Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Estelle , 13 oktober 2021

De best betaalbare smartwatch: Xiaomi Amazfit BIP

De Xiaomi Amazfit BIP:

- Prijs: 69 euro
- Behuizing: kunststof frame en weeg 32 gram met een bandje
- Besturingssysteem: Android 4.4, iOS 8 en hoger
- Connectivity: Bluetooth 4.0 BLE en GPS

Wat is er zo bijzonder aan de Xiaomi Amazfit BIP?

  • Lange batterijduur: de Watch kan tot 30 dagen meegaan bij normaal gebruik en tot wel 45 dagen met minimale meldingen. Hij geeft dus geen dagen, maar weken mee!
  • Comfortabel om te dragen tijdens het sporten en slapen
  • Je ontvangt telefoonmeldingen, zoals oproepen, berichten, e-mails en apps
  • Hij trackt multisport, dus hij volgt je runs, fietstochten en geplande routes. Hij geeft statistieken hiervan weer en hartslagzones
  • Beschikt over de nieuwste technologie, zoals GPS, optische hartslagsensor, barometer, kompas en drie-assige versnellingsmeter 
  • Het scherm van de Xiaomi Amazfit BIP staat altijd aan en houdt je op de hoogte over wat de tijd en  datum is, hoeveel stappen je hebt gezet, jouw sportstatistieken, etc.

Specificaties

Compatibel metAndroid, iOS
StappentellerJa
HartslagmeterJa
GPSJa
Display1.28 inch
Gewicht32 gram
Batterij Capaciteit 190mAh
WaterbestendigJa
AppAmazfit / Zepp App
Nederlandse taal beschikbaar op de WatchNee

Voor- en nadelen van de Xiaomi Amazfit BIP

VoordelenNadelen
Maximale batterijduur van 45 dagen Interface werkt niet goed, eerder omslachtig
GPS die nauwkeurig meetGeen zwemtracking 
Hartslagmeter die inzicht geeft in conditie en jouw nachtrust kan metenRetro-display en dit kan voor sommige nogal ouderwets overkomen
Waterdicht, dus zwemmen, douchen en een stortbui kan geen kwaadGeen smartfuncties 
Goede prijs in vergelijking tot wat die aanbiedtSynchroniseren duurt lang

Design en display

De Xiaomi Amazfit BIP heeft eigenlijk veel weg van de Apple Watch als we het hebben over het design. Het scherm is 2,4 bij 2,5 cm groot en beschikt over het krasbestendige Gorilla Glass 3. Hij heeft een rechthoekige kast met afgeronde hoeken, waardoor mensen hem daarom vinden lijken op de Apple Watch. 

Interface

De homepage van de display geeft de tijd, dag, datum en het aantal genomen stappen weer. Wil je meer informatie zien? Dan moet je dus swipen, maar dit kun je pas doen als je het horloge aan hebt gezet met de fysieke knop aan de zijkant. 

Als je naar beneden swipet op de Watch dan krijg je de batterijduur en verbindingsstatus te zien. Daarnaast kan je het horloge ook zetten op niet storen, zodat je dus geen meldingen binnenkrijgt op de activity tracker. Swipe je naar boven, dan krijg je de notificaties te zien die je hebt ontvangen. Swipe je naar links dan krijg je alle informatie over het aantal stappen dat je hebt gezet op de dag, afgelegde afstand en hartslag. Je kan nog verder naar links swipen en dan zie je het weer, timer, alarm, kompas en verdere instellingen.

Tracking 

Ben jij een fanatieke sporter die het belangrijk vindt dat alle sportieve activiteiten worden bijgehouden, dan is misschien de Xiaomi Amazfit Bip niet helemaal geschikt voor jou. Hij beschikt namelijk niet over zwemtracking, terwijl het horloge wel waterdicht is en een IP68-rating heeft. 

Als je een fanatieke wandelaar, fietser of hardloper bent dan is de Amazfit Bip zeker geschikt voor jou! Hij is namelijk accuraat in zijn metingen en heeft een ingebouwde GPS, maar soms kan het wel wat langer duren voordat de GPS werkt. Ook beschikt die over een barometer, kompas, accelerometer en ook houdt die je tempo en hoogte goed bij. Daarnaast kan je nachtrust ook gemonitord worden en kom je er dus achter hoe lang en hoe diep jij hebt geslapen. Ook kan je jouw nachtrust vergelijken met die van andere Xiaomi gebruikers. 

Features en apps

Je kunt op de Amazfit BIP zoals we net al zeiden notificaties ontvangen, zoals meldingen van je appjes, berichten, tweets en belletjes. Je ontvangt notificaties, maar erop reageren kan bijvoorbeeld niet. Om meer te weten te komen over je prestaties tijdens het sporten en de bewegingen die je maakt gedurende dag, is het belangrijk om de app Mi Fit te downloaden op je telefoon. Het synchroniseren ervan kan wel eventjes duren, maar wanneer dit is gebeurd biedt de app goede overzichten van jouw prestaties. De BIP kan je hartslag gedetailleerd bijhouden en er zit maar weinig verschil in metingen met een hartslagband. 

Batterijduur

Last but not least, de batterijduur van de BIP. Zoals we eerder al benoemden gaat de batterij van de BIP lang mee, namelijk bij normaal gebruik zo'n 30 dagen en bij minimaal gebruik gaat die tot wel 45 dagen mee. Door zijn indrukwekkende batterij wordt de Amazfit BIP vaak verkocht, maar dat is ook volkomen logisch want zeg nou eerlijk hoe relaxed is het als je jouw smartwatch niet elke dag aan de oplader hoeft te leggen?! Een hele grote pluspunt van de Xiaomi Amzfit BIP.

Kortom..

Naast dat de BIP een geweldig prijskaartje heeft, beschikt hij ook over heel veel functies en als klap op de vuurpijl heeft die ook nog een indrukwekkende batterijduur. Hij beschikt over een hartslagmeter, ingebouwde GPS, geweldige batterijduur en hij is ook nog eens waterdicht. Zoals de naam ook al zegt, is deze activity tracker echt AMAZing en zeker een uitstekende tracker voor jouw dagelijkse bewegingen en activiteiten. 

Wil je al dit moois personaliseren met een mooie horlogeband? Bekijk dan eens ons assortiment Xiaomi Amazfit Bip bandjes waar je een ruime keuze hebt. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden