Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 6 februari 2024

Apple Watch Ultra 2 vs Series 9

De Apple Watch Ultra 2 en Series 9 zijn beide net uit, dus welke smartwatch kun je dan het beste kopen voor je iPhone? Als je een groot budget hebt, is de Ultra 2 de betere optie. De Series 9 is de betaalbaardere Apple smartwatch, die daardoor uiteraard ook wat slechter is qua functies en eigenschappen.

Het grootste verschil Apple Watch Ultra 2 en 9

Het grootste verschil tussen de Apple Watch Ultra 2 en Series 9 is dus eigenlijk de prijs:

  • Apple Watch Ultra 2: 900 euro
  • Apple Watch Series 9: 480 euro

Het is dan ook niet meer dan logisch dat de voorkeur van veel mensen uitgaat naar de goedkopere optie. Toch is het dure model het kopen zeker waard, vooral vanwege de betere functies. Daarover vind je meer in de onderstaande tabel, waarin we de Apple Watch Ultra 2 vs Series 9 verschillen noemen qua specificaties.

Op zoek naar Apple Watch Ultra 2 bandjes of Apple Watch 9 bandjes? Bekijk ons ruime assortiment (meer dan 500 bandjes!)

 

 

Apple Watch Series 9

Apple Watch Ultra 2

Batterijduur

Tot 18 uur

Tot 36 uur

Batterijduur in energiebesparende modus

Tot 36 uur

Tot 72 uur

Opslag

32 GB

32 GB

Formaat

45 of 41 mm

49 mm

Waterbestendig

Tot 50 meter

Tot 100 meter

Scherm

Always-On Retina scherm tot 2000 nits helderheid

Always-On Retina scherm tot 3000 nits helderheid

 

Al met al is de Apple Watch Ultra 2 op vrijwel alle vlakken net iets beter dan de Apple Watch Series 9. Dit mag je eigenlijk ook wel verwachten voor de hoge prijs van deze smartwatch.

verschillen apple watch ultra 2 en apple watch 9

Verschillen in ontwerp

Vaak zie je bij apparaten van Apple dat ze enigszins op elkaar lijken. Dat is bij de Apple Watch Ultra 2 en de Series 9 niet helemaal het geval. Ze zijn beide vierkant en hebben ook allebei de Digital Crown, maar daar houdt de vergelijking eigenlijk wel op.

De Series 9 lijkt op de andere modellen in deze serie, terwijl de Ultra 2 natuurlijk gelijkenissen heeft met de eerste Ultra. Wel is de nieuwe variant een stuk robuuster en sportiever gemaakt, waardoor dit horloge geschikt is voor de avonturier.

De Apple Watch Ultra 2 is bovendien flink groter dan de Series 9. Veel mensen zijn bang dat dit een negatieve invloed heeft op het design, maar dat valt eigenlijk wel mee. Apple heeft ervoor gezorgd dat de smartwatch er toch elegant uitziet, onder meer door de afgeronde randen.

Dezelfde prestaties

Je verwacht misschien dat de Apple Watch Ultra 2 betere prestaties levert dan de Apple Watch Series 9. Dat ligt in de praktijk anders. Beide smartwatches maken namelijk gebruik van een nieuwe dual-core S9-chip gebaseerd op de A16-processor.

Hierdoor heeft geen van beide slimme horloges van Apple een prestatievoordeel ten opzichte van de ander. Wel leveren ze betere prestaties dan hun voorgangers, wat natuurlijk belangrijk is om te weten als je nu bijvoorbeeld de Series 8 gebruikt.

De Apple Watch Ultra 2 en de Series 9 ondersteunen bovendien beide de nieuwe functies die ontwikkeld zijn voor de S9. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe dubbeltikgebaar. Apple heeft dit gecreëerd zodat je nu met één hand de horlogefuncties kunt activeren.

Veelgestelde vragen over Apple Watch Ultra 2 vs Series 9

Wat is het verschil in Apple Watch Ultra 2 en Series 9?

De Apple Watch Ultra 2 is niet alleen duurder dan de Series 9, maar komt ook nog eens met betere specificaties. Zo is deze smartwatch een stuk groter, kun je de batterij langer gebruiken en is de Ultra 2 steviger gemaakt. Daarnaast heeft dit model meer functies dan de Series 9.

Is de Apple Ultra 2 het kopen waard?

De Apple Watch Ultra 2 kost maar liefst 900 euro op het moment van schrijven. Het is dan ook niet raar dat je twijfelt of deze smartwatch al dat geld wel waard is. Eerlijk: nee, niet als je nu al de Apple Watch Ultra hebt. Dit nieuwere model is namelijk niet veel beter, dus dan is het zonde van het geld.

Is de Apple Watch Ultra 2 te groot?

De Apple Watch Ultra 2 is zeker niet klein, dat zie je direct wel als je foto’s bekijkt van deze nieuwe smartwatch. De grootte valt direct op, maar je hoeft niet bang te zijn dat de Apple Watch Ultra 2 te groot is. Ook als je een kleine pols hebt, past dit slimme horloge gewoon.

Conclusie

Kiezen tussen de Apple Watch Ultra 2 en de Series 9 kan lastig zijn. De Ultra 2 is op veel vlakken beter dan de Series 9, maar er is één probleem: de prijs. Het grootste verschil tussen Apple Watch Ultra 2 en Series 9 is namelijk dat de eerste optie bijna twee keer zo duur is. Bepaal zelf of je hier het geld voor over hebt. De Series 9 is in ieder geval een goed alternatief als je 900 euro te veel vindt voor een smartwatch.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden