);
  • Gratis verzending op alle bestellingen
  • Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd

Apple Watch 6

  • 27 / 07 / 2020 0
Apple Watch 6

Ook dit jaar komt er weer een nieuwe Apple Watch op de markt, namelijk de Apple Watch 6. Wat weten we tot nu toe allemaal van deze nieuwe activity tracker?

Geruchten & functies Apple Watch 6

Een functie waar al lang over gesproken is, is de zogeheten ‘sleep tracking’. Deze zal dan eindelijk dit jaar op de iWatch 6 te vinden zijn zonder dat je daarvoor op zoek moet naar specifieke apps. Dit heeft gunstige gevolgen voor de batterijduur, zeker in de nacht. 

Andere belangrijke functies die het horloge er mogelijk bij krijgt zijn betere waterbestendigheid dan zijn voorganger(s), en zou hij ook het bloed zuurstofgehalte kunnen meten zodat men nog beter hun gezondheid in de gaten kan houden.

Mogelijk introduceert Apple een touchID op de nieuwste Apple Watch. Op die manier hoeft men nooit meer een pincode in te toetsen. 

Een ander mogelijke interessante functie (gebaseerd op een patent waar AppleInsider meer over verteld) zijn nieuwe sensoren in de iWatch die kunnen detecteren op de aanwezigheid, de hoeveelheid en het type water waar je aan blootgesteld bent. Met deze functie kan het horloge mogelijk zien wanneer iemand dreigt te verdrinken en zo hulp kan inschakelen. 

Apple Watch 6 design

Voor het design zijn er geen grote veranderingen verwacht omdat er weinig meer aan te passen is aan het al kleine horloge. Er waren even geruchten dat Apple een wijziging in de display zou maken van OLED naar MicroLED, maar dit werd later weer tegengesproken.

Apple Watch 6 prijs

Ondanks dat er nog niks zeker is, wordt er nu uitgegaan dat het prijskaartje van de Apple Watch 6 in eerste instantie gelijk zou zijn aan zijn voorganger bij uitgave. Het bedrag zal dan komen te liggen op €449,- euro hier in Nederland. Dit is in de wearable branche wel wat aan de hoge kant, maar dat is iets waar Apple wel een handje van heeft. Aangezien er een 40mm en 44mm variant komt is de grotere variant waarschijnlijk nog duurder.

Wanneer komt de Apple Watch 6?

We zien al jaren de trend bij Apple dat ze de Apple Watch uitbrengen naast een nieuwe iPhone. Afgelopen jaren was dit altijd in september. Het zal ook dit jaar het plan zijn om het ook weer zo te doen. Echter door COVID -19 heeft de productie van zowel de iPhone als de iWatch mogelijk vertraging opgelopen waardoor de kans groot is dat we langer moeten wachten.

Bandjes voor de Apple Watch 6

Tot nu toe hebben alle horloges van de iWatch dezelfde kastmaten gehad waardoor de bandjes altijd passen. Wij verwachten dat met de iWatch 6 dit weer het geval zal zijn en je je oude bandjes gewoon kunt gebruiken. Toch een nieuw bandje? Neem dan een kijkje bij onze Apple Watch bandjes of er iets voor je tussen zit!

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box