Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven de €14 code: VALENTIJN1414% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Door Arvid, 30 november 2022

Garmin koppelen aan Strava (in 5 stappen)

Met een Garmin smartwatch wil je natuurlijk graag sporten, en hier zoveel mogelijk data uit halen. Eén van de meest populaire hulpmiddelen daarbij is de app Strava. Met deze applicatie kun je sportprestaties bijhouden, plannen, opslaan, en vergelijken. In deze blog lees je hoe je jouw Garmin sporthorloge koppelt aan de Strava app. Wanneer je gekoppeld bent, kun je aan de slag met sporten!

Hoe koppel ik mijn Garmin aan Strava?

Jouw Garmin sporthorloge koppelen aan de Strava app is niet moeilijk. Je kunt in een paar simpele stappen Garmin aan Strava koppelen. Hieronder leggen we je in detail uit hoe je dat doet. Verderop lees je nog interessante informatie over wat je allemaal kunt doen als jouw Garmin eenmaal gekoppeld is aan Strava.

Allereerst moet je de Strava app downloaden op jouw smartphone, en een account aanmaken. Je kunt de app van Strava makkelijk vinden in de App Store of op Google Play. Om vervolgens data te delen met deze Strava app kun je jouw Garmin Connect App hiermee koppelen.

  1. Om te Garmin aan Strava te koppelen volg je dit stappenplan:
  2. Open de Garmin Connect app op je telefoon
  3. Open het menu en ga naar ‘Instellingen’
  4. Selecteer ‘Gekoppelde apparaten’. 
  5. Selecteer ‘Strava’ en tik op ‘Akkoord’.
  6. Autoriseer de Strava app

Je hebt nu jouw Garmin gekoppeld aan Strava. Je hoeft dus niets meer te doen op je smartwatch, als deze al gekoppeld is aan jouw Garmin Connect App. Je koppelt dus in feite alleen de app op jouw telefoon met de Strava app. Door deze koppeling wordt alle data die naar de Connect App wordt gestuurd, ook doorgestuurd naar de Strava app.

garmin koppelen aan strava fietsen

Wat kun je met Strava?

Strava is in essentie een mobiele applicatie waarmee je jouw sportprestaties bij kunt houden. De app maakt onder andere gebruik van GPS en biometrische data. Je kunt jouw prestaties in de app bekijken en opslaan. 

De Strava app op Garmin kan allerlei sportprestaties bijhouden, zoals gereden of gelopen afstand, tijd, gemiddelde- en topsnelheid, hartslaggegevens, en nog veel meer. Het is natuurlijk ook afhankelijk van welke Garmin je hebt. Daarnaast werkt de app erg motiverend, met overall scores en een vergelijkingssysteem.

Je kunt jouw data ook vergelijken met anderen. Zo kun je eenvoudig in Strava zien wat jouw vrienden gepresteerd hebben, en wat jij gepresteerd hebt. Ook kun je routes delen die eenvoudig via de Google Maps integratie werken.

strava koppelen aan garmin en delen op social media

Is Strava op mijn Garmin gratis?

De Strava-app kun je volledig gratis downloaden en gebruiken. Je kunt een premium abonnement afsluiten voor Strava, dit kost € 50,- per jaar. Het is echter niet verplicht, en je kunt alsnog veel functies gebruiken zonder een premium abonnement.

Een Strava premium abonnement is vooral gericht op fanatieke sporters, die graag het beste uit hunzelf willen halen. Je kunt bijvoorbeeld competities doen, je live locatie delen, maar het belangrijkste verschil tussen Strava premium en gratis is dat je een trainingsdashboard krijgt.

Dit trainingsdashboard op Strava premium geeft je een duidelijk overzicht van al jouw training. Je kunt zo over een langere periode eenvoudig jouw prestaties bijhouden. Ook kun je hier data importeren, zoals vermogen die je meet in de trappers van een wielrenfiets. 

Hoe kan ik Strava data exporteren?

Als je jouw Garmin eenmaal aan Strava gekoppeld hebt komt er veel leuke data uit de app. Je vraagt je misschien af of je deze data ook kunt exporteren. Gelukkig is dat heel makkelijk, en je hebt geen premium abonnement nodig.

In het menu van Strava kun je jouw data exporteren als .gpx bestand. Dit bestand bevat GPS-coördinaten, jouw tijd, en gegevens zoals hartslag en -ritme, en temperatuur. Om dit bestand te exporteren ga je naar het menu, en klik je op ‘Exporteer GPX’

Mijn Garmin koppelt niet aan Strava

Het kan zijn dat jouw Garmin niet goed koppelt aan Strava. Hier kunnen enkele oorzaken voor zijn. Allereerst is het goed om te controleren of jouw Garmin horloge nog goed gekoppeld zit aan de Garmin Connect App. Strava haalt namelijk alle gegevens uit deze app. 

Het kan ook zo zijn dat jouw account ontkoppeld is. In augustus 2022 heeft Strava een update gehad waarbij alle accounts ontkoppeld zijn van Strava. Je kunt dus jouw account opnieuw koppelen aan jouw Garmin via het stappenplan hierboven. Daarna kun je doorgaan zoals je gewend was!

Als je Garmin niet aan Strava gekoppeld krijgt, is het altijd verstandig om het eerst even opnieuw te proberen. Het kan zijn dat er namelijk iets niet goed is gegaan tijdens het koppelen van Strava aan jouw Garmin. Lukt het hierna nog niet? Dan kun je altijd een kijkje nemen op de hulp & support pagina van Strava.

garmin koppelen aan strava hardlopen

Haal het beste uit jouw Garmin sportervaring

Om goed te kunnen sporten met jouw Garmin horloge, heb je natuurlijk een goede sport band nodig. Met een kwalitatieve sportband van Strap-it kun je zorgeloos sporten, en krijg je geen irritaties van het bandje. We hebben voor veel verschillende Garmin modellen leuke sport banden in ons assortiment. Bekijk hier alle Garmin bandjes.

Het beste sporthorloge voor fietsen of hardlopen

Strava is een app die vooral gefocust is op fietsen en hardlopen. Een Garmin sporthorloge is hier uitermate geschikt voor. Je kunt echter ook andere smartwatches koppelen aan Strava. Ben je benieuwd naar het beste sporthorloge voor fietsen of hardlopen? Lees snel onze Top 5!

Conclusie

Het is heel eenvoudig om jouw Garmin horloge te koppelen aan Strava. Zodra jouw Garmin is gekoppeld aan Strava kun je beginnen met sporten. De applicatie houd al jouw data bij. Je kunt dit daarna inzien, opslaan, of delen met je vrienden. In ons stappenplan kun je eenvoudig stap voor stap zien hoe je Garmin kunt koppelen aan Strava.

Meest gestelde vragen

Waarom koppelt Garmin niet met Strava?
Hier kunnen verschillende reden voor zijn. Controleer of jouw Garmin nog gekoppeld zit aan de Garmin Connect App. Controleer ook of Strava gekoppeld is aan de Garmin Connect App.

Waarom synchroniseert mijn Garmin niet?
Allereerst kun je proberen om alles even opnieuw op te starten. Dit lost de meeste problemen op. Controleer daarna of jouw Garmin nog gekoppeld zit aan Strava of de Connect App.

Kan Strava ook navigeren?
Je kunt met Strava navigeren via Google Maps. Je moet hiervoor wel een Strava premium abonnement hebben.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »