Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙

Door Giovanny, 23 mei 2023

Redmi Smart Band 2 Review

Een budget fitnesstracker waarmee je je dagelijkse activiteiten en work-outs bijhoudt. Weet je niet of de Xiaomi Redmi Smart Band 2 iets voor jou is?

In deze blog gaan we het hebben over alles wat je moet weten over de Redmi Smart Band 2.

Redmi Smart Band 2 review: Belangrijkste specificaties

Redmi Smart Band 2 

Een batterijlevensduur van 14 dagen

Bluetooth 5.1 connectiviteit

Een waterdichtheidsclassificatie 5 ATM

Meet je bloed zuurstof niveau

Licht van gewicht

Gratis Mi App

De Xiaomi Redmi Smart Band 2 is voor iedereen met een actieve leefstijl. De band beschikt over de nieuwste technologieën om je actieve leefstijl te verbeteren. Met de Smart Band 2 meet je je dagelijkse activiteiten zoals en je intensieve work-outs. Met de Redmi Smart Band 2 ben je altijd op de hoogte van je prestaties.

Met de Redmi Smart Band 2 kun je je hartslag, afstand, stappen, calorieverbruik en slaapkwaliteit bijhouden. Er zijn tot 30 sportmodi beschikbaar, denk hierbij aan hardlopen, wielrennen, fitness en yoga.

Redmi Smart Band 2 review: Design en scherm

Het idee van Xiaomi voor de Redmi Smart Band 2 was om ervoor te zorgen dat de prijs laag bleef en de functionaliteit behouden werd. Je kunt zeggen dat dat wel is gelukt. De Smart Band 2 is iets breder dan de Xiaomi Band, één van de concurrenten binnen de Xiaomi familie in dezelfde prijsklasse.  

De Redmi Smart Band 2 heeft een afmeting van 42,81 mm x 25,42 mm x 9,99 mm, het scherm heeft ronde hoeken en komt net over de rand heen. Aan de achterkant van de Smart Band 2 vind je de sensoren en 2 magnetische pinnen waarmee je de Band 2 kunt opladen.

Hij weegt 14.9 gram en voelt erg licht wanneer je hem om je pols draagt. Ook met één van onze Redmi Smart Band 2 bandjes voelt deze slimme horloge licht aan. Wanneer je bezig bent met je dagelijkse activiteiten of aan het sporten bent merk je niet eens dat je het bandje om hebt.

Redmi Smart Band 2 review: Prestaties

Met de Smart Band 2 meet je je dagelijkse activiteiten en intensieve work-outs. Het volgen van je activiteiten kan worden gestart via je Band 2 zelf of via de app op je telefoon. Heb je grote vingers kan de navigatie op deze smartwatch misschien onhandig zijn, in dit geval kan je de tracking het best starten via de app. De gegevens met betrekking tot je dagelijkse beweging worden op een nauwkeurige manier bijgehouden en weergegeven op je Smart Band 2 scherm.

Gezondheidstracking

Met het Redmi Smart Band 2 bandje houd je het ritme van je hartslag onder controle en meet je wanneer je gespannen bent of niet met de bloedzuurstof meting. Om nauwkeurigere gegevens te krijgen, kun je de Smart Band 2 strakker om je pols zetten. Naast je hartslagritme en je bloedzuurstofgehalte kun je ook je slaap monitoren, de Band 2 meet de activiteit van je lichaam in je rustmoment. Vervolgens krijg je data waarmee je zelf je conclusies kunt trekken.

Mi Fitness app

De Mi Fitness app is gratis en is compatibel met Android en iOS. De app kan volledig gepersonaliseerd worden, je kunt het thema aanpassen naar je eigen voorkeur. Hiernaast is de app reclamevrij wat het gebruiksgemak bevordert.

De app is overzichtelijk en werkt goed. De connectie met je telefoon is erg snel gemaakt, je kunt je camera gebruiken en een QR code scannen om de Mi Fitness app snel in te stellen. Sport en gezondheidsstatistieken worden verzameld en gepresenteerd in overzichtelijke grafieken.

Je krijgt bijvoorbeeld een uitgebreid verslag van je slaaproutine, hierdoor krijg je inzicht in de kwaliteit van je slaap en zie je waar je verbetering kunt toepassen. Verder is het mogelijk je eigen doelen te stellen, wil je bijvoorbeeld 14.000 stappen in een dag maken? Dan stel je dat eenvoudig in en krijg je motiverende notificaties.

Slimme functies

Naast de gezondheidstracking heeft de Band 2 ook de mogelijkheid om je inkomende berichten te laten zien. Echter is deze functie niet optimaal omdat het scherm klein is en je af en toe moeite kan hebben met het zien van het bericht. Je zult merken dat je je pols dichter bij je gezicht moet brengen om te zien wat er staat.

Hiernaast zie je de notificaties van inkomende berichten en oproepen maar kun je er niet op reageren via je Smart Band 2. Je kunt alleen via je telefoon reageren op de berichten en oproepen.

Connectiviteit

Het is mogelijk de Smart Band 2 te koppelen via een bluetooth 5.1 verbinding. Verder is de Redmi Smart Band 2 geschikt om te koppelen met iOS en Android.

Helaas is het niet mogelijk de Band 2 te koppelen aan een Wi-Fi netwerk. Hiernaast is het niet mogelijk om contactloos te betalen omdat de Smart Band 2 niet beschikt over een NFC-chip.

Redmi Smart Band 2 review: Batterijlevensduur

De Xiaomi Redmi Smart Band 2 heeft een batterijcapaciteit van 210 mAh. Hiermee haalt de Smart Band 2 bij ‘normaal’ gebruik 14 dagen. Bij intensief gebruik kan de Band 2 ook in 6 dagen al leeg zijn. In ongeveer twee uur is de watch weer volledig opgeladen via de magnetische pinnen aan de achterkant met een oplaadkabel. Het is niet mogelijk om de Smart Band 2 draadloos op te laden.

Redmi Smart Band 2 review: Kenmerken

 • De Xiaomi Redmi Smart Band 2 is verkrijgbaar vanaf €29,99.
 • Je kunt via de Redmi Smart Band 2 berichten en inkomende oproepen zien.
 • De Smart Band 2 heeft een vind-mijn-telefoon functie.
 • Met de Smart Band 2 kun je persoonlijke doelen instellen waarvan je updates krijgt.
 • Met de Mi Fitness app kun je je water- en calorie inname bijhouden.
 • De Redmi Smart Band 2 heeft een stille wekker die je wakker maakt door vibraties.
 • De batterij van de Smart Band 2 is in ongeveer 2 uur volledig opgeladen.
 • De Band 2 is compatibel met iOS en Android.

Redmi Smart Band 2 review: Conclusie

De Smart Band 2 is beschikbaar vanaf €29,99. Voor de kwaliteit die je ontvangt voor deze prijs is het moeilijk om te zeggen dat het geen €29,99 waard is. Buiten Xiaomi vind je voor deze prijsklasse weinig wat hiermee kan concurreren.

De Band 2 heeft niet de beste scherm of interactie met notificaties, maar de sport en gezondheidsfuncties zijn goed voor de prijs die je betaalt. Als je een simpele fitnesstracker wil waarmee je je dagelijkse activiteiten wil bijhouden voor een lage prijs, is de Redmi Smart Band 2 perfect.

Meest gestelde vragen

Welke app voor Mi Band 2?

Zoek de Mi Fit app op in de App Store of Play Store en download de app om de metingen van je dagelijkse activiteiten terug te zien in overzichtelijke grafieken.

Hoe werkt de Mi fit app?

 • Maak een account of log in en geef de Mi Fit app toegang tot je bewegings- en fitnessactiviteit door op OK te klikken.
 • Klik op apparaat toevoegen of druk op '+' rechtsboven in de app.
 • Selecteer je wearable en doorloop de stappen op het scherm.

Kan een Mi Band 2 tegen water?

De Band 2 heeft een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM (50 meter diepte). Je kunt het horloge dragen in het zwembad, tijdens het zwemmen langs de kust of tijdens andere activiteiten in ondiep water.

Waar staat mi voor in Xiaomi?

Mi is de naam waaronder de producten aan het grote publiek worden verkocht, en staat voor "Mobile Internet".

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »