Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 6 april 2023

Alles wat je moet weten over smartwatch bandjes

Het kan moeilijk zijn om informatie te vinden over je smartwatch bandje. Daarom hebben we voor jou de meest gestelde vragen over smartwatch bandjes verzameld en er een mooie lijst van gemaakt.

Heb je een specifieke vraag die hier niet tussen staat?

Onze klantenservice staat ten alle tijden klaar om je te helpen, neem gerust contact met ons op!

Kan je je smartwatch band vervangen?

In bijna alle gevallen, is het mogelijk om je bandje te vervangen. De manier waarop verschilt per model, maar voor elk model is het wel mogelijk om je band te vervangen voor een nieuwe.

Of je nu kiest voor een nieuwe stijl of een versleten bandje wilt vervangen,  het is altijd mogelijk om je bandje eenvoudig te vervangen.

Hoe veel kost het om een bandje te vervangen?

Afhankelijk van het materiaal kan de prijs van je bandje enorm verschillen. De prijs kan van €10,- tot €60,- oplopen. Hiernaast is het zo dat smartwatch merken vaak extra hoge prijzen vragen vanwege hun naam.

Wat moet je doen als je bandje kapot is?

Je kunt proberen je bandje zelf te repareren, echter zijn bandjes niet gemaakt om te repareren. Ze zijn gemaakt om vervangen te worden. In ons assortiment vind je duizenden vervangbare smartwatch bandjes in verschillende soorten en maten voor verschillende merken.

Hoe lang gaat een bandje mee?

Dat is afhankelijk van het materiaal van je bandje en hoe vaak je het bandje gebruikt. Metalen bandjes zijn de meest duurzame bandjes, het kan jaren duren voordat een metaal bandje onbruikbaar is. De siliconen bandjes kunnen na een jaar al gebruikssporen tonen. Gelukkig is het niet duur om je bandje te vervangen.

Kun je een smartwatch repareren?

Helaas is het moeilijk om een smartwatch te repareren. Daarom is het van belang dat je goed zorgt voor je smartwatch. Een screenprotector of hard case helpt je om val-, kras-, of stootschade te voorkomen op je smartwatch. Zorg ervoor dat je altijd de gebruiksinstructies volgt en je slimme horloge correct oplaadt.

Kan een horlogeband gerepareerd worden?

Alhoewel je horlogeband gerepareerd kan worden, is het vaak voordeliger om een nieuwe band aan te schaffen. Voordat je je bandje wilt repareren of kopen is het daarom belangrijk om alle mogelijkheden te doorlopen. Voor het repareren van je horlogeband kan het zo zijn dat je een specialist nodig hebt.

Zijn alle smartwatch bandjes compatibel?

Niet alle smartwatch bandjes zijn compatibel. Het ene merk gebruikt een universele aansluiting en de ander gebruikt een specifieke aansluiting, bijvoorbeeld:

Hoe weet ik welke smartwatch band maat ik nodig heb?

Navigeer via ons menu naar jouw smartwatch. Je hoeft je daarna geen zorgen meer te maken over de maat omdat je je dan in de juiste categorie bevindt. Weet je niet zeker welke maat je nodig hebt? Neem gerust contact met ons op, onze klantenservice is meer dan bereid je te helpen.

Welk materiaal is het meest geschikt voor een smartwatch?

Dat is compleet afhankelijk van je leefstijl. Siliconen bandjes zijn veelzijdig en kunnen gedragen worden bij alle gelegenheden, ook tijdens het sporten. Metalen, Milanese en leren bandjes hebben een stijlvollere look en zijn zeer geschikt voor formele gelegenheden. De nylon bandjes staan bekend om het optimale draagcomfort.

Hoe kies ik een smartwatch bandje?

Een keuze maken tussen zoveel bandjes kan soms moeilijk zijn, de mogelijkheden zijn eindeloos! Hieronder leggen we je uit waar je op moet letten als je van plan bent een bandje te kopen.

Hoe kom ik achter de maat van mijn smartwatch bandje?

Om erachter te komen wat de maat van je smartwatchbandje moet zijn, kan je eenvoudig je polsomtrek meten. Wikkel iets om je pols heen, op de plek waar je smartwatch zou zitten.

Je kunt hiervoor een meetlint, een oud bandje of papier gebruiken. Meet dit op met een meetlat of liniaal en je hebt binnen no-time je polsomtrek.

Kan je normale horlogebanden gebruiken op een smartwatch?

Er is geen verschil tussen een horloge band en een smartwatch band. Zolang het bandje de juiste aansluiting heeft voor je smartwatch, is het mogelijk om het bandje aan je smartwatch te koppelen. De meeste horloges gebruiken dezelfde methode om bandjes aan te sluiten. Net als bij de Samsung bandjes.

Wat zijn de verschillende type bandjes?

Er zijn een aantal verschillende type bandjes waaruit je kunt kiezen:

  • Siliconen bandjes zijn duurzaam en veelzijdig, de bandjes worden vaak casual en tijdens het sporten gedragen.
  • Nylon bandjes zijn voor hoge draagcomfort, perfect als je je bandje lang draagt.
  • Metalen bandjes zijn stijlvol en duurzaam. Ze geven je smartwatch een klassieke look.
  • Milanese bandjes zijn luchtige, stijlvolle bandjes met een handige magneetsluiting.
  • Leren bandjes zijn comfortabel en ideaal bij formele gelegenheden.

Wat is de meest voorkomende maat voor een bandje?

De meeste smartwatches hebben een standaard 20mm Quick Release-pin aansluiting. Toch zijn er modellen met een specifieke aansluiting bijvoorbeeld bij Apple Watches en sommige Fitbit smartwatches.

Zijn alle smartwatch bandjes hetzelfde?

Niet alle smartwatchbandjes hebben dezelfde aansluiting. Als je niet de juiste aansluiting hebt gaat je bandje nooit passen. Er zijn verschillende soorten connectoren, het is belangrijk dat je de juiste hebt. Kies daarom altijd het juiste model in ons menu.

Hoe weet ik welke bandjes bij mijn horloge passen?

Wanneer je weet welke smartwatch je hebt, is alles wat je moet doen via ons menu navigeren naar je model. Weet je niet zeker welke smartwatch je hebt? Kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Reacties

  • Door Giovanny , 6 april 2023

    Beste Christina,

    Onze universele 20 mm bandjes passen op uw Gard Pro. U kunt de bandjes vinden door "20mm" in onze zoekbalk te typen.

    Met vriendelijke groet,

    Giovanny

  • Door [email protected] Nieuwborg, 6 april 2023

    Ik zoek een bankje voor een gard pro, welke past hiervoor?

Laat een reactie achter

* Verplichte velden