Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Giovanny, 19 januari 2023

Polar Ignite 3 review

De Polar Ignite 3 is wat Polar noemt een fitnesshorloge en heeft veel eigenschappen van de Polar Pacer- en Polar Vantage-serie weg. De Ignite 3 houdt je trainingsactiviteiten bij, heeft slimme functies en heeft een nieuw scherm wat het gebruiksgemak bevordert.

Lees verder om erachter te komen wat de nieuwe Ignite 3 nog meer kan!

Polar Ignite 3 review: Specificaties

Formaat

43 mm x 43 mm x 9.5 mm

Gewicht

35 gram

Schermtype

1.28 inch, AMOLED

Display resolutie

416 x 416

Materialen

Materiaal kast: Plastic

Materiaal scherm: Gorilla Glass

Materiaal rand: Stainless steel

Batterijcapaciteit

220 mAh

Batterijlevensduur in trainingsmodus tot: 30 uur

Batterijlevensduur in horlogemodus tot: 120 uur

Batterijlevensduur in trainingsmodus met energiebesparing, tot 100 uur

Connectiviteit

Wifi, Bluetooth

Kleuren

Paars, zand greige, zwart, koper bruin

 

Polar Ignite 3 review: Design en display

De Polar Ignite 3 is licht en heeft een mooie roestvrij stalen rand om het nieuwe Gorilla Glass 3.0 scherm heen. Ook is het scherm niet meer plat maar zacht gebogen wat de Ignite 3 een premium look geeft.

Polar heeft duidelijk grote stappen gemaakt bij het verbeteren van het scherm en dat is te zien bij hoe het scherm gebruikt wordt. Zie verschil:

 

Je ziet op de linker foto dat de Polar Ignite 2 de cirkelvormige kast niet volledig gebruikt, aan de onderkant wordt het scherm afgekapt en staat er Polar. Er zit nog steeds een zwarte rond om het scherm heen, maar er is minder van, je kunt met één van de wijzerplaten de rand makkelijk en effectief verbergen. Net zoals op de afbeelding hierboven, de rand is daarop niet te zien. Bij de Ignite 3 zie je dat er een groter gedeelte van het scherm wordt gebruikt, dit ziet er veel mooier uit en daarnaast helpt het nieuwe AMOLED scherm enorm bij het gebruiksgemak.

De Polar Ignite 3 heeft een AMOLED touchscreen scherm waarop je de kleuren mooi en scherp ziet, hiermee is de Ignite 3 de eerst Polar smartwatch met een AMOLED scherm. De Ignite 2 had een LCD scherm en in vergelijking met de Ignite 3 zie je meteen het verschil. De kleuren en animaties zijn scherper waardoor je veel fijner door de Ignite 3 navigeert.

Hiernaast heeft het nieuwe AMOLED scherm van de Ignite 3 drie helderheidsopties waar je uit kunt kiezen, waarschijnlijk zul je de helderste optie het meest gebruiken omdat je daarmee simpelweg alles het best kunt zien.  

Polar Ignite 3 review: Accu

De Ignite 3 belooft dezelfde batterijlevensduur als de Ignite 2 van 5 dagen bij ‘normaal’ gebruikt, denk hierbij aan stappen tellen, de tijd bijhouden en meldingen ontvangt. Voeg daar een AMOLED scherm aan toe dat 24/7 aan kan en de batterijlevensduur daalt drastisch. Je gaat van 5 dagen naar 2 dagen.

Wat betreft de tracking mogelijkheden zijn er wel verbeteringen te zien. Waar de batterijlevensduur 20 uur was met GPS-tracking aan is dat bij Polar Ignite 3 30 uur. Verder is de levensduur gelijk aan de Ignite 2 in de besparingsmodus. Je hebt een batterijlevensduur van 100 uur waarbij de GPS-volgsysteem minder snel je locatie registreert en de hartslagmonitor is uitgeschakeld.

Daarentegen is er ook een minder leuke functie van Polar die ook de Ignite 3 nog heeft. De functie die je tegenhoudt om je fitnessactiviteiten te tracken wanneer je batterij 10% bereikt. Je krijgt dan een melding waarin staat dat je je smartwatch moet opladen om verder te gaan met het tracken van je work-out.

Polar Ignite 3 review: User Interface

De bediening van de Ignite 3 gaat soepel, het is vrij simpel om te navigeren door de apps en vensters voor muziek, het weer en fitness. Via de knop aan de zijkant kom je bij de instellingen waar je vensters die je niet gebruikt uit kan zetten wat het navigeren door de Ignite 3 sneller maakt.

Wat tegenvalt is dat het scherm soms vertraging heeft bij het navigeren en wanneer je je pols opheft. Het duurt altijd even voordat het scherm aan gaat, het kan ook voorkomen dat het scherm helemaal niet aan gaat wat vervelend kan zijn. om het scherm dan aan te krijgen gebruik je de knop aan de zijkant.

Aan de levendige wijzerplaten en de mogelijkheid om complicaties toe te voegen aan het hoofdscherm kan je zien dat Polar vooruitgang heeft geboekt en een stap in de goede richting maakt. Echter merk je dat er op sommige punten nog wat verbetering te halen valt.

Polar Ignite 3 review: belangrijkste features

Sleepwise

Met Sleepwise krijg je een analyse van hoe je nachtrust je dagelijkse activiteiten beïnvloed. Ook krijg je met gedetailleerde voorspellingen en een inschatting van het tijdstip waarop je lichaam klaar is om te gaan slapen. Je ziet ook wanneer het tijd is voor een dutje en je ziet meteen hoeveel energie je lichaam nog heeft na het dutje. op basis daarvan wordt bepaald of je bijvoorbeeld nog een work-out kan doen.

Dual band GPS

Dual band GPS maakt gebruik van de L1- en L5- frequenties voor nauwkeurige locatie bepaling en is minder vatbaar voor signaalstoringen door hoge gebouwen, bomen of slecht weer. Deze functie zou je eerder verwachten bij een duurdere smartwatch wat het een opvallende toevoeging aan de Ignite 3 maakt.

Widgets

Je kunt widgets toevoegen aan het hoofdscherm. Dit kon op de meeste smartwatches al maar de Ignite en Ignite 2 hadden deze optie niet. Met de Ignite 3 kan je widgets personaliseren en toevoegen aan je menu, een handige functie die het gebruiksgemak bevordert.

Polar Ignite 3 review: Prijs en beschikbaarheid

De Polar Ignite 3 is het vlaggenschip van Polar, maar heeft een degelijke prijs voor wat je ermee kunt. De Polar Ignite 3 is momenteel te koop vanaf €329,00 en is verkrijgbaar in de kleuren:

  • Koper bruin
  • Zwart
  • Paars
  • Zand

Mocht je je stijl willen veranderen en aanpassen aan de gelegenheid bekijk dan één van onze Polar Ignite 3 bandjes.

Polar Ignite 3 review: Conclusie

De Polar Ignite 3 is een grote stap vooruit voor de Ignite serie. De Ignite 2 kon al veel maar de Ignite 3 weet het toch naar een hoger niveau te brengen met een verbeterd scherm, langere batterijlevensduur, een verfijnd design en het soepel navigeren door de Ignite 3. Echter zijn er wel nog kleine dingen die minder zijn aan de Ignite 3, zoals de af en toe wat trage gebruikersinterface en het feit dat je onder de 10% geen sport activiteiten meer kan tracken.

Meest gestelde vragen

Kan de Ignite 3 contactloos betalen?

Nee, de Polar Ignite 3 heeft geen NFC. Je kan dus niet contactloos betalen.

Is de Polar Ignite 3 waterbestendig?

Ja, de Polar Ignite 3 is waterbestendig tot 30 meter.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden