);
  • Gratis verzending op alle bestellingen
  • Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd

Garmin Vivoactive 3 vs 4

Garmin Vivoactive 3 vs 4

In deze blog zullen wij de belangrijkste verschillen met je doornemen van de Garmin Vivoactive 3 en de Garmin Vivoactive 4.

Wat zitten de belangrijkste verschillen tussen de Vivoactive 3 en 4?

Mogelijk sta jij op het punt om een smartwatch aan te schaffen en ben je bij deze twee uitgekomen om een keuze te maken, of heb je wellicht al een Vivoactive 3 en wil je weten of het het waard is om zijn opvolger aan te schaffen. Om jullie te helpen een keuze te maken tussen deze twee Garmin horloges gaan we enkele relevante punten bespreken en belangrijke specificaties doornemen.

Design & afmetingen Vivoactive 3 vs 4

Wat het design en uiterlijk betreft zijn beide horloges bijna identiek. Allebei hebben ze een redelijk standaard rond scherm van roestvrij staal en zijn ze uitgerust met een bandje van siliconen materiaal. De nieuwere variant is wel net een tandje groter en zwaarder dan zijn voorganger. De 3 heeft de afmetingen 43,4 x 43,4 x 11,7 mm, terwijl het nieuwere model de volgende afmetingen heeft : 45.1 x 45.1 x 12.8 mm. De 4 is met zijn 50 gram ook net iets zwaarder dan zijn voorganger, die 43 gram is.

De schermresolutie van de Garmin Vivoactive 4 is ook iets beter, namelijk 260 x 260 pixels, in beide gevallen 20 meer dan de Vivoactive 3 die 240 x 240 pixels heeft. 

garmin vivoactive 3 vs 4 De Vivoactive 3 (links) en 4

Batterij(duur)

Een belangrijk onderdeel is toch ook wel de batterijduur. Als je intensief gaat sporten, of je draagt het horloge dagelijks is het toch wel zo fijn dat je hem niet zo vaak op hoeft te laden. Dus hoe lang gaan ze precies mee? Garmin zelf geeft aan dat de levensduur van de Vivoactive 3 batterij 13 uur is met GPS modus, en in start modus tot 7 dagen meegaat. De Vivoactive 4 scoort hier net iets beter met 15 uur voor de GPS modus en 8 dagen in de smartwatch modus. Alleen als de muziek modus ook aanstaat wordt dit wel snel minder, namelijk 5 uur.  In beide gevallen kun je er dus prima mee op pad zonder ondertussen te hoeven op te laden. 

Functionaliteiten Garmin Vivoactive 3 vs 4

Het belangrijkste is waarschijnlijk wat je allemaal kunt (bijhouden) met deze horloges, vooral tijdens je activiteiten. Allereerst zullen we kijken naar het bijhouden van de activiteiten die onder de zogeheten 'gezondheidsbewaking' valt.

Hier zien we dat beide horloges standaard je hartslag bijhouden en hierbij ook een alert geeft als deze abnormaal is, stappen tellen, verbrande calorieën weergeven,  ze allebei tot zekere diepte waterbestendig zijn, je stress, ontspanning en ook slaap volgen. De Garmin Vivoactive 4 heeft nog extra 24/7 ademhalingssnelheid, wat niet op zijn voorganger zit. 

Wat is er nog meer nieuw op de Vivoactive 4 vraag je je dan af. Nou, deze heeft bijvoorbeeld een gyroscoop functie die bepaalde oriëntaties kan meten. Garmin zelf geeft aan dat het nut van de gyroscoop vooral handig is voor 'verbeterde prestaties van de zwemfunctie, verbeterd aantal herhalingen (gymactiviteiten) en verbeterde berekeningen van afstand en richting wanneer GPS is uitgeschakeld'. 

Een ander belangrijke vooruitgang is dat de Garmin Vivoactive 4 kan verbinden met WiFi mede met zijn snelle WiFi ontvanger. Hiermee kun je dus snel apps downloaden en installeren, en daarnaast ook data overzetten. 

Prijs Garmin Vivoactive 3 en 4

Tot slot willen we het nog even hebben over het prijskaartje van beide modellen , ook niet onbelangrijk!

Puur kijkend naar de fabrikant zelf is de adviesprijs van de Garmin Vivoactive 3 momenteel €229,00. Voor de nieuwe Garmin Vivoactive 4 betaal je op dit moment €299,99 voor de goedkoopste variant op hun website. Dat is toch wel ruim 70 euro duurder. Het is aan jou om te zeggen of hij het waard is.

Horlogebandjes voor Vivoactive 3 en 4

Ben jij eruit en ben je van plan om één van de bovenstaande horloges aan te schaffen? Aarzel dan niet om er ook een mooi betaalbaar bandje bij te bestellen. Wij hebben een leuk assortiment bandjes voor beide watches. Bekijk hier de Garmin Vivoactive 3 bandjes of de Garmin Vivoactive 4 bandjes

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box