Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Robin, 4 februari 2020

De beste Apple Watch bandjes

Welk Apple Watch bandje is het meest geschikt voor mij?

Bovenstaande vraag zien we wel vaker voorbij komen. Personen die op zoek zijn naar een polsbandje voor hun iWatch maar nog niet helemaal weten wat ze willen. Om jou een eindje op weg te helpen hebben we dit artikel gemaakt zodat jij straks hopelijk makkelijker een keuze kan maken.

Omdat voor velen een smartwatch onderdeel is van hun dagelijks leven is het wel zo fijn dat je een geschikt horlogebandje bezit. De ene persoon gebruikt zijn Apple Watch voor het sporten, de ander voor casual gebruik en sommigen juist weer voor formele gelegenheden. Verschillende activiteiten vragen om verschillende bandjes. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om meerdere bandjes te hebben om af te wisselen natuurlijk.

Hieronder zullen we de verschillende Apple Watch bandjes bespreken en wat de voor - en nadelen zijn.

Horlogebandjes voor het sporten en fitness

 

Sport Apple Watch bandjeFitness Apple Watch bandje

De Apple Watch wordt door velen gebruikt voor het sporten. Dis is natuurlijk logisch, want de smartwatch is eigenlijk ook wel gemaakt voor deze activiteit. Zodat jij je hartslag kan blijven monitoren en kan zien of je je doel hebt bereikt wat betreft het maken van stappen of verbranden van calorieën. 

Sportbandjes & siliconen bandjes

De sport bandjes, ook wel siliconen bandjes genoemd, zijn gemaakt van een rubber achtig materiaal dat erg flexibel en stevig is. Dit komt de levensduur van deze band ten goede. Wat deze bandjes vooral geschikt maakt is dat de heel licht en soepel aanvoelen, waardoor je er geen hinder van ondervind tijdens het sporten. Er is wel een klein verschil nog tussen de siliconen bandjes en de sport bandjes. Die laatste hebben nog extra luchtgaatjes die voor extra ventilatie zorgen tijdens jouw fitnessronde. Zo heb je ook minder last van zweet. Deze bandjes zijn tevens geschikt om mee het water in te gaan. 

+ Duurzaam
+ Mogen nat worden 
+ Hoog draagcomfort
+ Ruime keuze in kleuren

- Niet erg geschikt voor formele gelegenheden

apple watch nylon bandje rozeapple watch nylon band groen

Bandjes van nylon

De geweven nylon bandjes voor de Apple Watch zijn andere fijne bandjes waar je uitstekend mee kunt sporten. Ook hier is er een uitermate goed draagcomfort. De bandjes zijn erg zacht en dun waardoor je amper door hebt dat je een bandje om je pols draagt. Zoals je kunt zien zijn deze bandjes verkrijgbaar in hele leuke kleuren. De nylon bandjes zijn uitgerust met een stevige klittenband sluiting waardoor ze makkelijk en goed sluiten. Ook bij deze bandjes is er voor gezorgd dat je huid kan ademen tijdens je sportsessie.

+ Voelt zacht en licht aan
+ Fijne klittenband sluiting
+ Het geweven nylon is erg stevig

- Ook dit bandje is minder geschikt voor formele gelegenheden

Stijlvolle en modieuze Apple Watch bandjes

Voor niet-sportieve gelegenheden zijn er hele andere soorten bandjes beschikbaar. Hiervan geven we nog enkele voorbeelden.

apple watch leren bandje

Bandjes van leer

Als jij graag je horloge wilt dragen naar zakelijke gelegenheden dan kun je kiezen voor onze Apple Watch leren bandjes. Ons model heeft een metalen sluiting waarmee je door middel van de gaatjes het bandje op de juiste maat kunt stellen. Dit lederen bandje is verkrijgbaar in enkele mooie stijlvolle bruine kleuren en in het zwart. Deze band is verkrijgbaar in alle maten dus wat jouw polsmaat ook is, dit bandje is beschikbaar. Het enige wat we niet aanraden is om in het water gaan met deze band. Daarvoor zijn de eerder besproken bandjes beter. 

+ Stijlvolle look
+ Geschikt voor alle formele gelegenheden

- Niet geschikt om te sporten of zwemmen

Milanese Apple Watch bandje goud   Milanese Apple Watch bandje zilver   Stalen Apple Watch bandje

RVS Bandjes

Als je graag wilt dat je iWatch er als een klassiek horloge oogt kun je kiezen voor onze roestvrij stalen bandjes. Hiervan hebben we de Apple Watch bandjes Milanese en ook de stalen of metalen bandjes. De Milanese bandjes zeggen het eigenlijk al, deze hebben een Italiaanse look in prachtige kleuren. De banden hebben een fijne magneetsluiting die zorgt dat je horlogebandje altijd goed vast zit.

De stalen bandjes hebben wat uiterlijk betreft nog meer weg van een klassiek horloge. Deze polsbanden zijn er in de kleuren zilver en zwart.

+ Ze zorgen voor een klassiek en stijlvol uiterlijk
+ Roestvrij staal 

- Niet geschikt voor sporten of zwemmen

Hopelijk hebben jullie iets aan dit artikel en zit er een geschikt bandje voor je tussen!

Welke maat heb ik nodig?

Als je een bandje gaat kopen, let er dan op dat je de juiste maat bestelt; eerst kijk je naar welk model Apple Watch je hebt, daarna heb je per model 2 verschillende maten voor de kast van het horloge. Hierbij kies je het aantal millimeters van de band dat past bij het formaat van de kast van jouw Apple Watch. Voor een duidelijk overzicht zie tabel hieronder.

ModelKastmaat
Apple Watch Series 138mm of 42mm
Apple Watch Series 238mm of 42mm
Apple Watch Series 338mm of 42mm
Apple Watch Series 440mm of 44mm
Apple Watch Series 540mm of 44mm
Apple Watch Series 640mm of 44mm
Apple Watch SE40mm of 44mm
Apple Watch Series 741mm of 45mm

Als je weet welk formaat band je moet hebben voor jouw Apple Watch kies je vervolgens de maat die bij jouw polslengte past. De banden bestaan per kastmaat uit 2 maten, de maat S/M staat voor small/medium en is voor mensen met wat minder grote polsen de maat M/L staat voor medium/large en is zoals de naam eigenlijk al zegt iets groter en geschikt voor mensen met een iets bredere pols.

De banden zijn ook verstelbaar door middel van de sluiting dus hier zit een overlapping in waardoor de band voor iedereen past! Zie hieronder een overzicht van de banden per kastmaat met de bijbehorende polslengtes. 

Kastmaat + (maat)Polslengte
38, 40 et 41 mm 13-19 cm
42, 44 et 45 mm 14-21 cm

Bandje vervangen?

Heb je een nieuw bandje besteld of ben je dit van plan en weet je niet hoe je het bandje moet vervangen? Lees dan ons blog over het verwisselen van het Apple Watch bandje voor instructies. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden