Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 10 december 2021

Garmin Fenix 7: Geruchten - Release - Specs

Op 03-12-2021 zijn er twee nieuwe producten aangemeld bij de FCC, welke duidelijk lijken op de nieuwe Fenix 7 serie, hiermee is er nieuwe informatie vrijgekomen. Het is inmiddels 100% zeker dat de Garmin Fenix 7 wordt aangekondigd binnen een paar dagen.

Wat we nu weten over de Garmin Fenix 7

 • Solar opladen wordt beschikbaar voor de Solar & Sapphire variant.
 • Alle modellen hebben fysieke knoppen i.c.m. een touchscreen.
 • De Garmin Fenix 7 heeft een ingebouwde LED zaklamp.
 • Multi-band frequentie voor betere GPS ondersteuning. 

Het formaat

De Garmin Fenix 7 gaat qua formaat erg lijken op zijn voorganger, de Garmin Fenix 6. Deze heeft een standaard klokmaat van 47mm en de S variant 42mm. Hier zullen we geen verschil in zien met de Garmin Fenix 7. 

Bekijk de Garmin Fenix 7 bandjes of voor de grotere versie de Garmin Fenix 7x bandjes. Het assortiment bestaat uit siliconen bandjes, sport bandjes, stalen bandje en milanese bandjes. Ook voor de kleinste versie hebben we Garmin Fenix 7s bandjes

Een nieuw uiterlijk

Uiterlijk Garmin Fenix 7

Bovenstaand in de afbeelding zien we de eerste afbeeldingen van de nieuwe Garmin Fenix 7. Volgens Winfuture zijn de behuizingen verschillend van roestvrij staal en plastic. 

Wel wordt er natuurlijk aan het uiterlijk gesleuteld. Garmin zal hierbij voornamelijk kijken naar de functionaliteit van de Watch. De Fenix 6 was redelijk grof en zwaar, de Fenix 7 gaat minder wegen en krijgt waarschijnlijk een slanker uiterlijk. 

Nog meer gewichtsverlies met een nylon bandje

Een nylon bandje neemt ook een hoop gewicht weg van een horloge, daarbij zit hij erg comfortabel. Vermoedelijk is de Garmin Fenix 7 te verkrijgen met een Nylon band i.p.v. een siliconen bandje. Veel gebruikers van de Garmin Fenix serie zijn op zoek naar een nylon bandje.

Wel of geen AMOLED scherm? 

Er gaan geruchten dat het nieuwe AMOLED scherm wat wordt gebruikt op de Venu 2 ook terug te vinden is op de nieuwe Fenix 7. Mocht Garmin hier voor kiezen zal dit wel ten koste gaan van de batterijcapaciteit. 

Gezien de gelekte foto's van de Garmin Fenix 7 lijkt het er sterk op dat hij wel degelijk een AMOLED display gaat krijgen.

De grote kracht van de Fenix serie is de langere batterijduur, een AMOLED scherm kost meer energie, maar ziet er wel mooier uit. 

Dit is nog niet bevestigd en eigenlijk past een AMOLED scherm ook niet bij deze serie. Maar misschien heeft Garmin een slimme manier gevonden om energieverbruik te minimaliseren met zo'n scherm.

Duurzame materialen

Om te zorgen dat de robuuste Fenix 7 lang mee gaat wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die langer mee gaan. Zo kun je langer genieten van de smartwatch. 

Opladen via zonne-energie

Garmin Fenix 7 Solar

Na de release van de Fenix serie volgt meestal de Fenix Solar variant. Een nóg slimmere Watch met kleine zonnepaneeltjes aan de zijkanten van het scherm. Ben je veel buiten? Dan is de Solar variant dé ideale versie voor jou. Ook de Garmin Fenix 7 Solar wordt ongeveer een half jaar na de release van de Fenix 7 verwacht.

Verbeterde batterijcapaciteit

Elke Garmin wordt wordt uitgebracht met een betere batterij. Ook de Fenix 7 wordt verwacht met een grotere batterijcapaciteit. Het is natuurlijk afhankelijk van het batterijverbruik of de Watch dan ook daadwerkelijk langer mee gaat. 

Aanpassingen aan het scherm hebben een grote impact op het batterijverbruik en kunnen een verbetering aan batterijcapaciteit dus weer te niet doen. 

Nieuwe optische hartslagmeter

Nu grote Smartwatchmerken allemaal een verbeterde optische hartslagmeter hebben gekregen, kan Garmin met de Fenix serie niet uitblijven. In de laatste Garmin Venu 2 heeft Garmin de accuratere "Garmin Elevate v4 sensor" gestopt. Deze verwachten we ook terug te zien in de Garmin Fenix 7 serie voor een betere hartslagmeting.

Verbeterde routekaarten (gerucht)

routekaarten Garmin Fenix 7

Hoe beter de kaarten en accurater de GPS, hoe beter jouw ervaring als je navigeert met een Garmin Fenix smartwatch. Naar verluidt wordt er veel aandacht besteedt aan de route en navigatie mogelijkheid op de Garmin Fenix 7.

Garmin Fenix 7 Release Datum (gerucht):

De verwachtingen zijn dat de Garmin Fenix 7 Release datum tussen januari en mei van 2022 zal liggen. In voorgaande jaren heeft Garmin de Fenix smartwatch aangekondigd op de CES. In 2022 is deze aangelegenheid gaande op 4 en 5 januari, mogelijk komen we op die datum meer te weten over de exacte Garmin Fenix 7 release datum.

Garmin Fenix 7 prijs

De prijzen van de Fenix 7 zullen weinig afwijken van de prijzen van de Fenix 6. Afgaande op de voorgaande jaren krijgt de Garmin Fenix 7 de volgende prijs:

 • Garmin Fenix 7: € 699,-
 • Garmin Fenix 7s: € 699,-
 • Garmin Fenix 7X: € 749,-

Omdat dit om een hi-end outdoor smartwatch gaat ligt de gemiddelde prijs een stuk hoger dan een smartwatch in het midden assortiment zoals de Samsung Galaxy Watch 4 of de Fitbit Luxe

Conclusie

Hoewel we nog net iets te weinig weten over de Garmin Fenix 7 is het wel duidelijk dat de Fenix 7 eraan komt. Dit kunnen we zien aan de patenten die Garmin heeft aangevraagd. De prijs en exacte release datum zijn nog niet duidelijk, dat gebeurt pas na de aankondiging.

Reacties

 • Door Thijs Oost, 10 december 2021

  Leuk artikel!<br />
  <br />
  Van wat ik heb gelezen zal de Fenix 7 geen AMOLED scherm krijgen, maar wordt er binnenkort ook een Epix Gen 2 uitgebracht door Garmin, wat praktisch gezien de Fenix 7 met een AMOLED scherm is. En ik...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »