Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 30 september 2022

Fitbit Versa 4 review: Specificaties - Prijs - Release date

Het is een enerverende week geweest voor Fitbit fans, want naast de Fitbit Sense 2 is nu ook de Fitbit Versa 4 verkrijgbaar. Dat betekent dat het natuurlijk tijd is voor een Fitbit Versa 4 review. Benieuwd wat deze middensegment smartwatch in huis heeft? Lees snel onze review van de Fitbit Versa 4.

Fitbit Versa 4 review: Design

Op eerste gezicht lijkt de Fitbit Versa 4 misschien erg op de Fitbit Versa 3, maar volgens Fitbit zijn er een aantal verandering doorgevoerd waardoor de Versa 4 nu comfortabeler is dan zijn voorganger. Voor een smartwatch die je het liefste 24/7 aan hebt is dit natuurlijk een belangrijke verandering.

De Versa 4 is aangepast en is nu dunner én lichter dan de Versa 3. Dit is een belangrijke upgrade, want hoe lichter en dunner de watch, hoe draagbaarder deze is. Niet alleen dat, ook de sensoren aan de achterkant werken beter omdat je watch beter contact maakt met je huid. Alles gaat er dus op vooruit.

fitbit versa 4 design

Natuurlijk zijn er veel verschillende mooie Fitbit Versa 4 bandjesverkrijgbaar. Standaard komt de Fitbit Versa 4 slechts in 3 kleuren. Je kunt kiezen uit zwart aluminium met zwart bandje, zilver aluminium met een blauw bandje, of roségoud aluminium met een roze bandje. 

Net als de Fitbit Sense 2, krijt de Fitbit Versa 4 nu een nieuwe knop aan de zijkant van de watch. De vorige knop werkte niet goed en was een kwaal van de Fitbit Versa 3. Deze nieuwe knop werkt perfect en is makkelijk te gebruiken. Het verandert het mooie ontwerp van de Fitbit Versa 4 niet, zelfs met deze knop is het een erg mooie smartwatch.

fitbit versa 4 standaard kleuren
De drie standaard kleuren van de Fitbit Versa 4

Fitbit Versa 4 review: Tijdens het sporten

De nieuwe knop aan de zijkant is ook makkelijker te gebruiken tijdens het sporten, waardoor je nooit in gevecht raakt met je watch als je deze bijvoorbeeld op pauze wilt zetten terwijl je wacht voor het stoplicht. 

De Fitbit Versa 4 komt met een aantal grote upgrades voor de sporters: er zijn een hoop nieuwe workout modi beschikbaar. Zo kun je kiezen uit HIIT (high intensity interval training), een nieuwe dansmodus, en een sportmodus voor skiën en snowboarden. De Fitbit Versa 4 heeft meer dan 40 sportmodi in totaal.

fitbit versa 4 sporten en functies

Dankzij de ingebouwde GPS kun je ongestoord buiten sporten zonder je telefoon mee te nemen. Je kunt gaan fietsen, wandelen, of hardlopen zonder dat je telefoon in je zak rondvliegt. De GPS van de Fitbit Versa 4 houdt bij waar je hebt gerend, en berekent zo van alles over je tocht zoals snelheid, intensiteit per deel, en afstand. 

Net als bij de Fitbit Sense 2 kun je op de Versa 4 genieten van een SpO2 meter, een hoogtemeter, en een lange batterijduur van 6 dagen. De Sense 2 heeft ook een ECG sensor en EDA sensor, wat de Versa 4 niet heeft.

Fitbit Versa 4 review: Batterijduur

Fitbit beloofd voor de Versa 4 een batterijduur van 6 dagen, een knappe prestatie voor een watch met zo veel functies. Ter vergelijking, de Apple Watch 8 heeft een batterijduur van slechts 18 uur. Dankzij de lange batterijduur kun je ongestoord sporten en is het ook makkelijk om je slaap bij te houden. 

De Fitbit Versa 4 komt met een fast charging feature, wat betekent dat je je Fitbit Versa 4 binnen 12 minuten een volle lading kan geven. Zo kun je snel weer verder met je dag. 

Fitbit Versa 4 Prijs & Release Date

De Fitbit Versa 4 zit in het middensegment en heeft een competitieve prijs voor al de functies die je krijgt. De Versa 4 staat tussen de Sense 2 en Charge 5 in. De Sense 2 is het vlaggenschip en kost wat meer, terwijl de Charge 5 wat minder functies heeft voor een leukere prijs.

Fitbit Versa 4 prijs: € 229,95

De Fitbit Versa 4 is vanaf 29 september 2022 in Nederland verkrijgbaar. 

De Fitbit Versa 4 komt de eerste 90 dagen met een gratis Fitbit Premium abonnement. Met dit account kun je meer informatie uit je Fitbit App en watch halen. Het abonnement kost daarna € 8,99 per maand. Het is jammer dat niet alle functies standaard beschikbaar zijn, maar de meeste functies die je zonder abonnement kunt gebruiken zijn meer dan genoeg om de watch goed te gebruiken. 

Fitbit Versa 4 review: In het kort

✔️ Lichter én dunner dan zijn voorganger
✔️ Verbeterde knop die goed werkt
✔️ Nieuwe functies voor tijdens het sporten
✔️ Goede batterijduur

De keuze tussen de Versa 4 en Sense 2 is niet makkelijk. De Versa 4 komt met veel functies en een mooie prijs. Daarentegen heeft de Sense 2 als enige smartwatch ooit een EDA sensor om je stress bij te houden, en maakt hartfilmpjes dankzij de ECG. Binnenkort lees je een vergelijking tussen de Fitbit Versa 4 en Sense 2 om de beste keuze te maken.

fitbit versa 4 review

Conclusie

Net als de Fitbit Versa 3 zal de Fitbit Versa 4 vooral draaien om de activity tracking, het bijhouden van je activiteiten zoals sport en slaap. De Versa 4 is een wat goedkopere en gestroomlijnde versie van de Sense 2, het vlaggenschip van Fitbit. Voor de dagelijkse gebruiker zal de Versa 4 meer dan voldoende functies hebben. 

De Fitbit Versa 4 is een mooie verbetering tegenover de Versa 3, en laat zien dat Fitbit niet alleen luistert naar de problemen van de vorige watch (zoals de knop die nu veranderd is) maar ook zelf met innovatieve nieuwe functies komt. 

Helaas zitten ook bij de Versa 4 een aantal functies achter de paywall van Fitbit Premium. De standaard functies die je krijgt zijn voldoende om de watch goed te gebruiken. 

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Fitbit Versa 4 uit?
De Fitbit Versa 4 is sinds 29 september 2022 verkrijgbaar in Nederland. 

Wat kost de Fitbit Versa 4?
De Fitbit Versa 4 is verkrijgbaar voor € 229,95. Je kunt kiezen uit drie verschillende kleuren.

Kan ik de Fitbit Versa 4 zonder telefoon gebruiken?
De Fitbit Versa 4 heeft een ingebouwde GPS waardoor je zonder je telefoon kan gaan hardlopen, wandelen, of fietsen. 

Reacties

  • Door Janssen, 30 september 2022

    Mijn vraag gaat over bellen met de fitbitversa 4 Hoe werkt dat?

Laat een reactie achter

* Verplichte velden