Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 8 augustus 2022

Fitbit Sense 2 - Release date, geruchten, prijs

We wachten al een tijdje op een opvolger van de Fitbit Sense, maar in augustus is het zo ver. Hoe gaat de Fitbit Sense 2 eruit zien? Wat gaat de Fitbit Sense 2 kosten? Op deze vragen en meer krijg je antwoord in onze blog. 

Ontwerp

Dankzij gelekte renders van OnLeaks kunnen we een goede indruk krijgen hoe de Fitbit Sense 2 eruit gaat zien. Zoals verwacht ziet hij er natuurlijk uit zoals de voorganger, met een herkenbaar afgerond vierkant als klok. Ook de bandjes lijken hetzelfde te blijven.

Gelekte renders van de Fitbit Sense 2
De gelekte renders van de Fitbit Sense 2: Platinum, Graphite, en Gold. 

Wat wel verandert is de fysieke knop aan de zijkant, waarmee je functies in de smartwatch aan kunt sturen. Deze knop is verandert in uiterlijk en lijkt ook een prominentere plaats te nemen op de watch, doordat hij iets uitsteekt. Dit zal het gebruiken van de Fitbit Sense 2 via de knop wat makkelijker maken. Naast de knop zitten nu de microfoons. 

De Fitbit Sense 2 komt net zoals de Sense in drie verschillende kleuren: zwart, goud, en zilver. Deze kleuren krijgen van Fitbit waarschijnlijk de namen ‘Graphite’, ‘Gold’, en ‘Platinum’. Bij de bandjes zien we zwart, warm wit/roze, en wit. 

In de renders kunnen we de achterkant van de Fitbit Sense 2 niet zien, maar gelukkig is dit zichtbaar in een eerder gelekte set van foto’s. Deze foto’s (verderop in de blog) laten zien dat de sensors op de achterkant overeenkomen met de sensors van de Fitbit Sense. Het roestvrijstalen frame ziet er in het algemeen slanker uit. 

Display

De Fitbit Sense 2 zal hoogstwaarschijnlijk een display krijgen van 336 x 336 pixels, hetzelfde display als voor de originele Sense en de Versa 3 is gebruikt. Hieruit kunnen we ook opmaken dat de Sense 2 waarschijnlijk hetzelfde formaat heeft als de Sense. 

In een video die inmiddels is verwijderd liet men zien hoe je een screenprotector op de Versa 4 of Sense 2 kon aanbrengen. Omdat er geen verschil gemaakt werd tussen de twee apparaten denken wij dat het scherm en de afmetingen ook tussen deze twee nieuwe watches overeenkomen. 

Specs & Sensoren – komt er een bloeddrukmeter?

De Sense stond altijd bekend als de meest geavanceerde Fitbit. Of de Sense 2 deze titel behoud, is de vraag. De Sense introduceerde een hartslagmeter, stressmeter, en huidtemperatuur meter voor Fitbit. We verwachten nieuwe functies voor de Sense 2, maar wat kan er toegevoegd worden?

In 2021 deed Fitbit een publieke studie naar het gebruiken van de hartslagmeter om een bloeddruk te bepalen. Er is nog geen indicatie dat er een bloeddrukmeter komt op de Sense 2, maar het is dus zeker dat de mogelijkheid uitvoerig is onderzocht. 

Fitbit Sense 2 gelekte foto's
De gelekte foto's van de Sense 2 laten geen nieuwe sensoren op de achterkant zien.

Het gebruik van de ECG (hartslagmeter) op de Fitbit Sense is erg omslachtig, en de resultaten kun je niet zien op de watch zelf. Deze blijven verborgen in een .pdf in de Fitbit app. We hopen dat het gebruik van de ECG een grote verbetering laat zien op de Fitbit Sense 2. 

We verwachten dat de Fitbit Sense 2 net als de Sense ingebouwde GPS krijgt. Dit zorgt ervoor dat je je telefoon niet mee hoeft te nemen tijdens het wandelen, hardlopen, of fietsen. De watch kan zelf bijhouden waar je geweest bent. Zo kun je afstand en snelheid eenvoudig bijhouden zonder je telefoon mee te nemen. 

Verschil tussen de Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4

De Fitbit Sense en Fitbit Versa 3 kwam te veel overeen. Ondanks de hogere prijs kwam de Sense maar met enkele nieuwe sensoren. Fitbit wil natuurlijk voor beide watches nieuwe functies toevoegen, dus we vragen ons af wat de verschillen worden tussen de Sense 2 en Versa 4. 

Het gerucht gaat dat de Fitbit Versa 4 de software van Google, Wear OS, gaat draaien. Als dit het geval is, lijkt het zeer waarschijnlijk dat ook de Fitbit Sense 2 deze software krijgt. Sinds de overname van Fitbit door Google lijkt dit er aan te komen. Of Fitbit al klaar is voor de overstap is nog onduidelijk.

Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 release date

Wanneer komt de Fitbit Sense 2 uit? Vrijwel zeker eind augustus. De exacte datum is nog niet bekend, en zal snel volgen. De Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4 zullen tegelijk uitkomen, misschien ook met de Fitbit Inspire 3.

Fitbit Sense 2 prijs

De prijs van de Fitbit Sense 2 is nog niet aangekondigd, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de nieuwe smartwatch tussen de € 250 en € 350 gaat kosten. Dit ligt hoger dan de prijs van de aankomende Versa 4, die waarschijnlijk rond de 200 euro gaat kosten.

Conclusie

Er zijn al een aantal details gelekt over de Fitbit Sense 2, zoals het nieuwe ontwerp, de beschikbare kleuren, en de resolutie. Toch blijft er nog veel onduidelijk. Voor de exacte specificaties zullen we moeten wachten tot de Fitbit Sense 2 is aangekondigd. 

Met de komst van de Fitbit Sense 2 komen natuurlijk ook nieuwe bandjes. Bekijk snel ons aanbod aan bandjes voor de Fitbit Sense 2.

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Fitbit Sense 2 uit?
De Fitbit Sense 2 wordt net als de Fitbit Versa 4 verwacht in eind augustus van 2022. De exacte datum is nog niet bekend.

Hoe gaat de Fitbit Sense 2 eruit zien?
De Fitbit Sense 2 lijkt sterk op de voorganger, de Fitbit Sense. Het ontwerp van het afgeronde vierkant komt terug. Een verschil is de nieuwe fysieke knop aan de zijkant. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »