Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 30 december 2021

Xiaomi Mi Band 6 vs Mi Band 5

De belangrijkste verschillen tussen de Mi band 6 en Mi band 5

 • De Mi band 6 heeft een route tracker, de Mi band 5 niet.
 • De Mi band 5 heeft geen bloedsaturatiemeting (in de EU) en de Mi band 6 kan dit wel.
 • Met een 1.56" scherm is het scherm van de Mi band 6 groter dan die van de Mi band 5 (1.1").
 • De mi band 6 heeft 326 pixel per inch, de mi band 5 slechts 290 pixels per inch. De pixeldichtheid op de Band 6 is ruim 12% hoger dan de Mi band 5.
 • De Band 6 is slechts een paar euro duurder dan de Band 5, het is een logische keuze om de Mi band 6 te nemen.
 • De Mi band 6 kan hoogte meten (door gebruik te maken van de GPS in jouw smartphone), de Mi band 5 heeft deze functie niet.
 • Snelle integratie met sociale netwerken kan alleen met de Mi band 6, de Mi band 5 kan dit niet.

Afmetingen, gewicht & feel

Uiterlijk Mi band 6 vs Mi band 5

Links de Xiaomi Mi Band 6, Xiaomi rechts de Mi Band 5.

Vanaf de buitenkant zijn er een hoop gelijkenissen tussen de Mi band 5 en Mi band 6. Je kunt de één nauwelijks onderscheiden van de ander. 

De Mi Band 5 is 46.95mm lang, 18.15mm breed, 12.45mm dik en weegt slechts 12.1 gram. De Mi band 6 is 47.4mm lang, 18.6mm breed, 12.7mm dik en weegt 128.8 gram.

Beide zijn gemaakt van dezelfde materialen i.c.m. met hetzelfde soort siliconen bandje. Als je de 5 hebt en over gaat naar de 6, merk je weinig van het verschil in afmetingen en gewicht. 

Beeldkwaliteit en resolutie Band 6 vs Band 5

Zowel de Mi Band 6 als de Mi Band 5 maken gebruik van een AMOLED display. Hiermee krijgt de watch een volwaardig kleuren scherm van hoog niveau. 

De Mi Band 6 heeft een 0.46 inch (1.17 cm diagonaal) groter scherm dan de Mi band 5, 1.56" en 1.1" resp.

Met een 326 PPI score (Pixels per inch) is de Mi band 6 scherper dan de Mi band 5 met een PPI score van 290.

Wijzerplaten

Wijzerplaten Mi band 6 vs Mi band 5

Met zowel de Mi band 5 als de Mi band 6 heb je keuze uit 60+ wijzerplaten. Deze wijzerplaten kun je gewoon kiezen vanuit de Band zelf, hier hoef je niets voor te downloaden o.i.d. Het aanbod in wijzerplaten is hetzelfde bij de 5 en de 6. Bovenstaand 6 voorbeelden van mogelijke wijzerplaten op de Xiaomi Mi band 5 en 6.

Batterijduur en opladen

De Mi Band 5 kan met "normaal gebruik" tot 14 dagen mee gaan. De Mi band 6 heeft de batterij geërfd en kan ook tot 14 dagen meegaan. De batterijcapaciteit van beide watches is 125mAh. De Band 6 verbruikt iets meer batterij door de hogere pixeldichtheid, maar dit wordt weer gecompenseerd door batterij besparende functies.

Het opladen van de Xiaomi Mi band duurt 39 minuten tot een 50% lading, na 102 minuten is de Mi band volledig opgeladen. Dit geldt i.c.m. met een Mi Band 5 oplader of een Mi Band 6 oplader.

Hoeveelheid zuurstof in het bloed

De Mi band 5 had al een Sp02 sensor, maar die werd niet gebruikt in de Europese modellen. Er kan dus geen zuurstofgehalte gemeten worden op de Mi Band 5. De Band 6 kan dit wel, de Sp02 sensor is op de Band 6 wel geactiveerd.

Door het aantal ademhalingen te meten i.c.m. de hartslag kan deze Xiaomi tracker een goede schatting maken van het zuurstofgehalte in het bloed. 

Om gebruik te maken van de Sp02 meting op de Mi Band 6 moet je deze zelf initiëren. Je kunt de meting niet continu laten doorlopen, dit kost teveel batterij en de meting is niet accuraat genoeg om er fatsoenlijke data uit te halen. 

's Nachts wordt dit, onregelmatig, wel gemeten (althans, als je slaapt). Een eenmalige meting duurt slechts een aantal seconden. Je krijgt je hartslag i.c.m. de Sp02 te zien als resultaat.

Met de Mi Fit app kun je beide trackers installeren

De Xiaomi Mi Bandjes zijn in te stellen en te gebruiken i.c.m. de Mi Fit app voor Android of iOS. De tracking van de Mi Band 5 en 6 werkt het best als je de juiste activiteit aangeeft voor je begint. 

In de app houd je je hartslag bij, afgelegde afstand (indien relevant) en kun je je slaapritme inzien. 

Is de Mi Band waterdicht?

Zowel de Mi Band 5 als de Mi band 6 zijn waterdicht. De Mi Band heeft een ATM5 waardering en kan hiermee tot 50 meter onder water. De Mi Band is hiermee te gebruiken onder de douche, in zwembaden en in zee. 

Smartwatches en activity trackers zijn echter wel allemaal gevoelig voor zeep en shampoo. Hier zitten vaak stoffen in die niet goed zijn voor de materialen waar de Mi band van gemaakt is (siliconen, plastic).

Mi band 5 vs Mi band 6: Activity Tracking

De Mi Band 5 heeft 11 standaard toegewijde activiteiten om uit te kiezen:

11 Activiteiten Xiaomi Mi Band 5

De Mi Band 6 heeft 30 standaard toegewijde activiteiten om uit te kiezen waaronder outdoor hardlopen, indoor hardlopen, wandelen, fietsen, indoor cycling, zwemmen, "exercise", crosstrainer, springtouwen, yoga, roeimachine, indoor fitness, indoor schaatsen, HIIT, core training, strekken, stepper, gymnastiek, pilates, streetdance, dans, Zumba, cricket, bowling, basketbal, volleybal, tafeltennis, badminton, boksen en kickboksen.

Mi band 5 en band 6 bandjes vervangen

De bandjes van de Xiaomi band 5 en band 6 zijn onderling uit te wisselen. Als je een 6 koopt, terwijl je een 5 had, kun je extra bandjes dus gewoon hergebruiken. 

Op zoek naar Mi Band 5 bandjes of Mi band 6 bandjes? Wij hebben een ruim aanbod van siliconen, leren, stalen, nylon en milanese bandjes speciaal voor Xiaomi activity trackers, gratis verzonden.

Zo laat je jouw Mi band 5 of 6 er chique uit zien:

Xiaomi Mi Band 6 bandjes

Gelijkenissen tussen de Mi band 5 vs Mi band 6

Naast de verschillen zijn er een aantal gelijkenissen die wel genoemd mogen worden, zeker als je overweegt één van deze twee Xiaomi watches te kopen. De Mi bands hebben de volgende gelijkenissen:

 • Notificaties bekijken
 • Muziek besturen (Play, Pauze, Volgende, Vorige)
 • Alarmen en reminders instellen
 • Keuze uit dezelfde wijzerplaten
 • Geen NFC mogelijkheid (in de EU)
 • Weerbericht

Mi band 5 vs Mi band 6: Prijs

Het prijsverschil tussen de Mi band 5 en Mi band 6 is zo klein (slechts een paar euro) dat ik altijd voor de laatste variant zou gaan. Zeker in het geval van de Mi band 6 vs Mi band 5. De 6 heeft extra functies wat de 5 niet kan, die paar euro is dit meer dan waard. 

Conclusie

De Xiaomi Mi Band 6 heeft een mooier en groter beeld dan de Mi Band 5. De Band 5 heeft minder functies dan de Band 6 zoals de Sp02 meting, route tracker en meer ingebouwde activiteiten. Het prijsverschil tussen de Mi band 6 vs Mi band 5 is zo klein, dat de Mi band 6 de betere activity tracker van deze 2 is.

 Mi band 6Mi band 5
Ondersteunde activiteiten3011
Schermgrootte1.56"1.1"
SpO2 metingJaNee
WaterdichtJa, ATM5Ja, ATM5
Max. batterijduurTot 14 dagenTot 14 dagen
Route trackerJaNee
Prijs vanaf€ 37,-€ 29,-

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »