Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno, 8 december 2021

Hoe kun je Samsung Galaxy Watch opladen?

Je kunt een Samsung Galaxy Watch opladen door gebruik te maken van de originele oplader (via een adapter of in een USB poort), met een QI wireless charger of via een Samsung telefoon met Powersharing. 

Niet alle draadloze opladers zijn geschikt voor een Samsung Galaxy Watch. Hoewel de Galaxy Watch gebruik maakt van de QI oplaadtechniek werkt hij niet op elke universele QI oplader. De spoeltjes in een Watch staan anders dan die in een telefoon die de QI techniek ondersteund. 

Op welke manieren kun je een Galaxy Watch opladen?

Omdat een Galaxy Watch geen gebruik maakt van een fysieke oplaadpoort waar een kabel in kan, ben je afhankelijk van draadloos opladen. Er zijn verschillende manieren om een Samsung Galaxy Watch op te laden:

  • Via de originele oplader i.c.m. een smartwatch adapter.
  • Via de originele oplader in een (gevoede) USB poort.
  • Met een universele QI Charger van een derde partij.
  • Via Powersharing met een Samsung telefoon (vanaf Galaxy S10).

Met de originele oplader

In het beste geval ben je in het bezit van een originele Samsung Galaxy Watch oplader. Met deze laadkabel weet je zeker dat je Watch compatibel is met de oplader. Er zijn nogal wat opladers op de markt die niet doen wat ze beloven. 

Via een adapter

Smartwatch adapter

Als je de Galaxy Watch wilt opladen met de originele oplader, kun je dit doen door een adapter voor smartwatches te gebruiken. Galaxy Watch smartwatches hebben de functie "snel opladen". Snelladen van een Galaxy Watch werkt met een adapter van minimaal 5 Watt. 

Zonder adapter (alleen de kabel)

Als je alleen in het bezit bent van de Galaxy Watch oplader en geen adapter in de buurt hebt, zijn er een aantal andere mogelijkheden. Je kunt de USB kabel gewoon aansluiten op een USB aansluiting op verschillende apparaten zoals:

  • Televisie
  • Laptop
  • Computer
  • Spelcomputer

Door de USB kabel aan te sluiten op een apparaat met een USB poort. Niet alle USB poorten zijn poorten die stroom doorgeven. De meeste USB poorten leveren maximaal 5V (0.5 ampère), waarmee je de Galaxy Watch prima kunt opladen. Werkt de USB poort die je hebt gekozen niet? Probeer dan een andere, waarschijnlijk is dit geen gevoede USB poort. 

Kun je alle adapters gebruiken voor de Galaxy Watch? 

Je kunt niet zomaar elke adapter gebruiken om je Galaxy Watch op te laden. Een Samsung adapter of smartwatch adapter zijn de beste opties. Wel is de Galaxy Watch goed beveiligd tegen verkeerde stroomtoevoer. De Watch zal niet opladen als de adapter en kabel niet de juiste voeding leveren. 

Verschillende adapters laden langzamer op dan andere, elke adapter heeft zijn eigen specificaties en levert een ander wattage en andere hoeveelheid ampère tegelijkertijd.

Galaxy Watch opladen met telefoon

Samsung Galaxy Watch opladen met telefoon

Als je een Samsung telefoon hebt met de handige functie "Wireless Powershare" kun je een Samsung Galaxy Watch opladen met jouw smartphone. 

Wireless Powershare activeren om de Galaxy Watch op te laden:

  1. Sleep naar beneden vanaf de statusbalk bovenin het scherm.
  2. Selecteer Wireless Powershare en zorg dat die aan staat.
  3. Leg de Galaxy Watch op de achterkant van de Samsung smartphone. 
  4. De Galaxy Watch begint gelijk met opladen.

Om Wireless Powershare te gebruiken heeft de telefoon wel minimaal 30% batterijcapaciteit nodig. Je kunt deze functie ook gebruiken om andere apparaten op te laden zoals een tweede mobiele telefoon of draadloze oordopjes.

Galaxy Watch opladen zonder oplader

Je kunt de Samsung Galaxy Watch (alle modellen) draadloos opladen door gebruik te maken van de Samsung Wireless Powershare techniek. Laad de Galaxy Watch op door Wireless Powershare te gebruiken op een Samsung smartphone (S10 serie, S20 serie, S21 serie, Note 10 serie, Note 20 serie).

Qi Wireless opladers werken niet altijd...

Een Samsung Galaxy Watch heeft een vrij kleine oplaadcirkel met een kleinere draadloze laadspoel dan de gemiddelde smartphone. Een "gewone" draadloze oplader die gemaakt is voor een smartphone werkt vaak niet met een Galaxy Watch. 

De Samsung Galaxy Watch maakt wél gebruik van de Qi wireless techniek, maar alleen bij een passende oplader zoals deze Samsung Galaxy Watch 3 oplader of de Galaxy Watch 4 oplader

De Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) is ook niet compatibel met elke Qi Charger. Laad je Galaxy Watch 5 (Pro) op met de Galaxy Watch 5 (Pro) oplaadkabel (zonder adapter). Heb je geen adapter? Bekijk dan de Galaxy Watch 5 (Pro) oplaadkabel met adapter. De oplaadkabel wordt geleverd met of zonder adapter en is gemakkelijk te gebruiken door de USB-A poort.

Heb je een draadloze oplader op de kop getikt, maar wil hij niet werken? Probeer in de rondte te schuiven met de Watch tot hij begint met opladen. Indien nodig verwijder je het Galaxy Watch bandje

Zijn alle Galaxy Watch opladers hetzelfde? 

Ja, Samsung gebruikt in (bijna) alle Galaxy Watch modellen dezelfde oplaadtechniek. De Galaxy Watch 4, Watch 3, Watch Active en Watch Active 2 gebruiken allemaal exact dezelfde oplader. Alleen de eerste generatie Galaxy Watch (42mm en 46mm) oplader wijkt hiervan af. 

Galaxy Watch laadt niet op (3 oplossingen)

Omdat je een kleine computer om je pols hebt, kan die nou eenmaal wel eens vastlopen. Het vastlopen van een Galaxy Watch kan ertoe leiden dat hij niet meer oplaadt. Als een Samsung Galaxy Watch (1, 3, 4, Active of Active 2) niet meer laadt kun je het volgende doen:

  • Geforceerd opnieuw opstarten. Houd de aan- en uitknop 8 seconden ingedrukt om de Galaxy Watch opnieuw te laten opstarten. 
  • Opladen en rebooten. Leg de Galaxy Watch op de oplader en houd de aan- en uitknop 8 seconden ingedrukt om een reboot te forceren.
  • Leeg laten lopen en opnieuw opstarten. Als de Watch helemaal vast zit zal je hem eerst moeten laten leeglopen (helaas kan dit tot 2 dagen duren). Wanneer hij helemaal leeg is leg je hem op de lader en houd je de aan- en uitknop minimaal 8 seconden ingedrukt. 

Veel gestelde vragen:

Kan ik mijn Samsung Watch met alle QI opladers opladen?
Je kunt helaas niet alle universele Qi opladers gebruiken. Je hebt een Samsung Galaxy Watch oplader nodig of gebruik Wireless Powershare via een Samsung smartphone.

Kun je de Galaxy Watch 4 opladen met de oplader van de Galaxy Watch 3?
Ja, de Samsung Galaxy Watch 4 oplader is identiek aan de Galaxy Watch 3 oplader. Je kunt beide opladers dus gebruiken voor beide Samsung smartwatches. 

Hoe weet je of de Galaxy Watch aan het opladen is?
In eerste instantie krijg je een kleine "bliksemschicht" te zien als je de Galaxy Watch op de lader legt. Soms verzaakt de Watch om dit te laten zien. Druk dan even op een knopje, dan zie je in het display staan dat hij aan het laden is. 

Wordt de Galaxy Watch 4 geleverd met oplader?
De Samsung Galaxy Watch 4 (Classic) komt met zijn eigen oplader, maar er zit geen adapter in de doos. 

Reacties

  • Door Roos, 8 december 2021

    Waarom wordt er geen oplader bij geleverd (Galaxy watch)

Laat een reactie achter

* Verplichte velden