Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Estelle, 21 september 2021

Apple Watch 7 VS Apple Watch 6

Misschien wel het belangrijkste om te weten, is dat de Apple Watch 7 niet duurder is dan zijn voorganger, maar toch beschikt over nieuwe functies. Wat misschien ook nog goed om te weten is, is dat je jouw oude Apple Watch bandjes niet hoeft weg te gooien in de prullenbak. Ze passen namelijk gewoon op het nieuwe model van de Apple Watch, dat scheelt he?! Maar niet zijn niet de enige punten, want de nieuwe Apple Watch 7 verschilt op meer punten met zijn voorganger. Laten we dus snel doorgaan naar de verschillen.

Verschillen

 Apple Watch 6Apple Watch 7
BehuizingDe Watch is verkrijgbaar in 40mm of 44mmDe horlogekast is deels aangepast en je hebt de Watch in twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm
GewichtDe kleine Apple Watch 6 weegt 30,5g en de grote variant weegt 36,4gDe Apple Watch 7 is zwaarder geworden. De kleine versie weegt 32,0g en de grote 38,8g
KleurDe Apple Watch 6 is verkrijgbaar in het zilver, goud, spacegrijs, blauw en roodDe Apple Watch 7 is verkrijgbaar in de kleuren: Middernacht (zwart) sterrenlicht (wit) en groen. Ook blauw en rood keren weer terug
DisplayDe Apple Watch 6 heeft 3,0mm schermrandenSmallere schermranden van 1,7mm en hierdoor is het scherm dus ook groter. Je kunt dus e-mails en tekstberichten gemakkelijker lezen en op reageren
Breuk- en stofbestendigxBeschikt over een IP6X rating voor stofbestendigheid en het scherm is ook breukbestendiger
HelderheidxHet scherm is tot 70% helder binnenshuis dan zijn voorgangers
OpladenDe Watch 6 kan ook sneller opladen en is binnen anderhalf uur volledig opgeladenLaadt tot wel 33% sneller op, dit komt door de USB-c-aansluiting 

Design

De Apple Watch 6 is anders dan de andere Apple Watches, want hij beschikt over een helderder always-on Retina-scherm en je hebt de keuze uit 40mm of 44mm cases. Hij is verkrijgbaar in drie metalen, namelijk aluminium, roestvrij staal en titanium. Ook heb je de keuze uit vijf kleuren, dus niet alleen de standaard kleuren maar ook rood en blauw. Én de Apple Watch 6 had een nieuwe band, de Solo Loop. 

Door deze vooruitgangen van ontwerp, had men hoge verwachtingen van de Apple Watch 7. Helaas hebben de geruchten niet veel waargemaakt, want het nieuwe model van de Apple Watch wijkt maar weinig af van zijn voorganger, daarentegen is hij wel verkrijgbaar in de maten 41 mm en 45 mm. Ze hebben ook de randen van het scherm verkleind, waardoor het scherm dus groter is in vergelijking met de Series 6 (20% groter) en de Series 3 (50% groter). De kleinste Apple Watch van dit moment is dus 41mm. Dit betekent dus dat je voor 50% meer van je e-mails of tekstberichten kunt lezen. 

Ook heeft Apple de kristallen beschermlaag zelfs opnieuw ontworpen om de Apple Watch nog meer te beschermen tegen barsten. Het scherm is helderder dan ooit, want hij heeft ten opzichte van zijn voorgangers 70% meer helderheid. Naast de waterdichtheid tot 50 meter heeft de Apple Watch 7 ook een IP6X-certificering voor stofbestendigheid. De geruchten gaan rond dat door bovenstaande veranderingen waarschijnlijk een Explorer Edition ontworpen gaat worden voor outdoor sporten, maar volgens Bloomberg wordt dit niet eerder ontworpen voor 2022. 

De Apple Watch 7 is in vijf verschillende kleuren te verkrijgen in de aluminium versie, namelijk Middernacht Sterrenlicht, Groen, Blauw en Rood (RED). De roestvrijstalen modellen verschijnen in de kleuren zilver, grafiet en goud.

Functies

De functies van de Apple Watch 6 zijn al vooruitgegaan, want hij beschikt over ECG, slaaptracking en integratie met de Fitness Plus-dienst. Daarnaast werd de Family Setup voor GPS+ cellular-modellen ook geïntroduceerd met de komst van de Series 6. Hiermee kan je de Apple Watch van jongere familieleden beheren. 

De Apple Watch 7 heeft geen grote nieuwe sensoren, maar beschikt wel over de nieuwe valdetectie voor fietsers en heeft ook een verbeterd algoritme om je fietsroutes met een e-bike te volgen. Met de Apple Watch kun je ook beter lezen, typen en swipen door zijn vergrootte scherm. Ook maakt het toetsenbord gebruik van machine learning en hiermee voorspelt hij wat je wilt typen. 

Prestaties, batterij en software

Op dit moment maak je gebruik van de software watchOS 7 als je de Apple Watch 6 in je bezit hebt, maar vanaf 20 september is het mogelijk om hem up te graden naar watchOS 8. Dit is dezelfde software als die van de Apple Watch 7. Je batterij gaat met deze software ook langer mee, want je kan er nu zo'n 18 uur gebruik van maken bij normaal dagelijks gebruik. 

De Apple Watch 6 heeft een S6-chipse, dit is een dual-core processor gebaseerd op de A13 Bionic van de iPhone 11. Oftewel de draadloze W1 chip en U1 ultra-wideband processor. Daarnaast werd de Series 6 geïntroduceerd met Bluetooth 5.0 en dual-band Wi-Fi tot 802.11 n. Helaas heeft Apple nog geen informatie vrijgegeven over de software van de Apple Watch 7, maar wij hebben het idee dat de focus dit jaar meer ligt op energiezuinigheid dan pure kracht. 

De batterijduur daarentegen weten we wel meer over, want ook de Apple Watch 7 kan 18 uur mee maar laadt wel tot 33% sneller dan zijn voorgangers. Dit komt door de USB-C ingang. Na 8 minuten laden kan de Apple Watch 7 alweer mee met een acht uur slaaptracking. 

Prijs

De Series 6 startte bij een prijs van 429 euro (399 dollar) voor de aluminium variant, maar de prijs steeg weer bij de roestvrij stalen en titanium versies. De Apple Watch 7 start ook bij 399 dollar en de cellular-model kost zelfs 499 dollar. Helaas zijn er op dit moment nog geen prijzen bekend die voor de Europese landen gelden en moeten wij ook wachten tot ergens in de herfst, voordat hij te koop is in de winkels. In de winkels zullen dan de volgende Apple Watches verkocht worden: Apple Watch SE, Apple Watch 3 en Apple Watch 7. Wil je dus nog een Apple Watch 6 kopen? Dan moet je dit snel doen, want hij zal met de komst van de nieuwe Apple Watch parel moeilijk te verkrijgen zijn. 

Overeenkomsten

 Apple Watch 6 Apple Watch 7
Opslag32GB32GB
ProcessorS6 CPUS7 System-in-Package, maar werkt hetzelfde als S6 CPU
U1-chipJaJa
BluetoothBluetooth 5.0Bluetooth 5.0
Always-on hoogtemeterJaJa
ZuurstofsaturatiesensorJaJa
WifiWifi werkt met 5GHzWifi werkt met 5GHz
SpeakerJa en is 50% luider dan de Series 3Ja en is 50% luider dan de Series 3
Always-onAlways-onAlways-on
Prijs399 dollar399 dollar

Kortom..

Eigenlijk zijn er dus niet heel veel veranderingen, die eigenaren van een Apple Watch 6 waarschijnlijk kunnen overtuigen om de nieuwe Apple Watch 7 te kopen. Toch kunnen wij begrijpen dat de Apple Watch 7 aantrekkelijk is om te kopen, want hij is handiger, heeft een groter scherm en hij laadt ook veel sneller op dan zijn voorgangers. 

We zijn van Apple gewend dat er altijd mega veranderingen zijn aan het nieuwe model, zowel van de iPhone maar ook Apple Watch. Misschien zij de veranderingen van de Apple Watch 7 ten opzichte van de Apple Watch 6 niet enorm spannend, maar toch is hij wel fijner in gebruik en ook afgewerkt. Hij voelt soepeler aan en is eleganter qua uiterlijk. Ben je nog niet eigenaar van een Apple Watch 6, dan weten wij zeker dat jij fan wordt van de Apple Watch 7! Vanaf heden verkopen wij de nieuwe Apple Watch 7 bandjes.

 

Apple Watch 7 VS Apple Watch 6

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden