Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 28 september 2022

Smartwatches waar je mee kan appen

Met een smartwatch kan je veel doen. Je kan je gezondheid bijhouden en trainingsschema’s instellen, contactloos betalen bij betaalautomaten, notificaties zien en ook appen. Maar, niet elke smartwatch kan appen. Daarom zetten wij 5 smartwatches die je kan gebruiken om te appen in een rijtje.

1. Apple Watch (8 series)

De Apple Watch is één van de populairste smartwatches die er momenteel is, als het niet de meest populaire smartwatch is. Hij staat bekend om de hoeveelheid aan mogelijkheden die hij heeft om uit te voeren. Eén van de mogelijkheden die de Apple Watch je aanbiedt, is appen.

Appen met je Apple Watch

Met de Apple Watch is het mogelijk om op Whatsapp berichten te reageren. Om dit te kunnen doen moet je eerst je notificaties aan zetten voor Whatsapp berichten.

Wanneer je een notificatie ontvangt kun je er op klikken en reageren met de volgende standaardberichten:

  • Ik kom eraan.
  • Wat is er?
  • Hallo!
  • OK
  • Zeker!
  • Geen Probleem

Omdat je niet altijd tijd hebt om lange berichten te typen op je Apple Watch is het mogelijk om een spraakbericht te maken. Met deze functie spreek je in wat je wil typen en zet je Apple Watch dit om in tekst. De ontvanger van het bericht ontvangt wat je hebt ingesproken dus in tekst. Verder kan je kiezen uit alle emoji’s die er zijn.

Wi-Fi of LTE

Het is belangrijk om te weten dat je aangesloten moet zijn op Wi-Fi of een mobiel netwerk als je berichten wil ontvangen en versturen. Een smartwatch met de optie om op een mobiel netwerk te draaien is altijd duurder. In het geval van de Apple Watch (8 series) is het bedrag minimaal €619,-.

Derde partij app

Om toch Whatsapp te kunnen gebruiken met je Apple Watch is het mogelijk om een derde partij app te gebruiken.

In dit geval is dat ‘Watchchat 2: Chat on Watch’. Met Watchchat 2 kan je onder andere:

  • Alle WhatsApp chats openen
  • Spraakmemo’s beluisteren en sturen
  • Video’s kijken
  • Een nieuwe chat starten
  • Gebruik maken van een QWERTY toetsenbord
  • Je standaardberichten aanpassen

Andere interessante functies

Voor de crashdetectie heeft Apple nu een speciaal algoritme ontwikkeld die gebruik maakt van bewegingen, een barometer en de microfoon van iPhone om unieke patronen te detecteren die kunnen wijzen op een auto ongeluk.

Met de Apple Watch uit de 8e serie heb je een sensor voor de polstemperatuur die de ovulatie bij vrouwen kan voorspellen.

De Apple Watch (Series 8) is verkrijgbaar vanaf € 499,-

Bekijk ons brede assortiment met bandjes voor de Apple Watch.

2. Samsung Galaxy Watch 5 serie

De Samsung Galaxy Watch 5 is met zijn sportieve uitstraling de opvolger van de Samsung Galaxy Watch 4. Naast de Apple Watch is dit een smartwatch die aan de top vecht met de Apple Watch in de categorie populariteit.

Appen met de Samsung Galaxy Watch 5

Met de Galaxy Watch 5  is het mogelijk om op Whatsapp berichten te reageren. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat je je notificaties voor whatsapp bericht op je smartwatch aan hebt staan.  

Wanneer je een whatsapp bericht ontvangt kan je gebruik maken van slimme reacties en Bixby om te reageren, je moet wel aangesloten zijn op Wi-Fi of een mobiel netwerk als je berichten wil versturen.

De slimme reacties zijn hetzelfde als de standaardberichten van de Apple Watch. Met Bixby kan je een spraakbericht inspreken die wordt omgezet in een tekstbericht. Verder is het handig om te weten dat je je slimme reacties kunt aanpassen en nieuwe kunt toevoegen via je smartwatch.

Je hebt in vergelijking tot de Apple Watch geen derde partij applicatie nodig om berichten te versturen.

Duurzaamheid van de Galaxy Watch 5

Met de Galaxy Watch 5 kan je langer door. De krachtige batterij is sterker dan zijn voorganger en houdt het ongeveer 3 dagen vol met een volle batterij. Daarnaast is de Samsung Galaxy Watch 5 met de Wireless Fast Charging binnen 45 minuten opgeladen tot minimaal 80%.

Bellen met de Galaxy Watch 5

Het is eenvoudig om te bellen met deze smartwatch. In samenwerking met Bixby, je virtuele assistent, maak je het jezelf nog makkelijker. Lees op onze blogpagina meer over bellen met je smartwatch.

De Samsung Galaxy Watch 5 is verkrijgbaar vanaf € 299,00. Ben je van plan de Galaxy Watch te kopen of heb je hem al in je bezit? Bekijk dan ons brede assortiment met Galaxy Watch 5 bandjes.

3. Garmin Vivoactive 3

Bij een actief leven hoort een Garmin Vivoactive 3. Hij is namelijk geschikt voor het vastleggen van buitenactiviteiten met een GPS tot aan het uitvoeren van contactloze betalingen. Verder ben je met de Garmin Vivoactive 3 altijd verbonden met je naasten.

Altijd verbonden met de Garmin Vivoactive 3

Verbind de smartwatch met je telefoon om sms-, WhatsApp- en sociaal media berichten te ontvangen. Met de Vivoactive 3 kan je ook antwoorden op berichten met standaardberichten die je zelf kan instellen. Op deze manier blijf je overal bereikbaar voor de wereld via je smartwatch. De antwoordfunctie is wel alleen beschikbaar voor Android klanten. Ook moet je aangesloten zijn op Wi-Fi of een mobiel netwerk om op berichten te kunnen reageren.

Garmin Connect

Je kan appen met de smartwatch, maar wil je je verbondenheid met de wereld naar de volgende level brengen is het met de Garmin Vivoactive 3 mogelijk om activiteiten te synchroniseren naar een online fitness community. Het is niet alleen handig om je gezondheids- en fitness statistieken op te slaan. Je kan anderen in de community uitdagen tot hardloop challenges en elkaar aanmoedigen met vind-ik-leuks en opmerkingen.

Garmin Vivoactive 3 Music

Voor de muziekliefhebber kan je met de Garmin Vivoactive 3 Music nu tot 500 muzieknummers opslaan. Je kan zelfs muziek synchroniseren voor offline gebruik van muziekstreaming apps. Je kan de nummers dus via je bluetooth headphones offline luisteren.

De Garmin Vivoactive is verkrijgbaar vanaf €184,99. Lijkt de Garmin Vivoactive 3 jou wat? Bekijk dan ons brede assortiment met Garmin horlogebandjes.

4. Huawei Watch GT 3 serie

Met de Huawei Watch GT 3 houd je je gezondheid op peil en bekijk je je notificaties. Bovendien kan je je telefoon opnemen met de GT 3, je telefoon kan je dus lekker in je zak houden als je gebeld wordt. Hetzelfde geld voor de berichten die je ontvangt. De GT 3 is een verlengstuk van je telefoon en dat bewijst hij op verschillende manieren.

Snelle reacties met de Huawei Watch GT 3

De Huawei smartwatch bewijst dat hij een verlengstuk van je telefoon is door het mogelijk te maken om met standaardberichten te reageren op inkomende berichten die je ontvangt via WhatsApp. Het is helaas niet mogelijk om de standaardberichten aan te passen of om foto’s en video’s te openen met de GT3. Daarnaast moet je telefoon in de buurt zijn om notificaties te ontvangen en om berichten te beantwoorden.  

Route terug functie

De Huawei Watch GT3 heeft een route terug functie die je, wanneer je de weg kwijt bent, met een offline GPS navigatie terug leidt naar je bestemming. Dit is handig voor als je gaat hardlopen op nieuwe plekken. Naast deze functie ondersteunt de GT3 meer dan 100 sportmodi van zwemmen tot skiën.

Stijlvolle design

De Huawei Watch is verkrijgbaar in 2 maten namelijk, de 42mm en de 46mm. Maak je geen zorgen met beide smartwatches kan je appen. Het 3D-afgeronde glas zorgt voor een fijne transparante glas. De minimalistische vorm van de horlogekast die je kan combineren met de verfijnde Huawei Watch bandjes die wij in ons brede assortiment hebben zorgen ervoor dat je de GT3 kan aanpassen naar je eigen stijl.

De Huawei Watch GT3 is beschikbaar vanaf €189,00.

5. Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is de ideale sport- en fitness horloge. Hij houdt je gezondheidsstatistieken bij en heeft een zeer sportief en stijlvol design. Daarnaast is de Charge 5 een voordelige keuze. Hij is eerder al vernoemd tot één van de beste smartwatches van 2022.  

Appen tijdens het sporten met je smartwatch

De Fitbit Charge 5 is naast een sportieve smartwatch geschikt om notificaties te ontvangen van inkomende oproepen, berichten en app notificaties als je telefoon in de buurt is. Je kan met de Fitbit Charge 5 appen mits je een Android toestel in bezit hebt. Je kan antwoorden met een lijst van snelle reacties en/of een emoji.

Lange batterijduur

Lange batterijduur betekent minder laden, meer gebruiken. Batterijduur is wel afhankelijk van hoe vaak je de smartwatch gebruikt. Met een volle batterij kan de Charge 5 het 7 dagen volhouden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je hem een dag vergeet op te laden, de batterij in de Charge 5 is erg duurzaam.  

Contactloos betalen

De Fitbit Charge 5 is een smartwatch waar je mee kan betalen. Fitbit Pay biedt je de mogelijkheid dit te doen. Dit is wel afhankelijk van de betaalpas en bank die je gebruikt.

Naast de lange batterijduur en het contactloos betalen heeft de Charge5 meer functies. Wij schreven eerder al een Fitbit Charge 5 review.

De Fitbit Charge 5 is verkrijgbaar vanaf €124,99.

Snel reageren met je smartwatch op appjes

Het is handig om snel te kunnen reageren op berichtjes die je ontvangt met je smartwatch. Het is inmiddels een verlengstuk van je smartphone. Met de mogelijkheid kun je in een handomdraai zien wat voor notificatie er binnen komt en op de mogelijke standaardberichten klikken, die je in sommige gevallen zelf hebt ingesteld.

Dit is handig voor tijdens het hardlopen, fitnessen of op kantoor als je niet constant je telefoon tevoorschijn wil halen om te reageren op berichten.

Conclusie

Wil je berichten sturen op je smartwatch moet je in de meeste gevallen je smartphone in de buurt hebben. Daarnaast moet je altijd verbonden zijn met Wi-Fi of een mobiel netwerk om te kunnen appen met je smartphone. Let bij het aanschaffen van een smartwatch dus goed op dat je een smartwatch kiest die de mogelijkheid heeft om te werken op mobiele data als je van tevoren weet dat je niet vaak Wi-Fi gaat en/of kan gebruiken.

Ben je opzoek naar de meest geavanceerde smartwatches zijn de Apple Watch (8 series) en Samsung Galaxy Watch 5 een goeie optie. De Garmin Vivoactive 3 is een goedkoper alternatief voor de Apple Watch en Galaxy Watch. De Huawei Watch GT3 is een goeie optie maar is beperkt in de functionaliteit met andere apps doordat hij draait op het Harmony besturingssysteem. Ben je sportief en wil je een goedkoper alternatief ga dan voor de Fitbit Charge 5.

Meest gestelde vragen

Kan je appen op WhatsApp met je smartwatch?

Ja, dit is zeker mogelijk. Je kan reageren op berichten met snelle standaardberichten en emoji ’s. Als je geavanceerde opties wil hebben voor WhatsApp, zoals het bekijken van foto’s en video’s, je een derde partij app moet gebruiken.

Kan ik appen zonder gebruik te maken van een mobiel netwerk?

Ja, via Wi-Fi. Wel moet je smartphone hiervoor bij de meeste smartwatches in de buurt zijn. Niet elke smartwatch heeft namelijk de mogelijkheid om notificaties binnen te krijgen zonder dat de gekoppelde smartphone in de buurt is.

Kan je appen als je telefoon niet in de buurt is van je smartwatch?

Dit is mogelijk als je smartwatch verbonden is aan Wi-Fi of een mobiel netwerk. Niet elke smartwatch heeft de mogelijk om zich te verbinden met een mobiel netwerk. Bekijk daarom voordat je een smartwatch koopt of het mogelijk is om verbinding te maken met een mobiel netwerk.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden