Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Johnno van den Brink, 23 februari 2022

Hoe kun je Apple Watch opladen?

De Apple Watch kun je opladen door de originele Apple Watch oplader te gebruiken i.c.m. een adapter, een draadloos oplaadstation of via de USB kabel in een gevoede USB ingang. 

Verschillende manieren om een Apple Watch op te laden:

De Apple Watch is tegenwoordig QI Compatibel (vanaf de Series 3). Je kunt een Apple Watch dus ook opladen met een QI oplader of een universeel oplaadstation. Door deze universele oplaadmogelijkheid zijn de volgende manieren mogelijk om de Apple Watch op te laden:

  • Met de originele oplader (en adapter)
  • Via een QI oplaadstation
  • De USB oplader in je tv of laptop

Opladen met de originele oplader

originele apple watch oplader

Het slimste idee is natuurlijk om de originele oplader te gebruiken die Apple meelevert bij de Apple Watch. Hier zit geen adapter meer bij, dus daar moet je een oplossing voor vinden. De adapter van jouw iPhone kun je uiteraard gewoon gebruiken voor de Apple Watch oplader.

Verschillende soorten adapters

Voor de Apple Watch kun je de originele oplaadkabel gebruiken, maar deze is er in twee varianten. De nieuwste Apple Watch modellen gebruiken een USB-C adapter, de oudere modellen worden geleverd met een USB-A adapter.

Het maakt niet uit welke adapter je gebruikt voor de snelheid van het laden. Zorg er vooral voor dat de kabel in de adapter past!

USB C en USB A verschillen

Gebruik echter niet zomaar elke adapter, sommige adapters zijn te oud en leveren te weinig ampère om een Apple Watch fatsoenlijk op te kunnen laden. Houd rekening met het Voltage, je moet een adapter van 5 Volt hebben. Wat betreft ampère: hoe meer ampère, hoe beter. 

Zonder adapter opladen via een ander apparaat

usb aansluiting gebruiken om apple watch op te laden

Het opladen van de Apple Watch kan ook zonder adapter, maar hier moet je iets creatiever voor zijn. Je kunt een USB poort van je laptop, televisie of andere elektronisch apparaat gebruiken zolang dit een USB poort is die 5V ondersteund.

USB 5V Apple Watch

Mocht je dit bovenstaande label zien, dan is de USB poort geschikt om te een Apple Watch op te laden. 

Een universele dockingstation

oplaad dock met iPhone, airpods en apple watch

Met oplaadapparatuur van derden zoals deze 3-in-1 Apple Watch / iPhone docking station kun je jouw iPhone tegelijkertijd met de Apple watch opladen, terwijl je maar 1 stopcontact nodig hebt. Eventuele Airpods kun je er ook in opladen met een Lightning aansluiting.

Het bovenstaande Apple oplaaddock hebben wij zelf ontworpen, samengesteld en laten produceren. Met dit docking station laadt je je iPhone en Apple Watch draadloos op via de QI draadloze oplaadtechniek. De Airpods sluit je aan op een vast lightning aansluiting. Zo kun je al je Apple apparatuur in één keer opladen met slechts één stopcontact.

Niet opladen via Reverse Charge of Powershare

Helaas is de Apple Watch niet geschikt om op te laden via Reverse Charging of Samsung's Wireless Powershare. Helaas kun je dus niet je Apple Watch opladen met je iPhone. De Samsung Galaxy Watch 4 kun je wel opladen met een (recente) Samsung smartphone.

Apple Watch opladen met iPhone

Je kunt je Apple Watch (nog) niet opladen op je iPhone of een ander merk met Reverse Charging. De Apple Watch ondersteund op dit moment alleen opladen op een Apple Watch oplader of Charging docking station. 

Hoe kun je je Apple Watch opladen zonder oplader?

Tot op heden is er geen mogelijkheid om een Apple Watch op te laden zonder oplader. De enige manier van opladen is door een Apple Watch oplader te gebruiken, of een universeel oplaaddock.

Zijn alle Apple Watch opladers hetzelfde?

Alle opladers die Apple voor de Watch Series 1 t/m 7 heeft gemaakt zijn universeel en geschikt voor alle modellen. Een charger van de Apple Watch 4 werkt ook op de Apple Watch 7, etc.

Ben je op bezoek en heeft diegene een Apple Watch oplader van een andere serie? Dan kun je jouw Apple Watch dus rustig opladen op een oplader van Apple van een andere serie Apple Watch.

Bekijk hier meer dan 200 Apple Watch bandjes in onze Apple Watch categorie!

Veel gestelde vragen

Waarom zit er geen adapter bij een Apple Watch?

Apple doet geen adapter meer bij de Apple Watch om de verpakking kleiner te houden. Zo kunnen ze meer verschepen met minder volume, wat resulteert in een beter milieutechnisch resultaat (minder uitstoot door shipping). Een oude adapter is opnieuw te gebruiken.

Kun je Apple Watch draadloos opladen?

In principe is het opladen van een Apple Watch op een originele oplader en oplaad dock al draadloos. Een Apple Watch laadt echter niet op, op de meeste andere QI-gecertificeerde telefoonopladers.

Zit er een oplader bij een Apple Watch?

Een Apple Watch wordt nieuw geleverd met een oplaadkabel, maar zonder adapter. Je moet dus een losse adapter aanschaffen of een oude adapter gebruiken.

Hoe lang moet een Apple Watch opladen?

Het kost 1 uur tot 1.5 uur om een Apple Watch volledig op te laden. Afhankelijk van het model, de adapter en oplaadkabel kan dit variëren. Bij nieuwe modellen laadt je de eerste 80% op binnen 45 minuten.

Reacties

  • Door Johnno, 23 februari 2022

    @Hans Thieme Hoi Hans, dit is inderdaad erg vervelend. Het kan zijn dat je de 'Nachtklokmodus' aan hebt staan. Dit zorgt ervoor dat je je Apple Watch als een soort wekker kunt gebruiken tijdens het slapen. Deze modus ...

  • Door Hans Thieme, 23 februari 2022

    Stopt het opladen automatisch als de Apple Watch vol is? Mijn Apple Watch7 geeft een signaal (ting) als deze helemaal is opgeladen, ook begint hij vanaf dat moment steeds na 30 seconden aan en uit te gaan. Dat is midden in de n...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden