Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 23 juni 2022

Welke Apple Watch heeft valdetectie?

De Apple Watch series 4 en hoger (t/m Apple Watch 7) hebben valdetectie. Ook de Apple Watch SE is uitgerust met deze functie en detecteert een val. Met één druk op de knop bel je hierna een kennis of de hulpdiensten.

Apple Watch modellen met valdetectie:

 

Valdetectie

Series 7

     ✔️

Series 6

     ✔️

Series SE

     ✔️

Series 5

     ✔️

Series 4

     ✔️

Series 3

     ❌

Series 2

     ❌

112 bellen als je niet reageert

Ben je gevallen en beweeg je langer dan 1 minuut niet? Dan belt de Apple Watch direct met 112. Hiervoor moet jouw Apple Watch wel in verbinding staan met jouw iPhone.

Alleen als je gebruik maakt van een Apple Watch Cellular (4G) én een werkend internetabonnement hiervoor hebt, hoef je niet in de buurt te zijn van jouw iPhone.

Gevallen maar niets aan de hand

Natuurlijk kan de Apple Watch het ook wel eens fout hebben, of ben je gevallen zonder blessure. Dan druk je op de Apple Watch op de "Alles goed" knop. Zo weet de Apple Watch dat je verder kunt zonder hulp en worden geen contacten of 112 ingeschakeld.

De meest nauwkeurige detectie op de Apple Watch 7

De eerste valdetectie werkte op de Apple Watch 4. Deze versie van de valdetectie voldeed echter nog niet helemaal aan de verwachtingen. Veel Watch gebruikers rapporteerden dat zij een val hadden gemaakt zonder dat de Apple Watch daarop reageerde.

Ook belde de Apple Watch nog wel eens zomaar naar de hulpcontacten zonder dat er ook maar iets aan de hand was. 

Inmiddels is de Apple Watch 7 jaren verder en is de valdetectie geëvolueerd in een serieuze ondersteuning voor ouderen en mindervaliden. Is valdetectie belangrijk voor jou? Dan is de Apple Watch 7 het meest geavanceerde toestel op dit vlak.

Wel nog even inschakelen

valdetectie aanzetten apple watch

Valdetectie staat niet standaard ingeschakeld als je in de gezondheids-app een leeftijd jonger dan 65 jaar hebt aangegeven. Ben je ouder dan 65? Dan schakelt de Apple Watch valdetectie wel automatisch aan.

Valdetectie aanzetten Apple Watch

  1. Open de Watch-app op de verbonden iPhone.
  2. Selecteer onderaan "Mijn Watch".
  3. Druk op "SOS-Noodmelding".
  4. Schuif valdetectie aan of uit.

Valdetectie staat wel automatisch aan tijdens een work-out. Ook als je jonger dan 65 jaar bent. Deze kun je uitschakelen in de SOS-Noodmelding instellingen.

Apple Watch beschermen tegen vallen

Om krassen te voorkomen bij een val of stoten kun je je Apple Watch voorzien van een screenprotector. Bekijk ook deze sterke Apple Watch bandjes, zo blijft je Apple Watch goed zitten tijdens een val.

Verbruikt valdetectie veel batterij?

Valdetectie verbruikt niet meer batterij als het niet geïnitieerd wordt. Val je niet? Dan verbruikt jouw Apple Watch net zoveel energie als valdetectie aanstaan. Alleen als je daadwerkelijk valt, verbruikt hij extra batterij, maar op dat moment is dat natuurlijk de moeite waard.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »