Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 28 augustus 2021

Welke Smartwatch werkt met een iPhone?

Deze smartwatches kun je gebruiken i.c.m. een iPhone:

  • Samsung Galaxy Watch (1 t/m 3), Gear, Fit & Active
  • Fitbit Charge, Luxe, Versa & Sense
  • Garmin VivoActive, VivoMove, Venu, Fenix
  • Xiaomi Mi, Redmi, Amazfit
  • Polar Vangate M, Ignite, Unite

De meeste smartwatches kunnen gewoon worden verbonden met een Apple iPhone, de Samsung Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic kunnen dit (nog) niet. 

iPhone met een Samsung Galaxy Smartwatch gebruiken

iPhones vanaf software versie iOS 9.0 en hoger kunnen gebruikt worden met:

  • Samsung Galaxy Watch 1, Watch 2 en Watch 3. 
  • Samsung Gear S2 en S3
  • Samsung Galaxy Fit en Sport
  • Samsung Galaxy Watch Active en Active 2

Galaxy Watch 

De Samsung Galaxy Watch 1 t/m 3 zijn compatible met een iPhone. Wel heb je minimaal een iPhone nodig met iOS 9.0. De Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic zijn niet te gebruiken met een iPhone.

Galaxy Gear Watch

De Samsung Gear Watch is inmiddels redelijk gedateerd. Met een iPhone die beschikt over iOS 9 en lager kunnen verbonden worden met de Galaxy Gear, Gear S2 en Gear S3.

Apple iPhones die een recente iOS versie gebruiken (vanaf iOS 10 en hoger) werken niet goed met een Galaxy Gear smartwatch. 

Samsung Galaxy Fit

De Galaxy Fit werkt met elke iPhone met een software versie 9.0 en hoger. iPhones met iOS versie 9.0 en lager kunnen verbonden worden met de Galaxy Fit, maar zullen instabiel werken. 

iPhone met een Fitbit gebruiken

Fitbit smartwatches

Alle Fitbit watches werken met deFitbit App. De Fitbit app is te downloaden vanaf een iOS 13 of hoger. Je kunt een Fitbit dus gebruiken vanaf de iPhone 6S en hoger. 

Is Garmin compatibel met iPhone?

Alle Garmin apparaten zijn in te stellen en te gebruiken via deGarmin Connect app. Vanaf iOS versie 13.0 of later. Vanaf de iPhone 6S en later is verbinding tussen iPhone en Garmin smartwatch dus mogelijk. 

Xiaomi Watches i.c.m. een iPhone

Xiaomi smartwatches zijn gebaseerd op Wear OS. Wear OS is een Google product, waardoor koppeling met een Android apparaat erg soepel gaat. Een Xiaomi watch gebruiken met een iPhone kan echter wat problemen opleveren.

Om een Xiaomi band te verbinden heb je namelijk deWear OS app by Google nodig uit de App Store. De reviews spreken voor zich. In veel gevallen werkt dit verre van optimaal. Afhankelijk van het model Xiaomi Watch is deXiaomi Wear Lite app vereist voor installatie.

Polar smartwatch gebruiken op een iPhone

Vanaf iOS 13 of later kun je een Polar smartwatch gebruiken op een iPhone. Polar geeft aan dat er problemen zijn met de compatibiliteit met de iPhone 6 en 6S, welke ook iOS 13 gebruiken. Vanaf iPhone 7 en later werkt een Polar watch dus goed i.c.m. een iPhone. 

Een Polar watch installeer je met dePolar Flow app uit de App Store.

Conclusie

Met een iPhone kun je gebruik maken van alle Samsung smartwatches behalve de Galaxy Watch 4 en 4 Classic. Ook merken zoals Garmin, Fitbit, Xiaomi en Polar zijn goed te gebruiken met een iPhone mits je software versie iOS 13 of hoger hebt. 

Reacties

  • Door Monique, 28 augustus 2021

    Welke Watch ondersteund iOS 16

Laat een reactie achter

* Verplichte velden