Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

ALLEEN VANDAAG 24% KORTING MET CODE: KLOKJERONDALLEEN VANDAAG 24% KORTING MET CODE: KLOKJEROND

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

ALLEEN VANDAAG 24% KORTING MET CODE: KLOKJERONDALLEEN VANDAAG 24% KORTING MET CODE: KLOKJEROND

Door Arvid, 19 mei 2023

Apple Watch scherm draaien

Staat je Apple Watch de verkeerde kant op of staat je scherm ondersteboven wanneer je j e Apple Watch draagt? In deze blog staat hoe je je Apple Watch-scherm kunt draaien. Je scherm omdraaien van je Apple Watch is vrij simpel, volg deze stappen.

Hoe je je Apple Watch scherm draait

De eerste manier om je scherm om te draaien is via de Apple Watch zelf. In een paar stappen kun je dit doen, hier is hoe:

  • Ga naar ‘instellingen’
  • Ga naar ‘algemeen’
  • Tik op Oriëntatie om bij de schermrotatie instellingen te komen
  • Kies om welke pols je smartwatch zit (links of rechts)
  • Kies aan welke kant je wil dat de digitale kroon zit

Na de stappen gevolgd te hebben draait je scherm om. Nadat je het scherm goed hebt ingesteld, draag je de Apple Watch zoals je wilt.

Je kunt je scherm ook omdraaien via de smartwatch app op je telefoon. Open eerst de Watch app op je iPhone. Druk op algemeen en zoek de instelling Watch Oriëntatie. Hier kun je het scherm van je Apple Watch omdraaien door de instellingen zoals de digitale kroon aan de linker- of rechterkant te veranderen. 

Kun je de richting van de kroon op Apple Watch veranderen?

Zeker! De kroon zit meestal aan de rechterkant, maar is volledig omkeerbaar. Je kunt de digitale kroon aan de link- of rechterkant hebben, afhankelijk van je voorkeur.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Oriëntatie om de plek van de digital crown te veranderen naar links of rechts. Nu kan je je Apple Watch dragen hoe je zelf wilt.

Waarom je Apple Watch scherm draaien?

Waarom zou je je scherm om willen draaien? Dat is compleet afhankelijk van de situatie. In sommige situaties is het handig als je je scherm kunt draaien. Misschien wil je bijvoorbeeld dat het digitale kroontje aan de andere kant. Of je je smartwatch nu op je linker of rechter pols draagt kan dit erg handig zijn.

Een andere reden kan zijn dat je een verpleegkundig Apple Watch bandje draagt. In dit geval is het fijn als je informatie niet ondersteboven van je smartwatch leest.

In samenvatting

Het scherm van je Apple Watch omdraaien kan erg snel gedaan worden. Via de instellingen is het zo gedaan. Je scherm draaien, verandert ook de kant van je digitale kroon.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden