Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 17 juni 2024

De beste Smartwatch voor hardlopen

Hardlopers hebben baat bij een degelijke smartwatch, bijvoorbeeld om de route, snelheid of hartslag bij te houden voor een gezonde looproutine.

  1. Garmin Forerunner 265
  2. Apple Watch Ultra 2
  3. Coros Pace 3
  4. Garmin Epix Pro
  5. Fitbit Charge 6

Doelgroep

Smartwatch voor hardlopen [Top 5]

Fervente hardlopers

Garmin Forerunner 265

iPhone-gebruikers

Apple Watch Ultra 2

Hardlopers geïnteresseerd in statistieken

Coros Pace 3

Professionele hardlopers

Garmin Epix Pro

Hardlopers met een klein budget

Fitbit Charge 6

1.      Garmin Forerunner 265

De Garmin Forerunner 265 is de allerbeste smartwatch voor hardlopen, zo blijkt uit onze test. Je krijgt bij dit model eigenlijk alles wat je wilt in een hardloophorloge: een fantastische batterijduur van maximaal 15 dagen, veel functies en aanpasbare trainingen. Ook de tracking van de Forerunner 265 is subliem.

Garmin is niet voor niets een van de beste producenten van smartwatches voor sporters en laat dat dus met de Forerunner 265 opnieuw zien. Dit horloge bevat zoveel handige functies, waaronder de gebruikelijke GPS-, slaapregistratie- en fitnessmodi. Daarnaast kun je ook je trainingsstatus, prestatieconditie en trainingsgereedheid controleren met deze handige gadget.

Helaas bevat de Garmin Forerunner 265 geen kaarten en slimme assistent, maar we vermoeden dat dit voor veel hardlopers geen dealbreaker is. Wat ons betreft verdient dit sporthorloge het nog steeds om op 1 te staan in onze top 5 van smartwatches voor hardlopen.

Bij hardlopen horen natuurlijk ook horlogebandjes die lekker zitten. Kijk eens in onze collectie Garmin Forerunner 265 bandjes voor jouw perfecte bandje. 

2.      Apple Watch Ultra 2

Als je een iPhone gebruikt, is het verstandig om een smartwatch van Apple te kopen. De compatibiliteit is dan simpelweg optimaal, wat niet het geval is als je een slim horloge van een ander merk koopt. De Apple Watch Ultra 2 is de beste optie voor hardlopers.

Dit model kan namelijk gebruikt worden met allerlei apps van derde partijen. Dit kan handig zijn omdat je hierdoor handige apps voor hardlopers kunt downloaden op de Apple Watch Ultra 2. Het is ook fijn dat deze smartwatch handsfree gebarenbediening en een zeer helder scherm bevat.

Een groot nadeel aan dit horloge is de batterij. Smartwatches van Apple zijn op dit vlak sowieso tegenvallend en de Watch Ultra 2 moet na anderhalve dag alweer opgeladen worden. Houd hier dus rekening mee bij je gebruik!

3.      Coros Pace 3

Coros begint een steeds grotere concurrent te worden van Garmin als het gaat om sporthorloges en dat komt onder meer door de Pace 3. De batterijduur van dit model is bijvoorbeeld fantastisch, je hoeft het pas na zo’n drie weken weer op te laden.

De Coros Pace 3 is ook een aanrader vanwege de nauwkeurige GPS, wat fijn is voor hardlopers die hun route graag bijhouden en achteraf willen bekijken. Deze smartwatch voor hardlopen bevat bovendien gedetailleerde trainingsfuncties, zo is de hartslaglezer flink verbeterd.

De Coros Pace 3 is bovendien niet al te duur, al moeten we wel zeggen dat het ontwerp mooier had gekund. Het ziet er al met al toch wat plasticachtig uit, maar dat is onze smaak.

4.      Garmin Epix Pro

Daar was Garmin alweer. Dit merk verdient namelijk nog een plekje in onze top 5 met de Epix Pro. Deze smartwatch is niet bepaald goedkoop (integendeel), maar is het geld dubbel en dwars waard. Dit is al helemaal het geval als je een fervente of zelfs professionele hardloper bent.

De Garmin Epix Pro bouwt voort op de Fenix 7, wat ook een geweldige sporthorloge is. Dit nieuwe model is echter nog net iets beter, vooral omdat het niet alleen bedoeld is voor hardlopen. Ook andere sporters kunnen goed gebruik maken van deze smartwatch.

De batterijduur van de Epix Pro is natuurlijk fantastisch, dit is ook bij andere modellen van Garmin het geval. De nieuwe Hill- en Endurance-scores zijn prettig voor hardlopers, aangezien je hiermee gemakkelijk je trainingsniveau kunt verhogen.

garmin epix pro hardloopsmartwatch

5.      Fitbit Charge 6

Zoek je een smartwatch voor hardlopen die niet al te duur is? De Fitbit Charge 6 is dan een aanrader. Dit model is vooral geschikt voor nieuwe hardlopers of mensen die deze sport niet heel serieus nemen.

Toch krijg je handige functies bij de Fitbit Charge 6. Deze smartwatch voor hardlopen beschikt over alle sensoren die je nodig hebt om je gezondheid en trainingsprestaties bij te houden. Bovendien krijg je geen onnodige gegevens, dit kan helaas wel het geval zijn bij andere sporthorloges.

Het is goed om te weten dat de Charge 6 eigenlijk bedoeld is als fitnesstracker. Ook moet je voor sommige functies het Fitbit Premium abonnement nemen, wat helaas geld kost.

Is dit jouw keuze en wil je er ook graag een geschikt sport bandje bij? Bekijk eens ons Fitbit Charge 6 bandjes assortiment voor veel geschikte polsbandjes. 

Veelgestelde vragen over smartwatch voor hardlopen [Top 5]

Wat is de beste smartwatch voor hardlopers?

Uit onze test blijkt dat de Garmin Forerunner 265 de beste smartwatch voor hardlopen is. Dit horloge biedt alle essentiële functies en een geweldige batterijduur. De Garmin Forerunner 265 heeft dus alles wat je nodig hebt als hardloper.

Welk horloge met Strava?

Veel hardlopers gebruiken Strava om hun route, snelheid en tijd bij te houden. Je kunt deze app combineren met diverse smartwatches, dit is bijvoorbeeld mogelijk met de slimme horloges van Fitbit, Apple Watch en Garmin.

Welk sporthorloge heeft de beste GPS?

Als je tijdens het hardlopen graag je route wilt bijhouden, moet je een smartwatch met GPS kopen. Het sporthorloge met de beste GPS is op dit moment de Coros Pace 3. Dit model is bovendien niet al te duur.

Conclusie

Als je een smartwatch voor hardlopen wilt kopen, doe je er dus goed aan om een van de bovenstaande modellen te kopen. Hieronder noemen we ze in een overzicht:

Doelgroep

Smartwatch voor hardlopen [Top 5]

Fervente hardlopers

Garmin Forerunner 265

iPhone-gebruikers

Apple Watch Ultra 2

Hardlopers geïnteresseerd in statistieken

Coros Pace 3

Professionele hardlopers

Garmin Epix Pro

Hardlopers met een klein budget

Fitbit Charge 6

Laat een reactie achter

* Verplichte velden