Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 19 mei 2023

Redmi Watch 3 Review

Na de Xiaomi Redmi Watch 3 in China uit te brengen is de Redmi Watch 3 nu ook in Nederland. De Redmi Watch 3 is een goedkoper alternatief voor de Watch S1 en Watch S1 Pro. 

Redmi watch 3 review: Specificaties

 

Xiaomi Redmi Watch 3

Kleur

Beige, zwart

Materiaal

Plastic onderkant met een metalen rand en een glazen voorzijde met een snel verwisselbaar siliconen bandje

Afmetingen en gewicht

42,58 x 36,56, x 9,99 mm

37g

Scherm

1,75 inch (44,45 mm) diagonaal

390 x 450 AMOLED

600 nits piek

Batterijcapaciteit

289 mAh Li-ion

Connectiviteit

Bluetooth 5.2

Sensoren

Accelerometer

Hartslagmeter

Gyroscoop

GPS

Waterbestendigheidsclassificatie

5 ATM (50 meter)

De Watch 3 is beschikbaar in het zwart met een zwart bandje of in het beige met een beige bandje. De Redmi Watch 3 heeft een verwisselbaar bandje, bij ons vind je het perfecte Redmi Watch 3 bandje waarmee je je stijl vernieuwd.

Redmi watch 3 review: Prijs en beschikbaarheid

De Redmi Watch 3 is op dit moment te koop voor €129,99 en is beschikbaar bij Xiaomi zelf en verschillende marketplaces. Met deze prijs zit de Redmi Watch 3 rond de gemiddelde prijs voor een Xiaomi bandje. Wat de Watch 3 uniek maakt is wat je krijgt voor de prijs. Een ingebouwde GPS en bijna twee weken batterij. 

Vergelijkbare smartwatches van bijvoorbeeld een Fitbit zijn ongeveer 100 euro duurder.

Redmi watch 3 review: Design en scherm

Het design van de Redmi Watch 3 met een vierkant AMOLED scherm heeft veel weg van een Apple Watch. Het is een simpel design wat je kunt krijgen in het zwart of beige, het bandje krijg je in dezelfde kleur. Verder biedt Xiaomi nog een lichtgroen en blauw bandje aan. Het bandje is geschikt voor formele afspraken, maar ook voor sportactiviteiten. Bekijk in ons assortiment nog meer Redmi Watch 3 bandjes, voor elk gelegenheid is er een bandje!

Op de behuizing zien we ook een uitsparing voor de luidspreker en microfoon, zodat je inkomende oproepen via je smartwatch kunt opnemen. De randen zijn smal wat de smartwatch een moderne look geven, ook is het scherm erg responsief. Het scherm heeft een diagonaal van 1,75 inch en door de AMOLED technologie kan de Redmi Watch 3 een helderheid van 600 nits bereiken. Op dit gebied verslaat de Redmi Watch 3 de duurdere smartwatches eenvoudig.  

Redmi Watch 3 review: Gezondheidstracking

Op het gebeid van gezondheids- en fitnesstracking doet de Redmi Watch 3 meer dan zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse, je krijgt bijvoorbeeld een ingebouwde gps en meer dan 120 verschillende sportmodi die je kan tracken. Hiernaast meet de Watch 3 met de sensoren je hartslag, stress, slaap en bloedzuurstof gehalte. Voor vrouwen is er een functie waarmee ze hun menstruatiecyclus bij kunnen houden.

Geef je van tevoren aan welke sport je aan het doen bent geeft de Redmi Watch 3 netjes statistieken weer van de desbetreffende sport. De automatische sporttracking heeft af en toe wel wat kuurtjes, het kan zijn dat je Watch 3 aangeeft dat je aan het hardlopen bent terwijl je misschien op de fiets zit. Ook heeft hij het af en toe pas later door dat je aan het sporten bent.

De slaapmonitor maakt onderscheid tussen de verschillende slaapfases: lichte-, diepe- en REM-slaap. Hij meet de slaapfases en berekent voor jou wat het ideale tijdstip is om te gaan slapen en op te staan.

Redmi Watch 3 review: Batterij

De Redmi Watch 3 heeft een 289 mAh li-ion batterij waarmee je het volgende kunt bereiken:

  • Normaal gebruik: 12 dagen
  • Continue meten (slaap, stress, beweging, zuurstofgehalte): 5 dagen
  • Continue gebruik GPS: 14 uur
  • Always on display constant aan: 4 dagen

Is je batterij op, laad je de Redmi Watch 3 snel op. Het duurt ongeveer 40 minuten totdat de Watch 3 compleet is opgeladen.

Redmi Watch 3 review: Conclusie

Voor de prijs biedt de Watch 3 heel wat. Met meer dan 120 sportmodi, het continue meten van je gezondheid en een snel responsief scherm krijg je waar voor je geld. Het horloge is licht van gewicht en lijkt op een Apple Watch wat een moderne uitstraling geeft.

Het enige minpuntje is de connectiviteit, met alleen een bluetooth connectie als mogelijkheid is de Redmi Watch 3 op dit gebied beperkt. Ook kun je geen extra apps downloaden. Toch zijn de standaardfuncties op de Redmi Watch 3 voldoende voor de prijs-kwaliteit verhouding.

Meest gestelde vragen

Kan een Samsung smartwatch met Xiaomi?

Ja, het is mogelijk om een Xiaomi smartwatch te koppelen aan je Samsung telefoon.

Kan je bellen met de Xiaomi Redmi Watch  3?

Ja, het is mogelijk om inkomende oproepen te accepteren via een bluetooth connectie met je telefoon.

Kun je bellen met de Redmi Watch 3 zonder telefoon in de buurt?

Nee, de Redmi Watch 3 moet verbonden zijn met je telefoon om een inkomende oproep te accepteren.  

Is de Redmi Watch 3 waterdicht?

De Redmi Watch 3 heeft een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM. Dit betekent dat de Watch tot 50 meter diepte kan bereiken in het water.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden