Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Giovanny, 1 november 2022

Google Pixel Watch vs Apple Watch

Na een lange tijd van geruchten en previews heeft Google in oktober hun eerste slimme horloge uitgebracht. in deze blog vergelijken we de Google Pixel Watch met een Apple Watch. Lees verder om erachter te komen welke smartwatch het meest bij je past.

Google Pixel Watch vs. Apple Watch: Specificaties

In dit overzicht van specificaties zien we de verschillen tussen de Google Pixel Watch en Apple Watch.

 

Google Pixel Watch

Apple Watch (series 8)

Formaat

41mm

41mm of 45mm

Display

Aangepast 3D Corning Gorilla Glass 5, 320 ppi met DC-P3-kleur, always-on AMOLED-display

 

45mm: 396 x 484 Pixel always-on Retina LTPO OLED

 

41mm: 352 x 430 Pixel always-on Retina LTPO OLED

Compatibiliteit

Android 8.0 of nieuwer

iPhone 8 of nieuwer met iOS 16

Connectiviteit

Wi-Fi, Bluetooth 5.0, LTE (4G)

Wi-Fi, Bluetooth 5.0, LTE (4G)

Batterijcapaciteit

24 uur lithium-ion batterij

 

Oplaadtijd: 80

18 uur

36 uur in energiebesparende modus

 

Oplaadtijd: 120 minuten

Duurzaamheid

Waterbestendigheid: 5 ATM

IP6X stofbestendig, waterbestendig tot 50 meter

Prijs

Vanaf €379,-

Vanaf €499,-

Google Pixel Watch vs. Apple Watch: Design

Het eerste wat je opvalt aan de Google Pixel Watch is het ronde scherm. De Google Pixel Watch heeft een minimalistisch model van 41mm en heeft unieke dikke randen rondom de wijzerplaat. Aan de rechterkant van de Google smartwatch zit er een kroonwiel waarmee je kan scrollen door menu’s. Het design is dus vrij simpel en is te verkrijgen in de kleuren zwart, gepolijst zilver en champagne goud. Verder heeft de Pixel Watch een AMOLED-scherm waardoor de always on functie op een zuinige manier uitgevoerd kan worden.

De Apple Watch 8 design is net als de vorige designs hetzelfde. Apple wijkt niet af van het vierkante scherm en de kroonwijzer aan de rechterkant. Het scherm is vergeleken met de vorige serie wel beschikbaar in iets grotere maten, de Apple Watch 8 scherm is verkrijgbaar in de maten 41mm en 45mm.

Verder gebruikt de Pixel Watch de verouderde Exynos 9110, een chip die ook in de Galaxy Watch Active 2 (2018) zit. de Apple Watch runt op een S8 chip. De Apple Watch is hierom sneller dan de Pixel Watch. Dit zal je vooral merken bij het opstarten, reactietijd na het inspreken van een opdracht bij berichten en de snelheid van apps. 

 

Google Pixel Watch vs. Apple Watch: gezondheids- en fitnessmetingen

De smartwatches beschikken over de volgende sensoren.

 

Google Pixel Watch

Apple Watch 8 series

Sensoren

  • Kompas
  • Altimeter
  • Bloedzuurstofgehalte sensor
  • ECG sensor
  • Accelerometer
  • Gyroscoop
  • Lichtsensor
  • GPS
  • Altimeter
  • Bloedzuurstofgehalte sensor
  • ECG sensor
  • Accelerometer
  • Gyroscoop
  • Lichtsensor     
  • Lichaamstemperatuur sensor
  • Crashdetectie

De twee smartwatches verschillen bijna niet op het gebied van sensoren. Beide hebben de sensor om je hartslag te meten (ECG sensor) en slaap te meten. De Apple Watch 8 is iets geavanceerder met de functie om je lichaamstemperatuur te meten en crashdetectie.

De Apple Watch 8 is een alleskunner. Op het gebied van slimme functies en gezondheids- en fitnessmetingen presteert de Apple Watch goed en zijn er met de sensoren veel mogelijkheden, bijvoorbeeld bijhouden hoeveel calorieën je verbrand en je stappen tellen. Daarnaast zijn er ook derde partij apps waarmee je gezondheids- en fitnessmetingen kan doen.

Google en Fitbit

In 2021 acquireerde Google de activity tracking bedrijf Fitbit en dat is te merken aan de nieuwe Pixel Watch. Fitbit staat bekend om hun nauwkeurige gezondheids- en fitnessmetingen, het is dus vanzelfsprekend dat Google kennis en expertise over gezondheids- en fitnessmetingen van Fitbit gebruikt heeft om de Pixel Watch te creëren. Met meer dan 40 sportmodi, slaap tracker en dagelijkse activity tracking functies krijg je de Fitbit experience in de Pixel Watch.

Echter werkt de Fitbit integratie niet helemaal vloeiend en zijn er hier en daar wat software problemen waardoor het gebruik van de Fitbit app ongemakkelijk kan zijn.

Om de complete Fitbit experience te ervaren, moet je een Fitbit premium abonnement hebben. Met Fitbit Premium heb je toegang tot alle Fitbit functies en mogelijkheden, bijvoorbeeld de functie om je stressniveau te meten, trainingsschema’s te doen en begeleid mindfulness oefeningen doen. Als je een Google Pixel Watch koopt krijg je 6 maanden gratis Fitbit premium als voorproefje. Daarna betaal je €8,99 per maand.

Google Pixel Watch vs. Apple Watch: Batterijduur

Het verschil in batterijlevensduur tussen de twee modellen bij normaal gebruik verschilt niet veel. De levensduur lijkt heel erg op elkaar, beide smartwatches moeten elke dag 1 keer opgeladen worden omdat ze beide de volgende dag niet halen. Hiernaast heeft de Apple Watch 8 een energiebesparingsmodus waarmee je de batterijlevensduur verdubbelt. Je zou de Pixel Watch dus eerder in de lader moeten zetten dan de Apple Watch.

  • Batterijduur Google Pixel Watch: 24 uur
  • Batterijduur Apple Watch 8: 18 uur (met energiebesparingsmodus 36 uur)

Je Pixel Watch opladen tot 100% duurt 80 minuten. Je Apple Watch opladen tot 100% duurt 120 minuten.

Google Pixel Watch vs. Apple Watch: Prijs en beschikbaarheid

De Pixel Watch is momenteel niet verkrijgbaar in Nederland, je kan het horloge wel online bestellen in een ander land. Je kunt de eerste slimme horloge van Google wel kopen in Duitsland of Frankrijk voor de volgende prijzen:

  • Amazon store Duitsland: vanaf €351,-
  • Fnac (Franse webshop): vanaf €360,-
  • Amazon Nederland: vanaf €549,00 (prijs is hoger door invoerkosten)

De Apple Watch daarentegen is wel beschikbaar in de Nederlandse winkels voor de volgende prijzen:

  • Apple Watch 8 serie €499,- (Wi-Fi en bluetooth)
  • Apple Watch 8 serie €619,- (Wi-Fi, bluetooth en LTE (4G))

Google Pixel Watch of Apple Watch?

De eerste Google slimme horloge is er eindelijk en het is een prima wearable. Wel is het zo dat het gebruik maken van de Fitbit app ongemakkelijk kan zijn door de software. Om complete gezondheids- en fitnessmetingen te doen moet je ook een premium Fitbit abonnement hebben. De Exynos 9110-chip waarop de Pixel Watch runt is gelijk aan de Galaxy Watch Active 2 die uitkwam in 2018 waardoor hij niet kan tippen aan de snelheid van de nieuw ontwikkelde S8-chip.

De Google Pixel Watch is een mooie veelzijdige smartwatch waar je veel mee kan doen, maar op het gebied van gebruiksgemak is hij is niet zo goed als de Apple Watch series 8. Dit is helemaal niet erg want dit is de eerste smartwatch die Google uitbrengt. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan en dit is een goede start voor Google.

Alternatief voor de Google Pixel Watch

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de premium Google Pixel Watch is de Fitbit Versa 4 een goede optie. De versa 4 is een voordelige oplossing voor de Pixel Watch en doet het prima voor casual work-out tracking. Hiernaast kan de Versa 4 het ongeveer een week volhouden bij licht gebruik, met de always on functie aan houdt de Versa 4 het 2 tot 3 dagen vol.

De Versa 4 is voor de Pixel Watch een prima alternatief en is te koop vanaf €229,-.

Meest gestelde vragen

Doet de Google Pixel Watch het met een iPhone?

Nee, de Google Pixel Watch is niet compatibel met Apple iPhones. De Pixel Watch is wel compatibel met Android 8.0 toestellen en nieuwer.

Wat is de batterijlevensduur van de Google Pixel?

De batterijlevensduur van de Google Pixel is 24 uur bij normaal gebruik.

Waar kan ik vervanging bandjes vinden voor de Pixel Watch of Apple Watch?

Bij Smartwatchbanden.nl vind je een zeer ruim assortiment Apple Watch bandjes en natuurlijk ook bandjes voor de Google Pixel Watch. Allemaal perfect passend. Je vind polsbandjes voor iedere gelegenheid. Van sportieve bandjes tot een horlogeband voor het uitgaan. Kijk snel verder. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden