Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 7 februari 2024

Beste Garmin Smartwatch Dames

Garmin is een van de populairste merken als het gaat om smartwatches voor dames. Wil je ook een model van deze fabrikant? We raden je dan de Garmin Venu 3 aan, wat we de beste smartwatch van Garmin voor dames vinden. Er zijn echter nog veel meer geschikte modellen, check hiervoor onze top 7!

De beste Garmin smartwatches voor dames 

Hieronder vind je een overzicht van onze top 7 Garmin smartwatches dames van 2024:

  1. Garmin Venu 3: De beste Garmin smartwatch in het algemeen
  2. Garmin Forerunner 265: Het beste Garmin horloge voor dames die graag hardlopen
  3. Garmin Enduro 2: De beste Garmin smartwatch voor duursporters
  4. Garmin Vivosmart 5: De beste betaalbare Garmin smartwatch
  5. Garmin Forerunner 55: Het beste Garmin horloge voor nieuwe hardlopers
  6. Garmin Fenix 7 Pro: De meest geavanceerde Garmin smartwatch
  7. Garmin Instinct 2: Het beste Garmin horloge voor buitensporten

Natuurlijk is dit lijstje van zichzelf al interessant, maar je wilt vast ook nog weten hoe we onze top 7 hebben bepaald. Lees daarvoor snel verder!

1.     Garmin Venu 3: De beste Garmin smartwatch in het algemeen

Bij het bepalen van de top 7 van Garmin smartwatches voor dames van 2024 kwamen we dus tot de conclusie dat de Venu 3 op de hoogste trede van het podium hoorde te staan. Waarom? Nou, dat heeft meerdere redenen, maar eigenlijk komt het doordat dit model de perfecte combinatie van smartwatch en sporthorloge is.

Je hebt bijvoorbeeld de beschikking over GPS- en GLONASS-tracking en je kunt met de Garmin Venu 3 zwemmen, hardlopen, fietsen en andere sporten beoefenen. Daarnaast volgt dit horloge ook nog eens je slaap en stressniveaus. Eventueel kun je fitnessapps van derde partijen koppelen met deze smartwatch. Heb je een Ring deurbel? Op het heldere AMOLED-scherm zie je een beeldvoorbeeld als er is aangebeld.

Je doet de Garmin Venu 3 dus eigenlijk tekort als je dit model omschrijft als een sporthorloge. Dit komt ook zeker doordat je Spotify offline kunt gebruiken met deze smartwatch. Bellen is ook nog eens mogelijk. Wat wil je nog meer?!

2.      Garmin Forerunner 265: Het beste Garmin horloge voor dames die graag hardlopen

Zoek je een Garmin horloge voor dames die geschikt is voor hardlopen? De Forerunner 265 is dan de beste optie. Smartwatches van dit merk zijn uiteraard speciaal ontwikkeld voor sporters en dat geldt dus ook voor dit model.

De Garmin Forerunner 265 is dan ook een uitstekend hardloophorloge en hoort eigenlijk om de pols van elke hardloper te zitten. Waarom? Onder meer doordat je veel functies krijgt, waaronder allerlei trainingsmodi. Ook ontvang je feedback over je trainingsbelasting, waaronder de nieuwe Training Readiness-score.

Luister je tijdens het hardlopen graag naar muziek of podcasts? De Garmin Forerunner 265 helpt je dan aangezien je liedjes en afleveringen kunt downloaden op de ingebouwde opslag. Het is bovendien fijn dat deze smartwatch voorzien is van een nieuw AMOLED-scherm, wat de batterij helaas niet ten goede komt.

3.      Garmin Enduro 2: De beste Garmin smartwatch voor duursporters

Duursporters, waarbij je moet denken aan triatleten en ultralopers, kunnen goed gebruik maken van een smartwatch van Garmin. De Enduro 2 is op dit vlak al helemaal een geweldige aankoop, al heeft dit model wel een nadeel: de prijs: Goedkoop is de Garmin Enduro 2 namelijk niet, maar voor serieuze sporters heeft dit horloge wel geweldige functies.

Allereerst is deze smartwatch voor dames van Garmin voorzien van een geweldige batterij. Zelfs als je de GPS-modus inschakelt, kun je het horloge lang gebruiken voordat het opgeladen moet worden. Daarnaast is het handig dat het scherm groot is, hierdoor zie je gemakkelijk hoe lang je bijvoorbeeld onderweg bent.

NextFork willen we graag nog even benoemen: met deze functie geeft de Garmin Enduro 2 aan wanneer er een splitsing in je route komt. Ook ontvang je op dit model de Training Readiness-score, waardoor je precies weet wanneer je klaar bent voor een nieuwe training.

garmin enduro 2

4.      Garmin Vivosmart 5: De beste betaalbare Garmin smartwatch

Garmin smartwatches voor dames hoeven niet per se heel duur te zijn, dat zie je bijvoorbeeld aan de Vivosmart 5. Dit model is aan de goedkope kant, maar is toch van een goede kwaliteit. Zo monitort deze smartwatch je slaap uitstekend, zelfs beter dan andere slimme horloges.

Het is overigens goed om te weten dat de Garmin Vivosmart 5 niet een volwaardige smartwatch is. Je moet dit model meer zien als een klein sporthorloge dat gegevens over je conditie en algehele gezondheid verzamelt.

De Garmin Vivosmart 5 heeft helaas geen ingebouwde GPS. Dit sporthorloge kan dan ook niet je route bijhouden als je wandelt, hardloopt of fietst. Een ander nadeel van dit model is dat het een monochroom display heeft, al is dat niet heel erg.

5.      Garmin Forerunner 55: Het beste Garmin horloge voor nieuwe hardlopers

Veel horloges van Garmin zijn geschikt voor dames die hardlopen. De Forerunner 55 is hier ook een goed voorbeeld van. Het fijne aan deze smartwatch is dat deze redelijk klein is en ook nog eens weinig weegt. Dit komt vooral doordat het model gemaakt is van kunststof, wat de stevigheid en robuustheid niet ten goede komt.

De Garmin Forerunner 55 is een geschikt instapmodel voor hardlopende vrouwen omdat je gebruik kunt maken van diverse geweldige trainingshulpmiddelen. Hiermee controleer je je conditie en kun je ook je trainingen optimaliseren. De GPS is bovendien extreem nauwkeurig, wat uiteraard ook een pluspunt is.

Veel smartwatches van Garmin hebben touchscreen, maar dat is bij de Forerunner 55 niet het geval. Je bedient dit hardloophorloge juist met vijf knoppen. Bepaal zelf of je dit handig vindt of niet.

6.      Garmin Fenix 7 Pro: De meest geavanceerde Garmin smartwatch

Wil je als sporter continu je eigen records verbreken? De Garmin Fenix 7 Pro helpt je bij het behalen van dit doel. Dit sporthorloge bevat allerlei handige trainingstools, waaronder een paar nieuwe exemplaren.

Zo maakt de Fenix 7 Pro een grafiek waarmee je ziet hoe je VO2 max verandert tijdens je training. Ook zie je een realtime uithoudingsvermogengrafiek, waardoor je precies weet wat het beste tempo voor je is.

De Fenix 7 heeft bovendien een touchscreen scherm, wat voor de oudere modellen niet geldt. De Pro is nog beter, aangezien het scherm gevoeliger en responsiever is. Het display wordt bovendien automatisch vergrendeld tijdens workouts. Zo worden onbedoelde aanrakingen voorkomen.

7.      Garmin Instinct 2: Het beste Garmin horloge voor buitensporten

De Garmin Instinct was altijd populair onder de gebruikers, vooral door de handige functies en het robuuste ontwerp. De Instinct 2 behoudt deze kenmerken, maar dan in een slanker design. Je hebt hierbij de keuze uit twee maten: 40 en 45 mm.

Dit horloge is geschikt voor iedereen die sport, maar is vooral bedoeld voor hardlopers, fietsers en zwemmers. Toch kun je ook een volgmodus voor andere activiteiten gebruiken op de Garmin Instinct 2.

Daarnaast is de lange batterijduur van dit model uiteraard prettig. Dit is al helemaal het geval als je de Garmin Instinct 2 Solar koopt. Dit sporthorloge laadt namelijk op in de zon, hierdoor kun je het op papier aan één stuk door gebruiken.

Top 7 Garmin Smartwatch Dames - Veelgestelde vragen

Wat is een goede smartwatch voor vrouwen?

De Garmin Venu 3 is de beste smartwatch voor dames van Garmin. Er zijn uiteraard nog meer goede smartwatches voor vrouwen. Zo komt de Apple Watch Series 8 ook altijd goed uit de test, net als de Samsung Galaxy Watch 6. Vergelijk alle opties en bepaal dan welk horloge je koopt.

Wat is de beste Garmin smartwatch?

Over het algemeen wordt de Garmin Venu 3 gezien als de beste Garmin smartwatch. Dit model is een geweldige combinatie van een sporthorloge en een smartwatch. Andere goede modellen zijn onder meer de Forerunner 265 en de Vivosmart 5. Bepaal zelf welke functies en eigenschappen je belangrijk vindt, zoek dan op basis hiervan de beste Garmin smartwatch.

Is Garmin een goed merk?

Garmin is zeker een goed merk als je een sporthorloge wilt kopen. Deze fabrikant produceert diverse horloges voor diverse sporten en ontwikkelt ook nog eens verscheidene handige functies. Hierdoor krijg je de functies die een normale smartwatch heeft vaak ook op de sporthorloges van Garmin.

Conclusie

Wil je weten welke smartwatch van Garmin je het beste kunt kopen als vrouw? Dat hangt van je doel af. Check de onderstaande tabel:

Doel

Model

Overall

Garmin Venu 3

Hardlopen

Garmin Forerunner 265

Duursporten

Garmin Enduro 2

Laat een reactie achter

* Verplichte velden