Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Door Johnno van den Brink, 9 juni 2023

Welke smartwatch voor ouderen kopen?

Welke smartwatch raden we aan voor ouderen? In ieder geval de volgende 5:

• Apple Watch Series 8
• Samsung Galaxy Watch 5
• Fitbit Versa 4
• Samsung Galaxy Active 2
• Fitbit Blaze

Welke smartwatch is het beste voor ouderen?

Je weet nu dus wat de 5 beste smartwatches voor ouderen zijn. Hieronder leggen we meer uit over deze slimme horloges voor senioren.

Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 is mogelijk de bekendste smartwatch voor ouderen uit ons lijstje. Dit model is aan de dure kant, maar komt wel veel met handige functies en apps. Zo bevat dit slimme horloge bijvoorbeeld een moderne ECG-app. Deze functie is in staat om een onregelmatig hartritme te detecteren. Ook het Always-On scherm is handig, je ziet zo direct je binnenkomende meldingen.

Senioren kunnen bovendien bellen en appen met de Apple Watch Series 8. Ook muziek luisteren is mogelijk op deze smartwatch. Een ander voordeel van deze smartwatch voor ouderen is de SOS-knop, waarmee een senior snel hulp vraagt. Dit horloge is zelfs in staat om harde valpartijen te detecteren, de gebruiker krijgt dan direct de optie om een SOS af te geven.

Bekijk alle Apple Watch bandjes!

Samsung Galaxy Watch 5

Net als de Apple Watch Series 8 heeft ook de Samsung Galaxy Watch 5 valdetectie. Dit is dan ook een belangrijke functie als je onderzoek doet naar welke smartwatch je moet kopen voor ouderen. Als de Samsung Galaxy Watch 5 een val detecteert, krijgt de gebruiker direct de optie om contact op te nemen met een contactpersoon.

Als dit niet binnen 60 seconden gedaan wordt, stuurt deze smartwatch zelfs zelf een waarschuwingstekst. Hier staat ook de locatie van de drager in. Een ander voordeel van de Samsung Galaxy Watch 5 is de duurzaamheid. Dit slimme horloge kan veel aan, waardoor je het jarenlang kunt gebruiken.

Fitbit Versa 4

Fitbit is een van de bekendste merken als het gaat om smartwatches. Deze slimme horloges zijn vooral bedoeld voor sporters, maar we raden ze ook zeker aan voor ouderen. Dit is al helemaal het geval als je als senior nog graag sport. De Fitbit Versa 4 houdt bijvoorbeeld automatisch je stappen, hartslag calorieën en zuurstofgehalte bij gedurende de dag.

Daarnaast kun je ook telefoontjes aannemen, sms’jes versturen en muziek afspelen met deze smartwatch. Heb je slaapproblemen? Houd dan je nachtrust bij met de Fitbit Versa 4. Dit model is bovendien een stuk goedkoper dan veel andere slimme horloges.

Samsung Galaxy Active 2

De Samsung Galaxy Active 2 ziet eruit als een traditioneel horloge, maar is toch echt een smartwatch. Dit model komt helaas niet met valdetectie, maar is toch een geschikt exemplaar voor senioren. Dit heeft een aantal redenen.

Allereerst kunnen gebruikers bellen en sms’en met de Samsung Galaxy Active2. Een ander voordeel van dit model is dat het draadloos opgeladen kan worden. Ook bevat dit slimme horloge Bixby-spraakassistent. Je kunt je smartwatch dus om hulp vragen als je informatie nodig hebt.

Fitbit Blaze

De Fitbit Blaze mist ook valdetectie, maar is voor de actieve oudere zeker een geweldige smartwatch. Allereerst hoef je dit slimme horloge amper op te laden, met een volle lading gaat dit exemplaar namelijk zo’n 5 dagen mee.

Een ander voordeel is dat de Fitbit Blaze zeer waterdicht is, namelijk tot maar liefst 50 meter. Je kunt de smartwatch dus blijven dragen tijdens het zwemmen of douchen. Ook kun je workouts doen met dit horloge. De Fitbit Blaze toont op het scherm wat je moet doen. Als je gezond oud wilt worden, is deze smartwatch dus absoluut een aanrader.

smartwatch voor ouderen

Waar moet je op letten als je een smartwatch voor ouderen wilt kopen?

De top 5 smartwatches voor senioren weet je nu, maar er zijn uiteraard nog veel meer slimme horloges verkrijgbaar. Het zou daarom kunnen dat je zelf nog wilt kijken of je een betere smartwatch kunt vinden. We raden je dan aan om de volgende aandachtspunten te overwegen.

Noodhulp

Ouderen lopen een groter risico dan jongeren op valpartijen. Dit kan gevolgen hebben voor hun gezondheid, vooral als ze alleen wonen en daarodor geen hulp kunnen krijgen. Het is daarom handig om een smartwatch te gebruiken die noodhulp bevat. De gebruiker kan dan na een valpartij eenvoudig en snel om hulp vragen.

Valdetectie

Als we het toch over valpartijen hebben, moeten we ook direct een functie genaamd valdetectie noemen. Dit betekent dat de smartwatch zelf detecteert wanneer de gebruiker valt. Als een slim horloge deze functie bevat, is het zeker een geschikt model voor ouderen. Sommige smartwatches geven de drager dan ook nog de mogelijkheid om direct om hulp te vragen.

Compatibiliteit

Als de oudere een iPhone heeft, is het het beste om een Apple Watch te kopen. Je krijgt dan alle functionaliteiten, wat anders niet altijd het geval is. Als je een Android smartphone gebruikt, is het juist beter om bijvoorbeeld een smartwatch voor Samsung of Fitbit te kopen. Er zijn desondanks ook slimme horloges die met beide systemen voor telefoons werken.

Functies

Smartwatches bevatten vaak functies om je gezondheid bij te houden. Hieronder noemen we een paar functionaliteiten en leggen we uit voor wie ze belangrijk zijn.

Functies

Doelgroep

Hartslagmeter

Belangrijk voor alle gebruikers

Stappenteller

Belangrijk voor actieve ouderen

Nachtrust

Belangrijk voor alle gebruikers, vooral voor ouderen met slaapproblemen

Bellen en sms’en

Belangrijk voor gebruikers die niet altijd hun smartphone bij zich hebben

 

Veel gestelde vragen

Wat is de beste smartwatch voor ouderen?

De beste smartwatch voor ouderen is de Apple Watch Series 8. Heb je geen iPhone? We raden je dan de Samsung Galaxy Watch 5 aan. Beide smartwatches hebben valdetectie, wat voor senioren belangrijk is.

Is de Apple Watch goed voor ouderen?

De Apple Watch is een van de beste smartwatches voor ouderen. Dit slimme horloge heeft een hoog prijskaartje, maar is het geld zeker waard. Dit komt onder meer door de valdetectiefunctie die ook direct om hulp kan vragen voor de drager.

Is de Fitbit goed voor ouderen?

Een Fitbit is een goede smartwatch voor actieve ouderen. Deze slimme horloges bevatten helaas geen valdetectie, maar zijn wel in staat om onder meer stappen, calorieën, je hartslag en nachtrust te controleren.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »