Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met de kortingscode SINT1515% korting op ALLES met de kortingscode SINT15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% korting op ALLES met de kortingscode SINT1515% korting op ALLES met de kortingscode SINT15

Door Arvid, 22 november 2022

Beste smartwatch met bloeddrukmeter (Top 4)

Een te lage of te hoge bloeddruk is niet gezond voor ons lichaam. Vandaar dat smartwatch met een bloeddrukmeter zeer populair zijn. Je kunt eenvoudig jouw bloeddruk in de gaten houden. In deze blog lees je over de top 4 smartwatches die bloeddruk kunnen meten.

Waarom bloeddruk meten met smartwatch?

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom het goed is om je bloeddruk met een smartwatch te meten. Normaal gesproken moet je een bezoek brengen aan de huisarts voor een bloeddrukmeting. Dit is altijd slechts een momentopname. Met een smartwatch kun je je bloeddruk constant in de gaten houden. Zo krijg je nauwkeurige metingen op elk moment.

Top 4 beste smartwatches voor bloeddrukmetingen

Nog niet elke smartwatch heeft een bloeddrukmeter. Daarom hebben wij de top 4 beste smartwatches voor bloeddruk op een rijtje gezet. Naast het meten van bloeddruk kunnen meeste smartwatch ook je hartslag meten. Geavanceerde smartwatches kunnen nog veel meer informatie geven over je gezondheid, en zelfs hartfilmpjes (ECG) maken. 

 1. Samsung Galaxy Watch 5

smartwatch bloeddruk gw5

De Samsung Galaxy Watch 5 kan naast bloeddruk opmeten nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld een hartfilmpje maken, je SpO2 (bloedzuurstofniveau) meten, en je hartslag in de gaten houden. De Galaxy Watch 5 is de nieuwste smartwatch in de serie van Samsung. Je kunt met alle versies van de Watch 5 je bloeddruk meten.

Om je bloeddruk te meten moet de Galaxy Watch 5 gekalibreerd worden met een bloeddrukmeter. Voor nauwkeurige resultaten moet je dit elke 4 weken kalibreren. Na het kalibreren van je bloeddruk kun je op elk gewenst moment je bloeddruk meten en monitoren. 

De Galaxy Watch 5 is één van de beste smartwatches die je kunt vinden, met een hoop functies en goede prestaties. De prijs is gemiddeld. Natuurlijk kun je uit veel verschillende Galaxy Watch 5 bandjes kiezen om de smartwatch te personaliseren.

Galaxy Watch 5 prijs: Vanaf € 299,00  

2. Huawei Watch D

huawei watch d smartwatch bloeddruk

De nieuwe Huawei Watch D is de beste smartwatch die bloeddruk kan meten. Deze smartwatch heeft namelijk een zeer unieke functie: het bandje van de Huawei Watch D wordt opgeblazen om jouw bloeddruk te meten. Je hoeft de Watch D dus niet te kalibreren, en je kunt altijd een zeer accurate meting maken.

De Huawei Watch D is nog niet beschikbaar, maar zal eind 2022 waarschijnlijk in de Nederlandse schappen liggen. De prijs zal waarschijnlijk wel hoog uitvallen. Je krijgt daarvoor wel de unieke functie van het opblaasbare bandje terug. Naast bloeddruk meet de Huawei Watch D ook hartslag en huidtemperatuur. De Watch D is uitgerust met GPS en een gyroscoop.

Huawei Watch D prijs: Vanaf € 399,00 (verwacht)

 

3. Samsung Galaxy Watch 4

gw4 smartwatch bloeddruk

De goedkoopste optie voor een smartwatch die bloeddruk kan meten zijn de oudere Galaxy Watches. Vanaf de Galaxy Watch 3 kunnen deze watches jouw bloeddruk meten. Het maakt ook niet uit welke versie van de Galaxy Watch je aanschaft. De Galaxy Watch 4 is inmiddels wat ouder, en kun je krijgen voor een lagere prijs dan de Watch 5 of Watch 5 Pro.
 

Er zijn wel wat verschillen tussen de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 5. Ga goed na of je geen functies mist die op de Watch 5 zitten, als je erover nadenkt om de oudere Watch 4 aan te schaffen. De Watch 4 is in het algemeen een zeer capabele smartwatch, met veel functies en sensoren.

Galaxy Watch 4 prijs: Vanaf € 139,00

 

4. Omron HeartGuide

smartwatch bloeddruk omron heartguide

De onbekende speler in deze lijst is de Omron HeartGuide. Dit is een soort smartwatch gemaakt door de Japanse zorgproductengigant Omron. Het verschil tussen deze watch en de rest in de lijst is dat de Omron HeartGuide een klinisch gevalideerde bloeddrukmeting kan uitvoeren.

Het grootste nadeel aan de Omron HeartGuide is dat deze niet verkrijgbaar is in Nederland. Je zult deze watch moeten importeren uit een ander land waar deze wel verkrijgbaar is. De prijs ligt daarom erg hoog, en is niet duidelijk te zeggen. We raden om deze reden niet aan om een Omron HeartGuide aan te schaffen.

Omron HeartGuide prijs: Alleen beschikbaar via import

Waar moet ik op letten?

Het belangrijkste om te realiseren is dat een smartwatch nooit een vervanging is voor een degelijke bloeddrukmeting. Het is slechts een alternatief en monitor om je gezondheid in de gaten te houden. Een losse bloeddrukmeter kan wellicht een betere keuze zijn wanneer je graag een accurate bloeddrukmeting wilt hebben. 

Ook zijn er veel goedkope Chinese smartwatches op de markt die claimen je bloeddruk te kunnen meten. Vaak zijn dit valse claims. Er zijn weinig smartwatches die je bloeddruk daadwerkelijk kunnen meten. Koop van een bekend merk en check altijd of de versie een bloeddrukmeter heeft wanneer je een smartwatch aanschaft.

Hoe meet een smartwatch bloeddruk?

Wanneer een smartwatch (van een gerenommeerd merk) de claim maakt dat deze bloeddruk meet, moet dat ook medisch onderbouwd zijn. Hierdoor zijn smartwatches die bloeddruk meten tot nu toe moeilijk te vinden. Het is namelijk niet makkelijk om een goede meting van jouw bloeddruk te maken door middel van een sensor in een smartwatch.

De meeste smartwatches, zoals die van Samsung, meten je bloeddruk door verschillende data van sensoren door een algoritme te gooien. Het is daarom ook verstandig om jouw bloeddrukmeter zo vaak mogelijk te kalibreren. 

Kun je bloeddruk meten met een Apple Watch?

Apple is al jaren bezig om een manier te vinden waarmee de bloeddruk van de dragen gemeten kan worden. Het gerucht was dat de bloeddrukmeter voor het eerst op de Apple Watch series 8 zou komen, maar dat is niet gebeurd. Tot nu toe kan de Apple Watch geen bloeddruk meten.

Apple is hard bezig met de bloeddrukmeter, en andere smartwatch fabrikanten natuurlijk ook. Het zal niet lang meer duren voordat Apple of een andere fabrikant zoals Fitbit ook met een goede bloeddrukmeter op de smartwatch komt.

Conclusie

Het vinden van een smartwatch met bloeddrukmeter is nog moeilijk. Tot nu toe kun je terecht bij de Samsung Galaxy Watch series, of de Huawei Watch D die binnenkort uitkomt. Het meten van je bloeddruk via een smartwatch is altijd een alternatief en geen vervanging voor een degelijke bloeddrukmeting met een medisch apparaat, thuis of bij de dokter. 

Meest gestelde vragen

Kan Garmin bloeddruk meten?
De Garmin smartwatches hebben tot nu toe geen mogelijkheid tot het meten van je bloeddruk.

Welke Fitbit heeft bloeddrukmeter?
Fitbit heeft nog geen smartwatch uitgebracht die over een bloeddrukmeter beschikt. Wellicht komt deze in de toekomst.

Hoe betrouwbaar is de bloeddrukmeter op een smartwatch?
De bloeddrukmeter van een smartwatch is niet hetzelfde als een meting met een medisch apparaat. Kalibreer jouw smartwatch altijd goed om de meest accurate bloeddrukmeting te krijgen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »