Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 25 juni 2024

Huawei Watch Fit 3 Review

De Huawei Watch Fit 3 is een geweldige optie als je een redelijk goedkope smartwatch zoekt die lijkt op een Apple Watch. Je krijgt veel voor je geld bij dit nieuwe horloge, al is het gebruik van de oplader wat vervelend. Voor de rest is onze review over de Huawei Watch Fit 3 extreem positief, zoals je leest in deze blog.

Bekijk alle Huawei Watch Fit 3 bandjes

De voor- en nadelen van de Huawei Watch Fit 3

De Huawei Watch Fit 3 lijkt ontzettend op de Apple Watch, maar is dan dus vooral bedoeld voor Android-telefoons. Deze smartwatch is qua prijs fantastisch, wat ook zeker voor de functies en specificaties geldt. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit slimme horloge volgens onze test meer voordelen dan nadelen biedt. Je vindt ze hieronder allemaal in een handig overzicht:

Voordelen

Nadelen

Groot draagcomfort

Vierkante klok

Goede prestaties

Geen contactloos betalen

Geweldige bouwkwaliteit

Irritante oplader

Snel opladen

 

Fantastische batterijduur

 

Prijs

Oké, we ervaarden wel een paar nadelen toen we de test van de Huawei Watch Fit 3 uitvoerden voor onze review. Toch zijn de voordelen veel groter, wat ook zeker komt door het lage prijskaartje van dit model. Je betaalt in Nederland voor dit horloge namelijk 159,99 euro. Dat is relatief goedkoop, vooral als je deze prijs vergelijkt met de prijskaartjes van vergelijkbare modellen.

De Huawei Watch Fit 3 wordt bijvoorbeeld vaak vergeleken met de Apple Watch SE, maar de smartwatch die op iOS werkt, kost bijna twee keer zoveel. Dan is de keuze natuurlijk makkelijk gemaakt, al is het handig om een Apple Watch te gebruiken als je een iPhone hebt.

Als je een Android-telefoon bezit, is de Huawei Watch Fit 3 in ieder geval een geweldige smartwatch. Dit komt door de vele functies die dit model bevat, waarover later meer. Ook de prijs speelt hier natuurlijk een grote rol in, je krijgt voor dit prijskaartje niet snel een beter horloge.

Beschikbaarheid

Het is belangrijk om te weten dat niet alle landen fan zijn van Huawei. Dit Chinese merk wordt namelijk in verband gebracht met spionage en daarom mogen producten van Huawei bijvoorbeeld niet verkocht worden in de Verenigde Staten. Dit is in Nederland niet het geval en je kunt de Huawei Watch Fit 3 daarom gemakkelijk kopen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze nieuwe smartwatch online te bestellen. Dit is mogelijk op de site van Huawei, maar er zijn ook diverse andere webshops die de Watch Fit 3 in het assortiment hebben opgenomen. Koop je dit product liever fysiek? Ook dat kan in ons land!

Huawei Watch Fit 3 Review: Kleuren

We vinden het prettig dat steeds meer fabrikanten ervoor kiezen om hun producten in diverse kleuren op de markt te brengen. Huawei heeft dat ook gedaan met de Watch Fit 3. Je kunt deze smartwatch zelfs in zes verschillende kleuren kopen:

  1. Zwart
  2. Roze
  3. Groen
  4. Maanwit
  5. Grijs
  6. Parelwit

Het is belangrijk om te weten dat de parelwitte variant geleverd wordt met een leren horlogeband. De andere kleuren zijn voorzien van een nylon bandje.

design huawei watch fit 3 review zijkant

Batterij

Bij het testen van een smartwatch kijken we altijd naar de batterij. Hoe beter de accu is, hoe beter het gebruiksgemak is. De Huawei Watch Fit 3 scoort in onze review goed op dit vlak. Bij normaal gebruik kun je dit horloge namelijk een week gebruiken zonder de batterij op te laden.

10 dagen is volgens Huawei de maximale batterijduur, wat je alleen onder specifieke omstandigheden bereikt. Toch ervaarden we dat de Watch Fit 3 gemakkelijk ruim een week op een volle accu gebruikt kan worden. Dat is indrukwekkend, vooral voor een redelijk goedkope smartwatch.

Ontwerp Huawei Watch Fit 3

De Huawei Watch Fit 2 zag er niet echt mooi uit, maar het merk heeft dit volledig veranderd bij de nieuwe versie. De Huawei Watch Fit 3 heeft namelijk een slank design. Het scherm is vrijwel volledig vierkant en lijkt hierdoor behoorlijk op een Apple Watch. Dit is op zich geen probleem, aangezien het ontwerp alsnog regelrecht mooi is.

Wat enigszins jammer is, is dat de randen rondom het beeldscherm niet uniform zijn. De zijkanten zijn minder dik dan de boven- en onderkant, wat direct opvalt. Dit is niet per se mooi, maar je raakt er gelukkig aan gewend. Het vormt dan ook geen dealbreaker, want wij zijn nog steeds fan van het design.

Functies

De Huawei Watch Fit 3 repliceert niet alleen de looks van de Apple Watch SE, maar ook de functies. Zo zie je op het scherm gezondheids- en fitnessringen die je volledig moet sluiten om je doel te behalen. Ook is het handig dat je de smartwatch kunt gebruiken als sluiter op afstand voor het bedienen van je telefooncamera, al heb je hiervoor wel een Huawei-telefoon of iPhone nodig.

Daarnaast is het prettig dat de Huawei Watch Fit 3 met tig trainingsopties komt. Denk hierbij aan wandelen, zwemmen en hardlopen, maar ook aan specifieke sporten. Zelfs als je een crosstrainer gebruikt, kun je een trainingsmodus aanzetten op je horloge.

Veelgestelde vragen over Huawei Watch Fit 3 Review

Is Huawei Watch Fit het kopen waard?

De Huawei Watch Fit 3 is zeker het kopen waard, vooral door de lage prijs. Je krijgt veel waarde voor je geld, wat onder meer komt door de vele handige functies op deze smartwatch. Ook ziet het ontwerp er prachtig uit en hoef je de batterij doorgaans pas na een week op te laden.

Komt er een Huawei Watch Fit 3?

Ja, er komt zeker een Huawei Watch Fit 3. Sterker nog: deze smartwatch is al te koop. Als je graag de Huawei Watch Fit 3 wilt bezitten dan betaal je hier in Nederland 159,99 euro voor. In Azië is dit model ietsje goedkoper, terwijl het in de Verenigde Staten officieel niet eens verkocht mag worden door een nationaal verbod.

Zijn Huawei slimme horloges goed?

Als je een slim horloge zoekt dan zijn er veel merken waarvoor je kunt kiezen. Huawei is hier een voorbeeld van, wat absoluut een goede fabrikant is als het gaat om smartwatches. Dit Chinese merk produceert geweldige slimme horloges die over het algemeen een lange batterijduur, een mooi design en veel handige functies hebben.

Huawei Watch Fit 3 Review: Conclusie

Al met al is onze Huawei Watch Fit 3 review dus zeer positief. Dit komt allereerst door het relatief lage prijskaartje, maar ook de functies en het ontwerp mogen er zijn. Dit geldt al helemaal voor de accu, waar je minstens een hele week mee kan. Er zijn een paar nadelen waar je rekening mee dient te houden, maar die houd je altijd. Er is simpelweg geen één perfecte smartwatch, al komt de Huawei Watch Fit 3 in de buurt.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden