Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 25 november 2022

Top 5 beste goedkope smartwatches

Een smartwatch is een handige tool voor het bijhouden van activiteiten, gezondheid, en berichten. Maar een smartwatch kan al gauw een dure uitgave worden. Daarom hebben we hier de top 5 beste goedkope smartwatches op een rijtje gezet. Zo kies jij de beste goedkope smartwatch die bij je past.

Wat voor functionaliteiten zoek je?

De belangrijkste vraag is allereerst welke functionaliteit je zoekt in een goedkope smartwatch. Je kunt al heel goedkoop een goede activity tracker kopen, die jouw sport en gezondheid bij kan houden. Wil je bijvoorbeeld een ingebouwde GPS, zodat je zonder jouw telefoon kan hardlopen of fietsen? Dan schiet je al gauw omhoog in de prijs.

Wanneer je de volledige functionaliteit van een smartwatch wilt, zoals bellen met een smartwatch, 5G internet, een GPS, en de nieuwste sensoren, dan zul je wat meer uit moeten geven. We geven je hieronder voor alle soorten smartwatch een goede optie, van goedkope activity tracker tot goedkoop sporthorloge.

De beste goedkope smartwatch

Wat dus de goedkoopste smartwatch voor jou is, hangt af van welke functies je zoekt. We hebben een lijst samengesteld van smartwatches met verschillende functies, van de bare minimum tot het hele pakket. Uit elk segment hebben wij de beste keuze voor jouw geselecteerd. 

1. Xiaomi Smart Band 7

Prijs: Vanaf € 49,95

goedkope smartwatch xiaomi smart band 7

De Xiaomi Smart Band 7 is één van de goedkoopste smartwatches die je kunt kopen. Het is eigenlijk meer een activity tracker, een soort smartwatch die vooral in het teken staat van het bijhouden van je gezondheid en activiteit. Een activity tracker is perfect voor iemand die op zoek is naar een hulpmiddel voor bij het sporten.

De goedkope Xiaomi Smart Band 7 meet onder andere je beweging, sport, gezondheid, maar ook heeft een slaapmonitor. Omdat er verder niet veel functies op deze tracker zitten, kun je lang doen met de batterij. Een uitgebreider horloge moet je elke dag opladen, maar de Smart Band 7 gaat makkelijk 14 dagen mee met regulier gebruik.

Wat je in dit prijssegment vooral mist is een GPS-functie. De Smart Band 7 heeft geen ingebouwde GPS, dus om je snelheid en route bij te houden tijdens het hardlopen of fietsen, zul je alsnog je telefoon mee moeten nemen.

2. Smart Band 7 Pro

Prijs: Vanaf € 84,95

goedkope smartwatch xiaomi smart band 7 pro

We blijven bij Xiaomi want dit budgetmerk heeft een hoop goede smartwatches in huis. Wanneer je op zoek bent naar de volgende stap, is de Smart Band 7 Pro de perfecte keuze. Het grootste verschil met de Smart Band 7 is dat de Pro wel met ingebouwde GPS komt.

De Smart Band 7 Pro is nog steeds niet een echte volledige smartwatch, maar komt wel met een stuk meer functies dan de Band 7. Het scherm is groter, en de GPS zorgt ervoor dat je zonder je telefoon kunt hardlopen of fietsen. Je kunt dan alsnog je route, snelheid, en tempo bijhouden.

Net als de Smart Band 7, is de Smart Band 7 Pro veruit de goedkoopste in dit segment. Voor alle functionaliteiten die je krijgt, staat Xiaomi hier ver bovenaan. De Fitbit Charge 5 bijvoorbeeld, een vergelijkbare fitness tracker met GPS, heeft bijna de dubbele prijs.

3. Samsung Galaxy Watch 4

Prijs: Vanaf € 139,00

goedkope smartwaych samsung galaxy 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is een echte flagship smartwatch. Je verwacht deze dus niet in een lijstje van goedkope smartwatches. Echter, sinds de Galaxy Watch 5 uit is, is de prijs van de Galaxy Watch 4 flink gezakt. Je kunt deze voor een zeer zachte prijs aanschaffen.

De Galaxy Watch 4 heeft veel functies, zo kun je er mee bellen, apps installeren, en je kunt zelfs whatsapp op de Galaxy Watch 4 krijgen. Daarnaast heeft de Galaxy Watch 4 ook veel sensoren voor je gezondheid, en een ingebouwde GPS module. 

De Galaxy Watch 4 is op dit moment de goedkoopste ‘volledige’ smartwatch die je kunt krijgen. Er zijn veel verschillende functionaliteiten, in onze Galaxy Watch 4 review lees je hier meer over. Deze watch is helaas niet geschikt voor Apple, maar daar hebben we ook een goede optie voor.

4. Apple Watch SE (2022)

Prijs: Vanaf € 299,00

goedkope smartwatch apple watch se

Voor de Apple gebruiker is de Apple Watch SE een goed geschikte optie. Deze budget Apple Watch heeft veel functionaliteiten, voor een lagere prijs dan de reguliere Apple Watch. Wanneer je gebruik maakt van een iPhone is dit de beste keuze. 

De Apple Watch SE heeft vrijwel alle functies van de nieuwste Apple Watch, maar dan met een wat ouder ontwerp. Je mist misschien de allernieuwste high-tech functies, maar de basis die je met de Apple Watch SE krijgt is ruim voldoende voor een goede ervaring. Vergeet niet naar een Apple Watch bandje te kijken.

De prijs is in vergelijking met de rest van het lijstje nog wel hoog, maar wanneer je Apple gebruiker bent is dit zeker het overwegen waard. Niet elke smartwatch werkt goed samen met Apple. Het is dus wellicht beter om wat meer te investeren om een goede ervaring te krijgen met de infrastructuur die je gewend bent.

5. Fitbit Charge 5

Prijs: Vanaf € 109,00

goedkope smartwatch fitbit charge 5

De smartwatches van Fitbit zijn vooral goed geschikt als gezondheidshorloges. Zo ook de Fitbit Charge 5, een high-end fitness tracker. De Fitbit Charge 5 komt met veel gezondheid sensoren en onder andere een GPS module om je route, snelheid, en tempo bij te houden.

De horloges van Fitbit zijn niet per sé de goedkoopste die je kunt vinden op de markt, maar de kwaliteit en functionaliteit van de Charge 5 staat hoog aangeschreven. Wanneer je naar een sporthorloge zoekt, is de Fitbit Charge 5 een goede keuze van hoge kwaliteit.

Natuurlijk kun je jouw Fitbit Charge 5 ook goed personaliseren, er zijn namelijk veel verschillende en unieke bandjes voor de Charge 5 beschikbaar. Het mooie design van de Charge 5 in combinatie met een leuk bandje maakt dit ook één van de meest modieuze smartwatches op deze lijst.

Welke smartwatch past het beste bij mij?

Hieronder vind je een overzicht van onze top 5 goedkoopste smartwatches en welke het beste bij jou past. 

Gezondheidsinformatie voor een lage prijs → Xiaomi Smart Band 7
Sporten met GPS → Xiaomi Smart Band 7 Pro
Volledige smartwatch → Samsung Galaxy Watch 4
Smartwatch samen met iPhone → Apple Watch SE (2022)
Sporthorloge met mooi ontwerp → Fitbit Charge 5

Conclusie

Er zijn veel verschillende gradaties in wat de goedkoopste smartwatch is. Je kunt al vanaf een zeer lage prijs een smartwatch vinden, maar je moet ook goed kijken naar de functies die je wilt. Voor iedereen is er wel wat te vinden, of je nou de meest basis activity tracker zoekt, of een volledige smartwatch met veel functionaliteiten. 

Meest gestelde vragen

Welke goedkope smartwatch is goed?
In onze lijst vind je voor elk segment een goedkope smartwatch. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope smartwatch is het belangrijk dat deze voldoet aan je wensen. Koop altijd een smartwatch van een bekend merk, zoals Xiaomi, Samsung, Fitbit, of Apple.

Wat is een goed merk smartwatch?
Er zijn veel merken die smartwatches maken, goede merken zijn onder andere Xiaomi, Samsung, Fitbit, Apple, Huawei, Polar, of Fossil. 

Hoeveel jaar gaat een smartwatch mee?
Hoe lang een smartwatch mee gaat ligt natuurlijk aan het gebruik en de kwaliteit van de smartwatch. Gemiddeld kun je wel een aantal jaar met een smartwatch doen voordat deze aan vervanging toe is.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden