Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙15% Vaderdag korting met code: VADER15 💙

Door Estelle, 26 april 2022

Gerucht: Lancering Google Pixel Watch

We hebben een nieuwe blogpost gemaakt over dit onderwerp. Bekijk hier de nieuwe geruchten van de Google Pixel Watch

Design

Al een aantal keer zijn er wat foto's gelekt van de Google Pixel Watch en recent zijn er real life foto's gepubliceerd, want een persoon was de Watch vergeten mee te nemen in een Amerikaans restaurant. Maar men spreekt erover dat dit natuurlijk expres is gedaan om aan de buitenwereld te laten blijken dat de Watch bestaat en een voorproefje van hoe die eruit komt te zien. De foto's komen erg overeen met de eerdere lekken, waardoor dit de geruchten alleen maar nog meer bevestigen dat de Watch dus bestaat en zo snel mogelijk op de markt komt. Laten wij het eerst even hebben over het design, want daar zijn wij allemaal toch wel erg benieuwd naar na alle geruchten. Zoals op de foto's te zien die gemaakt zijn in het restaurant is de Watch rond met sterk afgeronde schermranden. Aan de rechterkant bevindt zich een zilveren knop (kroon), waarmee de gebruiker gemakkelijk kunt scrollen door de verschillende menu's. Naast deze kroon bevinden zich nog twee knoppen en ook beschikt de Watch over een luidspreker en een microfoonopeningen, dus waarschijnlijk kan je er ook gesprekken mee voeren. Én dan je hartslag niet te vergeten, die wordt namelijk ook gemeten met de hartslagsensor aan de achterkant van de Google Pixel Watch. De Watch komt naar verwachting in drie kleuren: goud, grijs en zwart. Echter deed de Watch het niet, dus gaat het om een prototype maar ondanks dat kunnen wij ons wel vasthouden aan het design wat te zien is op de foto's. 

Door de gelekte foto's blijkt wel dat Google probeert te concurreren met de beste smartwatches, zoals die van Apple. Zo ziet er naar uit dat de smartwatch van Google net als de Apple Watch een eigen bandbevestiging heeft, waardoor je gewone horlogebandjes er niet op kan aansluiten maar enkel die van de Google Pixel Watch. Dat betekent dus ook dat Google een groot assortiment gaat aanbieden met verschillende bandjes, net als wat Apple heeft. Echter is het nog niet duidelijk hoe de Google Pixel Watch dient opgeladen te worden. Wel gaan er geruchten rond dat het om een magnetische Qi-oplader zal gaan, maar dit is nog niet bevestigd. 

Besturingssysteem (software)

Uit eerdere lekken is al gebleken dat de Google Pixel Watch hoogstwaarschijnlijk draait op de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google, namelijk Wear OS 3.1. Deze software is ontwikkeld door een samenwerking van Google en Samsung samen, waarbij het nieuwste besturingssysteem een combinatie is van de beste functies van Wear OS en Tizen OS. Tot nu toe draait alleen de nieuwste Samsung Watch hierop, namelijk de Samsung Galaxy Watch 4 maar naar verwachting gaat dus ook de Google Pixel Watch hierop draaien. Daarnaast zijn er ook geruchten dat er functies van de Fitbit zijn overgenomen op de Google Pixel Watch, want het logo is namelijk ook op de voorzijde te zien van de nieuwe smartwatch waardoor het bijna niet kan dat er ook dingen zijn overgenomen van Fitbit. 

Daarnaast zal volgens verschillende lekken de Google Pixel Watch gelanceerd worden met een opslagruimte van 32GB en komt er hoogstwaarschijnlijk nog een variant dat cellulaire connectiviteit aanbiedt. De Google Pixel Watch brengt net als andere smartwatches jouw gezondheid naar verwachting goed in kaart, doordat hij je hartslag meet met de hartslagsensor, je stappen telt elke dag en waarschijnlijk nog veel meer rondom jouw gezondheid kan meten. Ook omdat de Watch moet concurreren met de recentere Watches van Samsung en Apple bijvoorbeeld die heel veel gezondheidsfuncties te bieden hebben. 

Lanceringsdatum 

Al een enige tijd gaan er geruchten rond over de lancering van de Google Pixel Watch. Zo zijn er al meerdere lanceringsdatums gesuggereerd, is de Watch al verschenen in een inventarisatiesysteem van een Amerikaanse provider en wordt er ook gezegd dat Google bezig is met het herstructureren van zijn online store om meer ruimte te creëren voor een nieuwe smartwatch. Door deze geruchten lijkt het dus dat de Google Pixel Watch dus echt bestaat en dit wordt al helemaal bevestigd door de real life foto's. Recent is er gezegd dat de smartwatch naar voren zal komen tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei 2022, dan wordt waarschijnlijk ook de Pixel 6a gelanceerd (de goedkopere familielid van de Pixel 6 en 6 Pro. Naar verwachting zal dit zijn op 11 of 12 mei. Vervolgens wordt dit gevolgd door een echte lancering met de Pixel 7-apparaten in oktober 2022. 

Kortom..

Dit is wat wij tot nu toe weten over de Google Pixel Watch en zijn jullie ook zo benieuwd net als ons wanneer die op de markt gelanceerd wordt? Wij kijken er nu al naar uit om jou nog veel meer te kunnen vertellen over deze parel van een Watch! Heb jij nog ander nieuws over deze Watch? Laat het ons dan weten in een comment hieronder, dan verwerken wij dit meteen in onze blog. Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »