Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes Vakantiegeld deals: 2+1 gratis op alle bandjes

Door Johnno van den Brink, 7 maart 2024

Xiaomi Redmi Watch 4 Review

Xiaomi maakt in de technologische sector veel indruk met zijn betaalbare en innovatieve gadgets. De Redmi Watch 4 is hier een goed voorbeeld van. Deze nieuwe smartwatch is een combinatie van stijl en functionaliteit en is hierdoor populair geworden onder de consumenten. Wij zijn fan van dit horloge, zoals je leest in onze Xiaomi Redmi Watch 4 review.

Xiaomi Redmi Watch 4 specificaties

Voordat we onze mening geven over de Xiaomi Redmi Watch 4 willen we eerst wat informatie geven over deze smartwatch. Lees hiervoor onze tabel:

Specificaties

Xiaomi Redmi Watch 4

Batterijduur in normale gebruiksmodus

Tot 20 dagen

Batterijduur in lange batterijduur modus

Tot 30 dagen

Gewicht

31,5 gram 

Formaat

47,5 mm x 41,1 mm x 10,5 mm

Waterbestendig

Tot 50 meter

Scherm

Ultragroot vierkant AMOLED-display van 1,97 inch

Als je kijkt naar de specificaties valt er één ding echt op bij de Xiaomi Redmi Watch 4: de batterijduur. Je kunt je smartwatch extreem lang gebruiken zonder deze tussendoor op te laden. Dit is ook het geval als je de batterijduur vergelijkt met andere smartwatches, waarover je hieronder meer leest.

Hoe goed is de Xiaomi Redmi Watch 4 ten opzichte van de gemiddelde smartwatch?

Voor onze Xiaomi Redmi Watch 4 review hebben we deze smartwatch vergeleken met andere smartwatches. Hierdoor alleen al zijn we fan van dit slimme horloge, wat onder meer komt door die geweldige batterij. Dit is immers echt een stuk beter dan de gemiddelde smartwatch, wat vaak na ongeveer een week opgeladen moet worden.

Toch is de Xiaomi Redmi Watch 4 ook op andere vlakken beter dan veel andere slimme horloges. Het beeldscherm is bijvoorbeeld groter, al valt de helderheid een beetje tegen. De waterbestendigheid tot 50 meter is ook een pluspunt, maar er zijn steeds meer smartwatches die deze functie hebben. Daarnaast is de Xiaomi Redmi Watch 4 dunner en lichter dan veel andere horloges.

specificaties xiaomi redmi watch 4

Voordelen van de Xiaomi Redmi Watch 4

We hebben stiekem al een paar pluspunten van de Xiaomi Redmi Watch 4 genoemd, maar hieronder noemen we nog meer:

  • Goedkoop: Sommige smartwatches kunnen honderden euro’s kosten, maar dat is bij dit apparaat niet het geval. Je kunt de Xiaomi Redmi Watch 4 zelfs al voor zo’n 100 euro kopen.
  • Geweldige batterij: We hebben dit voordeel al een paar keer genoemd, maar nogmaals: de batterijduur van de Xiaomi Redmi Watch 4 is echt fantastisch. Je kunt de smartwatch 20 dagen achter elkaar gebruik zonder deze tussendoor op te laden.
  • Groot scherm: Het scherm van de Xiaomi Redmi Watch 4 is groter dan veel andere smartwatches. Veel gebruikers vinden dit prettig en ook wij vonden het handig tijdens onze review.

Nadelen van de Xiaomi Redmi Watch 4

Hoewel de Xiaomi Redmi Watch 4 veel voordelen heeft, weten we door onze review ook dat dit apparaat een paar minpunten kent. Hieronder noemen we ze:

  • Weinig kleuren: De Xiaomi Redmi Watch 4 is in maar twee kleuren verkrijgbaar: zwart en wit. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je een kleurrijk horloge wilt dan is deze smartwatch dus niet geschikt.
  • Simpel ontwerp: De Xiaomi Redmi Watch 4 heeft niet het mooiste design. Het ontwerp is eigenlijk heel minimalistisch en simpel. Hier moet je van houden, maar we hadden stiekem wel wat meer van het uiterlijk verwacht en gewild.
  • Kan muziek niet zonder smartphone afspelen: Veel smartwatches kunnen tegenwoordig zonder een smartphone zelf muziek afspelen, wat handig is tijdens het sporten. De Xiaomi Redmi Watch 4 kan dit echter niet.

Redmi Watch 4 review: FAQ

Is Redmi Watch 4 het kopen waard?

Al met al is de Xiaomi Redmi Watch 4 volgens onze review het kopen waard. Dit komt onder meer doordat deze smartwatch geschikt is voor een beperkt budget, maar toch goede specificaties en functies heeft.

Is de Redmi Watch 4 waterbestendig?

Ja, de Xiaomi Redmi Watch 4 is waterbestendig, maar niet volledig. Je kunt op papier tot 50 meter diep in het water gebruik maken van deze smartwatch. Hierdoor is het dus ook mogelijk om je horloge te blijven dragen onder de douche, al kan het niet echt goed tegen shampoo.

Wat zijn de kenmerken van Redmi Watch 4?

De Xiaomi Redmi Watch 4 heeft diverse handige specificaties en kenmerken:

  • Nauwkeurige slaapmonitoring
  • Kwaliteitsmonitoring van de slaapademhaling
  • Stress-, hartslag- en bloedzuurstofdetectie
  • Berichtmeldingen

Heb je voor de Redmi Watch 4 gekozen? Bekijk dan hier ons assortiment Xiaomi Redmi Watch 4 bandjes!

Conclusie van onze Redmi Watch 4 review

De Xiaomi Redmi Watch 4 is redelijk goedkoop, maar beschikt toch over goede eigenschappen en functies. Al met al zijn we dan ook een voorstander van deze smartwatch, wat vooral komt door de geweldige batterijduur. Hoe fijn is het dat je pas na ruim twee weken je horloge moet opladen. Onze Redmi Watch 4 review is dus erg positief en we raden deze smartwatch absoluut aan, vooral als je een beperkt budget hebt.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden