Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Johnno van den Brink, 14 maart 2024

Samsung Galaxy Fit 3 Geruchten - Release - Specs

Het is inmiddels al jaren geleden dat Samsung een speciale fitnesstracker op de markt bracht. Hier lijkt verandering in te komen, want er gaan de laatste tijd steeds meer geruchten over de Galaxy Fit 3 rond. Dit model is inmiddels zelfs al gelanceerd en we weten dus nu welke geruchten kloppen, hieronder noemen we ze. 

De belangrijkste Galaxy Fit 3

Als je een nieuwe fitnesstracker zoekt dan kan de Samsung Galaxy Fit 3 een geschikt model zijn. Hier ben je het zeker mee eens als je de laatste geruchten over deze smartwatch voor atleten leest. We noemen daarom hieronder de belangrijkste geruchten over de Galaxy Fit 3.

Releasedatum 

23 februari 2024

Nieuwe functies 

Groter en beter scherm

Waterdicht (5 ATM)

Houdt tot 101 activiteiten bij

Prijs

98,95 euro

Als je naar de geruchten kijkt, valt er één ding echt op bij de Galaxy Fit 3: de prijs. Dit model is namelijk de goedkoopste fitnesstracker van Samsung en is toch voorzien van goede specificaties en functies.

Samsung Galaxy Fit 3 specificaties

Als je een fitnestracker wilt kopen dan is het belangrijk om naar de specificaties te kijken. Zo controleer je of de Samsung Galaxy Fit 3 geschikt is voor je doeleinde of niet. Hieronder vind je ze:

Specificaties

Samsung Galaxy Fit 3

Scherm

1,6-inch AMOLED 256 x 402, 302 ppi

Formaat

42,9 x 28,8 x 9,9 mm

Gewicht

36,8 gram met bandje

Geheugen

16 MB + 256 MB

Batterij

208 mAh

Batterijduur

Tot 13 dagen

Kleuren

Zwart, zilver en roze

 

Samsung Galaxy Fit 3 vs 2

Vergeleken met de Samsung Galaxy Fit 2 heeft de 3 volgens de geruchten een paar opvallende verschillen. De voorganger van het nieuwe toestel is bijvoorbeeld gemaakt van minder duurzaam plastic en heeft minder wijzerplaatopties. De Galaxy Fit 3 is ook 46% groter maar 10% dunner, wat betekent dat hij beter zichtbaar is zonder een volumineus gevoel om je pols.

De Samsung Galaxy Fit 3 heeft volgens de geruchten ook meer mogelijkheden om je slaap te volgen dan de 2. Deze omvatten algemene slaapmonitoring, slaapcoaching, bloedzuurstofmonitoring en snurkdetectie. Daarnaast zijn er meer trainingsvoorinstellingen en automatische trainingsdetectiefuncties opgenomen in het nieuwe model.

Ontwerp van Samsung Galaxy Fit 3

Het ontwerp van de Samsung Galaxy Fit 3

Net als veel andere fitnesstrackers heeft Samsung de Galaxy Fit 3 een simpel en minimalistisch ontwerp gegeven. Dat is in principe geen probleem. We vinden dit model zelfs best mooi, maar het hangt natuurlijk van je eigen smaak af. Daarnaast is het prettig dat deze smartwatch verkrijgbaar is in meerdere kleuren, namelijk zwart, zilver en roze.

Voordelen van de Samsung Galaxy Fit 3

Door dit artikel te lezen, heb je waarschijnlijk al een paar voordelen van de Samsung Galaxy Fit 3 herkend. We maken het je graag nog wat gemakkelijker en noemen daarom hieronder alle pluspunten van deze nieuwe fitnesstracker:

  • Goedkoop: Fitnesstrackers zijn over het algemeen goedkoper dan normale smartwatches, wat bij de Samsung Galaxy Fit 3 al helemaal het geval is. Dit model kost namelijk niet eens 100 euro.
  • Lange batterijduur: Fitnesstrackers hoeven niet veel opgeladen te worden. Dit is ook zo bij de Samsung Galaxy Fit 3, je hoeft de batterij namelijk vaak pas na zo’n 13 dagen op te laden.
  • Meer slaapfuncties: Vergeleken met de Samsung Galaxy Fit 2 heeft de Fit 3 meer slaapfuncties. Hierdoor wordt je nachtrust beter geregistreerd en leer je meer over hoe goed (of slecht) je hebt geslapen.
  • Meet hartslag en bloedzuurstof: De Samsung Galaxy Fit 3 heeft nog meer handige functies. Zo wordt je hartslag en bloedzuurstof ook gemeten door deze fitnesstracker.
  • Ideaal voor sporters: Als je je data bij wilt houden tijdens het sporten dan is de Samsung Galaxy Fit 3 een fantastische gadget. Dit model houdt bijvoorbeeld je aantal herhalingen bij, maar ook GPS voor je route. Je kunt zelfs bijhouden hoeveel je tilt met behulp van de Fit 3 en je snelheid tijdens het wandelen, fietsen en hardlopen.

Nadelen van de Samsung Galaxy Fit 3

De Samsung Galaxy Fit 3 is een geweldige fitnesstracker, maar toch heeft dit nieuwe model ook een paar nadelen die je moet kennen. Hieronder vind je ze:

  • Bandjes: Bij vrijwel alle smartwatches is het mogelijk om de bandjes te verwisselen. Dit kan ook bij de Samsung Galaxy Fit 3, alleen kun je alleen maar bandjes van dit merk gebruiken. Andere (goedkopere) bandjes zijn dus niet mogelijk.
  • Minder accuraat: Uit geruchten blijkt dat de Samsung Galaxy Fit 3 niet zo accuraat is bij het bijhouden van data tijdens het sporten als andere smartwatches van het merk. Ook presteert het slechter op dit vlak ten opzichte van fitnesstrackers van andere producenten.
  • Niet geschikt voor het water: Je kunt de Samsung Galaxy Fit 3 in principe dragen tijdens het douchen, maar het merk raadt het af om de fitnesstracker te dragen als je gaat zwemmen of duiken.

Veelgestelde vragen over Galaxy Fit 3 geruchten 

Gaat Samsung een Fit 3 maken?

Samsung heeft de Galaxy Fit 3 inmiddels al gelanceerd. Je kunt deze fitnesstracker voor minder dan 100 euro kopen. Dit model is grotendeels gemaakt van aluminium en daardoor erg stevig. Het is bovendien prettig dat de Fit 3 een mooi ontwerp heeft. 

Wat is de nieuwste Galaxy Fit?

De Samsung Galaxy Fit 3 is de nieuwste Galaxy Fit. Deze fitnesstracker is voorzien van een 1,6-inch AMOLED scherm, wat beter is dan de Fit 2. Bovendien weegt deze smartwatch weinig en zit de Fit 3 hierdoor comfortabel.

Is Samsung Fit stopgezet?

Nee, Samsung maakt nog steeds Galaxy Fit fitnesstrackers. Ze hebben zelfs net een nieuwe smartwatch in deze serie uitgebracht, namelijk de Samsung Galaxy Fit 3. Dit model is goed voor atleten en andere sporters.

Conclusie

Met de Samsung Galaxy Fit 3 heeft de Fit 2 eindelijk een opvolger en ook nog eens één die erg goed is. Deze fitnesstracker is bovendien aan de goedkope kant en is toch voorzien van meerdere verbeteringen. Zo is deze smartwatch groter en toch dunner dan de Fit 2. Het scherm is ook wat groter en helderder. Daarnaast zijn de slaap- en trainingsfuncties verbeterd.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden