker te maken.
Meest gestelde vragen
Is mijn telefoon geschikt voor draadloos opladen?
Je telefoon moet Qi gecertificeerd zijn om draadloos op te kunnen laden. Niet elke telefoon is hierdoor geschikt om draadloos op te kunnen laden. De meeste nieuwe telefoons zijn wel beschikbaar voor draadloos opladen. Controleer dus eerst of je smartphone Qi-gecertificeerd is voordat je een draadloze oplader aanschaft.
Kan je draadloos opladen met een hoesje?
Ja, draadloos opladen werkt meestal prima met de meeste telefoonhoesjes, zolang ze niet te dik of van metaal zijn gemaakt. Dunne, siliconen hoesjes, vormen over het algemeen geen probleem voor draadloos opladen.
Is draadloos opladen slecht voor je batterij?
Nee, over het algemeen is draadloos opladen niet slecht voor de batterij van je apparaat. Moderne draadloze oplaadtechnologieën, zoals de Qi-standaard, zijn ontworpen om veilig en efficiënt te werken. Controleer daarom goed of het draadloze oplaadstation voldoet aan de Qi-standaard.
Hoeveel Watt draadloos opladen?
Afhankelijk van de draadloze oplader is de output tussen de 7,5 en 50 watt.