Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Estelle, 23 maart 2021

Garmin Vívoactive 4 VS Garmin Venu

Garmin Vívoactive 4 VS Venu: Ontwerp

Beide smartwatches zien er stijlvol uit en zijn bijna even groot. De Venu (€330,-) is met zijn 43 mm net wat kleiner dan de Vívoactive 4 (tussen €270,- & €290,-). Ook qua dikte verschillen ze niet veel. Daarentegen verschillen de horlogekasten wel van elkaar, want de Vívoactive 4 heeft een glad randje om het scherm, terwijl die van de Venu juist ribbeltjes bevat. Je hebt bij de Vívoactive 4 keuze uit twee kleuren, terwijl je bij de Venu keuze hebt uit drie kleuren.

De Venu heeft een amoled-scherm waarop video’s uitstekend te zien zijn en dit scherm zorgt ook voor constante helderheid. Een minpuntje hiervan is wel dat de batterij minder lang meegaat. De Venu gaat zo’n 5 dagen mee in de smartwatchmodus, terwijl de Vívoactive 4 zo’n 8 dagen meegaat in dezelfde stand. De Vívoactive heeft een transflective touchscreen beeldscherm. Het voordeel van dit scherm is dat je informatie makkelijk kan aflezen van de display bij intensief zonlicht. Hierdoor hoef je je helderheid dus niet omhoog te gooien, dus daardoor gaat de batterij ook langer mee.

Waar beide horloges weer overeen met elkaar komen, is dat je de bandjes kan verwisselen. Zo kan je elke keer weer een bandje om doen die past bij jouw outfit. Natuurlijk hebben wij allerlei bandjes in verschillende kleuren en materialen voor beide smartwatches. Heb je een Garmin Venu gekocht? Bekijk dan ons assortiment Garmin Venu bandjes. Heb je een Garmin Vívoactive 4? Dan kun je bij ons ook terecht voor Garmin Vivoactive 4 bandjes

Sport en gezondheid

Sport en gezondheid zijn twee kenmerken waar de Garmin horloges mee uitblinken. Je hebt dus geen personal trainer nodig wanneer je een Venu of een Vívoactive 4 om je pols draagt. Je kan namelijk geanimeerde workouts volgen via de display, zoals krachttrainingen, yoga, cardio en Pilates. In beide horloges zit een ingebouwde GPS-functie en je kan je activiteiten meten en monitoren. Naast deze sportfuncties hebben beide smartwatches 20 ingebouwde activiteiten, zoals wandelen, fietsen, zwemmen en hardlopen.

Met de Garmin smartwatches valt je gehele gezondheid te tracken door de stappenteller, stressmeter, slaapmeter, energiemeter en vrouwen kunnen zelfs hun menstruatiecyclus bijhouden. Ook heb je de functie Livetrack feature, waarmee je contacten kunt invoeren die jouw workout route kunnen volgen. Mocht je ineens te val komen, dan krijgen deze contacten direct een noodmelding met jouw locatie erin zodat ze direct jouw kant op kunnen komen. Natuurlijk wel als je je locatie aan hebt staan :).

Contactloos betalen op de Vivoactive 4 Vs Venu

De Garmin Pay is een functie op de smartwatches om gemakkelijk contactloos betalen. Je betaalt snel en moeiteloos voor bijvoorbeeld dat kopje koffie na je vroege hardloopsessie. Het enige wat je hoeft te doen is je Garmin Venu of Garmin Vívoactive 4 te dragen. Én inderdaad je hebt geen portemonnee of telefoon hiervoor nodig! Wel is het nodig dat je aangesloten bent bij: Rabobank, ABN-Amro, BNP, KBS, Fintro of Hello Bank. Op dit moment kunnen ING-klanten nog niet met de Garmin Pay contactloos betalen.

Kortom..

De Garmin Vívoactive 4 is goedkoper dan de Garmin Venu en zeker een aanrader voor een beginnende sporter. Je maakt van bijna alle functies gebruik die de Venu ook heeft en je hebt zelfs 8 dagen plezier ervan in smartwatchmodus (langer dan de Venu). Ben je meer een liefhebber voor een scherp, helder en kleurrijk beeldscherm? Dan raden we je aan om te kiezen voor de Garmin Venu te gaan. We zetten in het kort nog even de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

VoordelenNadelen
  • De batterij van de Garmin Vívoactive 4 gaat langer mee, zo'n 8 dagen in smartwatchmodus
  •  De Garmin Venu gaat minder lang mee, zo'n 5 dagen in smartwatchmodus
  • De Garmin Vívoactive 4 is goedkoper
  •  De Garmin Venu is ongeveer €50,- duurder
  • De Garmin Venu heeft een amoled-scherm
  •  De Garmin Vívoactive 4 heeft geen amoled-scherm
  • De Garmin Vívoactive 4 heeft een transflective touchscreen beeldscherm, waardoor je makkelijk kan aflezen van je beeldscherm bij intensief zonlicht
 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden