Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% Sint korting met code: CADEAU15 15% Sint korting met code: CADEAU15

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% Sint korting met code: CADEAU15 15% Sint korting met code: CADEAU15

Door Arvid, 2 oktober 2023

Fitbit Charge 6 aankondiging en release date

Na lang wachten is het zo ver, de Fitbit Charge 6 is eindelijk aangekondigd op het Google evenement van 28 september. Ruim twee jaar na de Charge 5 komt er een opvolger van deze populaire fitness tracker. Benieuwd wat er aan komt? Lees snel verder.

Nu met Google software

De grootste verandering is natuurlijk het feit dat Fitbit inmiddels eigendom is van techgigant Google. Fitbit is in januari 2021 aangekocht door Google, met als grootste reden dat Google zelf in de smartwatch-markt wilde toetreden. De Fitbit Charge 6 komt dan ook met een aantal nieuwe functies.

De nieuwe Fitbit Charge 6 werkt nu vlekkeloos met Google software. Zo kun je vanaf je tracker de YouTube Muziek app besturen. Daarnaast maak je gebruik van Google Maps om te navigeren en je hardloop- of fiets sessies bij te houden. 

Een groot voordeel van de Charge 6 is dat het een ingebouwde NFC chip heeft, ofwel Near Field Communication. In het kort houd deze chip in dat je gebruik kunt maken van betaalautomaten via de Charge 6. Dat kan vanaf nu met de Google Wallet. Zo betaal je eenvoudig zonder telefoon of pinpas.

google wallet op charge 6

Veranderingen aan het ontwerp

Aan het ontwerp is niet veel gesleuteld. Met een snelle blik zou je het verschil tussen de Charge 5 en Charge 6 niet kunnen zien. Er gingen al geruchten dat het ontwerp niet zou veranderen. Één voordeel: De Fitbit Charge 6 bandjes zijn hetzelfde als bij de Charge 5.

Gelukkig is er wel een fysieke knop aanwezig op de Charge 6. Met deze knop bestuur je de functies van de tracker. Op de Charge 5 was een aanrakingsgevoelige knop, die niet erg in de smaak viel. De reviews van de Charge 5 waren duidelijk: De knop moest weer fysiek worden.

De keuze om de fysieke knop weer terug te laten komen was verwacht. Het is tenslotte ook bij de Versa 4 en Sense 2 gebeurd. Gezien de slechte reviews over de knop van de vorige modellen, kon het bijna niet anders dat Fitbit deze ontwerpkeuze zou maken.

Fitbit Charge 6 nieuwe functies

Bij de Fitbit Charge 6 staat het bijhouden van activiteit en sport natuurlijk centraal. Er zijn op dit gebied dan ook enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo komt de Charge 6 met 'de meest accurate hartritme tracking' tot nu toe. Google zegt een speciaal stukje software, wat ontwikkeld is voor de Pixel Watch, te implementeren op de Charge 6.

fitbit charge 6 nieuw

Daarnaast kun je jouw Charge 6 nu koppelen aan sportschool toestellen voor nog betere data. Je kunt dit doen met Bluetooth. Er zijn nu meer dan 40 sportmodi, waarvan 20 nieuwe opties zoals HIIT, kracht training, en snowboarden. Net zoals de Charge 5 heeft de Charge 6 een ingebouwde GPS. Zo kun je sporten zonder telefoon.

Fitbit Charge 6 Prijs

De Fitbit Charge 6 is nu per pre-order verkrijgbaar, en heeft een prijs van € 159,-. Dit is een stuk goedkoper dan de Fitbit Charge 5, die destijds een prijs van € 179,- had. De Charge 6 is dus niet alleen een upgrade qua features, maar ook nog eens goedkoper.

Fitbit Charge 6 prijs (launch)

€ 159.-

Fitbit Charge 5 prijs (launch)

€ 179,-

Fitbit Charge 5 prijs (2 oktober 2023)

€ 130.-

Hoewel de Charge 6 goedkoper is geworden, betaal je nog steeds een flink bedrag voor een activity tracker. Voor een prijs van € 159,- is de stap naar een volwaardige smartwatch niet ver weg. Aan de andere kant is de Charge 6 dé ultieme activity tracker voor degene die houdt van de kleine vormfactor en langere batterijduur. 

Wanneer komt de Fitbit Charge 6 uit?

De Fitbit Charge is aangekondigd op 28 september 2023. Direct na de aankondiging was de Fitbit Charge 6 te bestellen via een pre-order. Na het bestellen van een pre-order, zal de Fitbit Charge 6 op 12 oktober 2023 verzonden worden. 

Het heeft ruim twee jaar geduurd voordat de opvolger van de Charge 5 werd gelanceerd. Zodra de Fitbit Charge 6 binnen is, schrijven we uiteraard een uitgebreide Fitbit Charge 6 review.

Conclusie

We kijken erg uit naar de release van de Fitbit Charge 6. Er zijn enkele goede veranderingen. Zo kun je nu gebruikmaken van allerlei Google software zoals Google Wallet. Bovendien is de Charge 6 goedkoper in de markt geplaatst dan de Charge 5. 

Reacties

  • Door Arvid Ooms, 2 oktober 2023

    Beste Narda, u kunt in dit geval het beste contact opnemen met de support van Fitbit! https://myhelp.fitbit.com/s/support?language=nl_NL&co=NL

  • Door Narda, 2 oktober 2023

    Ik krijg geen melding op mijn Fitbit charge 6 als ik een appje of mail krijg. Van alles geprobeerd. Heeft u enig idee hoe ik dit moet oplossen??

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »