Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deal: 2+1 gratis 🏝💸

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deal: 2+1 gratis 🏝💸

Door Robin, 10 juni 2021

Apple Watch SE Vs Apple Watch 6

Apple Watch SE Vs Apple Watch 6; Het design en display

Apple heeft wat uiterlijk betreft geen grote wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorgangers, en ook tussen deze twee zit vrijwel geen verschil. Beiden hebben een Oled-scherm met mooie aflopende randen. Het verschil in display zit hem vooral in de ‘Always-on’ display, die wel aanwezig is bij de Apple Watch 6, maar niet bij de Apple Watch SE. Dit betekent dat het scherm volledig zwart wordt in plaats van gedimd wordt op het moment dat je hem niet gebruikt. 

Materiaal en kleur

De Apple Watch SE is enkel in één soort materiaal te krijgen, namelijk aluminium. De Series 6 daarentegen is verkrijgbaar in drie soorten materialen, namelijk aluminium, roestvrij staal en titanium. Je zult die andere twee materialen alleen via andere aanbieders moeten kopen en er zal ook een prijsverschil zitten in het soort materiaal. 

Er zijn voor de SE drie kleuren waaruit je kunt kiezen, namelijk spacegrijs, zilver en goud. De 6 series kun je ook in die kleuren krijgen, maar daarbij zijn nog twee nieuwe kleuren bijgekomen, namelijk blauw en rood. Zo heb je voor de 6 weer twee opties erbij.

Processor

Als we kijken naar de processor die in beide horloges zit zien we hier een belangrijk verschil. De SE heeft dezelfde S5-chip gekregen als de Apple Watch 5, terwijl de Apple Watch 6 een nieuwere en snellere S6-chip heeft gekregen. Deze zou zo’n 20% sneller moeten zijn.

Sensoren : Belangrijkste verschillen in metingen

Natuurlijk meet je met beide horloges standaard je stappen, hartslag, calorieverbranding, et cetera, Maar Apple legt steeds meer de focus op het in kaart brengen van je gezondheid. Daarom zijn er verschillende metingen bij gekomen om dit mogelijk te kunnen maken. 

Beide horloges zijn uitgerust met een sensor voor valdetectie. Hierbij kan het horloge na een harde val waarbij er daarna geen beweging meer is een SOS-noodmelding sturen met de locatie van de Apple Watch. Verder hebben ze beide geluidsmeting, hartritme meldingen en natuurlijk een hartslagmeter. 

De Apple Watch 6 heeft aanvullend nog een saturatiemeter, wat betekent dat hij het zuurstofgehalte in het bloed meet. Als dit te laag is dan is het dus mogelijk dat er hartziekte aanwezig is. 

Batterij en opladen

Voor beide horloges is de accuduur precies gelijk, namelijk 18 uur op een volle accu. Maar er zit natuurlijk een verschil in de always-on functie van de Apple Watch 6. Deze zorgt dat het verbruik groter is, dus eigenlijk scoort de Apple Watch 6 hier dus beter. 

De Apple Watch 6 ondersteunt snelladen, dus het horloge snel opladen is een feit. Met de meegeleverde magnetische oplaadkabel is volgens Apple zelf hij na 1 uur laden (vanaf 0%) op 80%, en na 1,5 uur al op 100%.

De Apple Watch SE laadt iets langzamer op. Deze zit na 1,5 uur op 80% en na 2,5 uur op 100% vanaf een volledig lege batterij. 

Prijs Apple Watch SE vs Apple Watch 6

We zagen al een aantal verschillen in de twee horloges, hoe ver zien we dat in de prijs terug? Denk eraan dat Apple altijd twee maten heeft, namelijk 40mm & 44mm en hier altijd een prijsverschil in zit. Ook het bijgeleverde bandje kan voor een verschil in de prijs zorgen. 

Voor de Apple Watch 6 zijn dit de huidige prijzen (Apple site als referentiepunt) :

 • Kast van zilverkleurig aluminium (40mm), incl. gevlochten bandje : € 478,25
 • Kast van zilverkleurig aluminium (44mm), incl. gevlochten bandje : € 508,25
 • Kast van spacegrijs aluminium (40mm), incl. geweven sportbandje : € 428,25
 • Kast van spacegrijs aluminium (44mm), incl. geweven sportbandje : € 458,25

Voor de Apple Watch SE zijn dit de huidige prijzen (Apple site als referentiepunt) :

 • Kast van zilverkleurig aluminium (40mm), incl. gevlochten bandje : € 348,25
 • Kast van zilverkleurig aluminium (44mm), incl. gevlochten bandje : € 378,25
 • Kast van spacegrijs aluminium (40mm), incl. geweven sportbandje : € 298,25
 • Kast van spacegrijs aluminium (44mm), incl. geweven sportbandje : € 328,25

Overige materialen zoals titanium worden niet aangeboden op de Apple website. Deze zijn wel verkrijgbaar via andere partijen, maar de prijzen hiervan zullen aanzienlijk hoger liggen, boven de 1000 euro. 

Apple Watch SE Vs Apple Watch 6, de belangrijkste verschillen

Nu we de belangrijkste aspecten en functies van beide horloges langsgegaan zijn, is het tijd om de meest relevante verschillen op een rijtje te zetten. We hebben gezien dat er vrijwel geen verschil zit in het design, maar dat er zeker in de sensoren, processor en opladen wel een (flink) verschil zit. Dit zie je dan ook wel terug in de prijs. De vraag is dus zijn de extra functies op de Apple Watch 6 het prijsverschil waard voor jou?

 • De Apple Watch 6 heeft always-on display, de SE niet
 • De 6 Series is verkrijgbaar in blauw en rood, de SE niet
 • De iWatch 6 heeft een S6-chip, terwijl de SE nog de oude S5 heeft
 • De 6 heeft belangrijke extra sensoren, zoals saturatiemeter
 • De Apple Watch 6 laadt sneller op
 • De SE is wel ruim 100 euro goedkoper

Heb je een keuze kunnen maken tussen de twee besproken horloges? Denk er dan aan dat je altijd het horlogebandje gemakkelijk kunt vervangen als je genoeg hebt van degene die er standaard bijgeleverd wordt, of als je gewoon een extra leuk bandje wil voor een ander soort gelegenheid. Neem eens een kijkje bij ons assortiment Apple Watch bandjes, deze zijn geschikt voor alle Series, dus ook de SE en de 6. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »