Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 13 december 2021

Garmin Venu 2 vs 2S

 Venu 2Venu 2s
Grootte klok45 mm (1.3" scherm)40 mm (1.1" scherm)
Resolutie416 x 416 pixels360 x 360 pixels
Batterijcapaciteit180 mAh150
Max. batterijduur11 dagen10 dagen
Gewicht49 gram38.2 gram
Breedte bandje22 mm18 mm
Dikte klok12.2 mm12.1 mm

Afmetingen Garmin Venu 2 vs 2S

Een groot verschil tussen de Garmin Venu 2 en 2s smartwatch zijn de afmetingen. Garmin heeft de 2S versie voornamelijk ontworpen om gebruikers met een kleinere pols tegemoet te komen. 

De Garmin Venu 2 is 45,4 mm lang, 45,4 mm hoog en 12,2 mm dik. De Garmin Venu 2s is 40,4 mm lang, 40,4 mm hoog en 12,1 mm dik. De activity horloges wegen (resp.) 49 gram en 38,2 gram. 

Verschil in kleur Garmin Venu 2 vs 2s

Kleuren Garmin Venu 2

De Garmin Venu 2 is verkrijgbaar in 3 kleuren:

 • Zilveren rand, blauwe behuizing en siliconen blauw bandje
 • Grafiet rand (RVS), zwarte behuizing en siliconen zwart bandje
 • Grafiet rand (RVS), zwarte behuizing en zwart leren bandje

De Garmin Venu 2s is verkrijgbaar in 5 kleuren:

 • Grafiet behuizing en zwart siliconen bandje
 • Gouden rand, Light Sand behuizing en bijpassend siliconen bandje
 • Zilveren rand, licht grijze behuizing en licht grijze siliconen bandje
 • Rose Gold rand, witte behuizing en wit siliconen bandje
 • Rose Gold rand, witte behuizing en wit leren bandje

Bekijk hier de actuele kleuren en seizoenskleuren voor de Venu 2S.

Hoe goed kunnen ze tegen water?

Garmin Venu 2 waterdicht

De Garmin Venu 2 en Garmin Venu 2s hebben dezelfde kwalificatie voor waterdichtheid, namelijk 5 ATM. Ze hebben geen IP certificering. De 5 ATM certificering maakt het mogelijk om met de watch te douchen. Toch kun je dit beter vermeiden omdat smartwatches minder goed tegen zeep kunnen. 

Technisch gezien zou je met de Venu 2 en 2s kunnen zwemmen en kunnen ze tot 50 meter diep onder water terecht komen. Ze kunnen hiermee namelijk tegen een druk van 5 Bar.

De Venu 2s is ontworpen voor de smalle pols

De Venu 2s heeft een 5mm kleiner klok en ook de bandjes zijn 4mm minder breed, hierdoor is het dé beste oplossing voor kleine polsen. 

Prijsverschil Garmin Venu 2 en Venu 2s

De basis adviesprijs van de Garmin Venu 2 Venu 2s zijn gelijk met € 349,99. De release adviesprijs van de Venu 2 en Venu 2s was € 399,99. Uiteraard zijn resellers inmiddels gedaald met de prijs, de gemiddelde verkoopprijs ligt nu op rond de € 329,-.

In inkoopprijs voor resellers zit waarschijnlijk geen verschil, daarom zal je dit ook niet snel terugzien in de verkoopprijs. 

Scherm / Display

In techniek doen de Venu 2 en Venu 2s niet onder van elkaar. Ze hebben beide een AMOLED scherm waardoor de meest optimale kleuren worden weergegeven. Het scherm van de Venu 2 is natuurlijk wel wat groter met 1.3 inch tegen 1.1 inch op de Venu 2s. 

Batterijduur Garmin Venu 2 vs Garmin Venu 2s

Batterijduur Garmin Venu 2s

De batterij van de Garmin Venu 2 gaat langer mee dan de batterijduur van de Garmin Venu 2s. Zo geeft Garmin aan dat de Venu 2 gemiddeld 11 dagen meegaat en de Venu 2s 10 dagen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de kleinere batterij die in de kleinere kast van de Venu 2s verwerkt zit. 

Bandjes verwisselen

Je kunt de Garmin Venu 2 bandjes gemakkelijk verwisselen door het slimme "Click and Release" systeem van Garmin. Bandjes voor de Garmin Venu 2 zijn 22mm breed.

De Garmin Venu 2s bandjes zijn via hetzelfde "Click and Release" systeem te verwisselen, maar de bandjes en pinnetjes zijn iets minder breed. Bandjes voor de Garmin Venu 2s zijn 18mm breed.

Eerder schreven wij een handleiding om het bandje te verwisselen op een Garmin horloge

Notificaties op de Venu 2 en 2s

Zolang de Venu 2(s) gekoppeld is via bluetooth met een Android smartphone of iPhone kun je meldingen ontvangen van Whatsapp, Telegram en SMS. Je kunt via het horloge reageren met een snel (voorgeprogrammeerd) bericht. Ook kun je nieuwe berichten aanmaken in de Garmin Connect app (voor Android of iOS).

Functionaliteiten

Qua sportprestaties en metingen lijkt de Venu 2(s) erg op de Fitbit Charge 5. De Garmin Venu 2 en 2s kunnen echter nog een stukje meer. Zo heb je een slimme interface om de Venu écht als smartwatch te kunnen gebruiken. Dit zijn de belangrijkste (vergelijkbare) functionaliteit van de Venu 2 (s):

 • Bellen
 • Always On Display
 • Hartslag meten
 • Stress meten
 • Zuurstof gradatie (bloed saturatie) meten
 • Slaap ritmes bijhouden
 • Drinken (reminder)
 • Val detectie
 • Offline Spotify / Deezer

Conclusie

De verschillen tussen de Garmin Venu 2 en 2s zijn klein, maar wel aanwezig. De grootste verschillen zien we terug in het formaat en de batterijduur. De 45mm klok tegen de 40mm klok en een batterijduur van max. 11 dagen op de Garmin Venu 2 tegen max. 10 dagen bij de Venu 2s.

Veel gestelde vragen

Kun je met de Garmin Venu 2(s) bellen?

De ingebouwde microfoon en speaker op de Garmin Venu 2 en Venu 2s maken het mogelijk om te bellen met de smartwatch. Je kunt een telefoongesprek opnemen en weigeren als je wordt gebeld, of een gesprek beginnen door je contacten te bellen uit je contactenlijst.

Is de Venu 2s niet te klein?

De Garmin Venu 2s heeft een 40mm behuizing. Een 40mm klok is voor veel merken gebruikelijk. Ook Samsung en Apple hebben veel modellen in 40 mm of 41mm. De Venu 2s is kleiner dan de Venu 2 maar niet te klein.

Heeft de Venu 2(s) ingebouwde GPS?

De Garmin Venu 2 en Garmin Venu 2s hebben een ingebouwde GPS module met "fast GPS tracking" functie waardoor de GPS meting accurater en sneller zou zijn geworden. 

Waar kun je Garmin Venu 2(s) bandjes kopen?

Bij Smartwatchbanden.nl hebben we een ruim aanbod Garmin Venu 2 bandjes én Garmin Venu 2s bandjes op voorraad. Wanneer je op werkdagen voor 20.00 uur besteld, bieden wij jouw pakket dezelfde dag nog aan bij de bezorger. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »