Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 20:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 6 april 2021

Fitbit Charge 3 VS Fitbit Charge 4

Design Fitbit Charge 3 vs 4

De vormgeving van de Fitbit Charge 3 is erg succesvol, want het uiterlijk van de Fitbit Charge 4 is niet veranderd. Het verschil zit hem wel in het gewicht, want de Charge 3 weegt twee keer zo veel dan zijn opvolger. De Charge 3 weegt 51 gram en de Charge 4 weegt 26 gram. Daarnaast heeft de Charge 3 niet een scherm dat altijd aan staat. Dus de Charge 4 weegt dus de helft minder dan de Charge 3. Je voelt de Fitbit dus minder zitten om je pols en dat is zeker een voordeel als je er mee slaapt en overdag draagt. Ook de Charge 4 heeft geen altijd-aan scherm.

GPS ontvanger

De Charge 3 heeft een GPS sensor. Dit betekent dat je altijd jouw smartphone mee moet nemen als je jouw afstand, snelheid en route wilt registreren tijdens het sporten in de buitenlucht. De activity tracker gebruikt namelijk het GPS signaal van jouw telefoon. Het nadeel hiervan is wel dat de batterij van jouw smartphone sneller leeg gaat, dus het is belangrijk om je telefoon goed op te laden als je gaat sporten. De Charge 4 heeft een ingebouwde GPS ontvanger en dat is waar we lang op hebben gewacht. De activity tracker ontvangt dus zonder telefoon een GPS signaal. Hiermee registreert hij je afstand, snelheid en route als je buiten aan het sporten bent. Je smartphone kun je dus lekker thuislaten.

Hartslagzones

Dit horloge meet jouw activiteiten, zoals stappen, trainingen en trappen. Maar meet niet in welke hartslagzone je sport. Dit zorgt ervoor dat je niet weet of je op de juiste manier traint om jouw doelen te behalen. Je moet bijvoorbeeld in hartslagzone 2 trainen om af te vallen, maar dit meet de Charge 3 dus niet. Nog een nadeel is dat hij het aantal minuten in actieve zones niet meet. Daarentegen meet de Charge 4 dit wel. Hierdoor kan je makkelijk bijhouden of je aan het beweegadvies voldoet van de WHO. Hij meet jouw workouts slimmer en in welke hartslagzone je actief bent en dus ook hoelang. Je kan dus zien of je genoeg minuten sport en of je in de juiste hartslagzone traint. Je behaalt met de Charge 4 dus echt jouw doelen.

Slaapmodus

De Charge 3 meet jouw nachtrust, maar je ontvangt nog steeds wel meldingen terwijl je aan het slapen bent. Het kan dus zijn dat je scherm oplicht en je hier wakker door raakt. De Charge 4 beschikt wel over de slaapmodus. Je kan hiermee meldingen en het oplichten van je scherm tijdelijk uitzetten tijdens je nachtrust bijvoorbeeld. Je slaap wordt dus gemeten, maar je scherm blijft donker en hierdoor kan je ook niet wakker worden. Lijkt ons een fijner idee toch?

Contactloos betalen 

Fitbit Pay zit niet standaard op de Charge 3, maar alleen op zijn speciale edities. In de speciale edities zit een chip die nodig is om verbinding te maken met de pinautomaten, waardoor je contactloos kunt betalen. Ook moet je er op letten dat jouw bank Fitbit Pay ondersteunt anders kan je alsnog niet contactloos betalen met de Fitbit Charge 3 speciale editie. Daarentegen ondersteunt de Charge 4 wel contactloos betalen. Je hoeft je bankpas dus nooit meer uit je portemonnee te pakken, dat is makkelijk he? Maar ook bij de Charge 4 is het belangrijk dat je bank de Fitbit Pay ondersteunt. 

De plus- en minpunten van de Fitbit Charge 3 & 4 watches 

Fitbit Charge 3
vinkElke week ontvang je een e-mail met jouw prestatie van de week
vinkJe hartslag wordt gemeten via je pols
vinkJe krijgt notificaties en updates binnen op de display van de Fitbit
kruis Je kan alleen contactloos betalen met de speciale editie van de Charge 3
kruis Je moet je smartphone meenemen tijdens het sporten in de buitenlucht om je afstand, snelheid en route te registreren
kruis Geen altijd-aan scherm

Fitbit Charge 4
vinkJe hoeft je smartphone niet mee te nemen tijdens het sporten in de buitenlucht 
vinkJe kan contactloos betalen
vinkDe Charge 4 meet de intensiteit van je inspanning tijdens je workout
vinkJe ontvangt elke week een mail met jouw prestatie van de week
kruis Geen altijd-aan scherm

Kortom... 

Qua design lijken de Fitbit Charge 3 en 4 op elkaar, maar de opvolger is wel een stuk verbeterd. De Charge 4 beschikt over alle functies die de Charge 3 ook heeft en daarnaast biedt hij nog meer dan dat, zoals een ingebouwde GPS waarmee je je afstand, snelheid en route registreert. Met de Charge 4 kan je ook contactloos betalen, maar alleen als jouw bank Fitbit Pay ondersteunt. Én de Charge 4 is ook lichter, waardoor die fijner om de pols zit. De Charge 4 heeft dus duidelijk meer functies dan de Charge 3, dus wij raden dan ook aan om voor de Fitbit Charge 4 te gaan. 

Ben je van plan om één van de bovenstaande activity trackers aan te schaffen of heb je er al één en kwam je even vergelijken? Wij hebben een leuk assortiment Fitbit Charge 3 bandjes en Fitbit Charge 4 horlogebandjes om nog een leuke nieuwe look te geven aan jouw horloge!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »