Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje Krijg automatisch 50% korting op het tweede bandje

Door Arvid, 29 november 2022

Beste smartwatch voor hardlopen en fietsen (Top 5)

Ben je op zoek naar een smartwatch voor tijdens het fietsen, of een smartwatch voor bij het hardlopen? In deze blog leggen we je uit welke sporthorloges het beste zijn voor fietsen of hardlopen. Ook kun je hier lezen waar een sporthorloge aan moet voldoen voor hardlopen of fietsen.

Welke smartwatch heb ik nodig voor fietsen en hardlopen?

Als je op zoek bent naar een smartwatch voor hardlopen of fietsen is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Daarnaast spelen persoonlijke voorkeur en je budget natuurlijk ook een grote rol. We hebben een overzicht gemaakt van de punten waar je op moet letten wanneer je een sporthorloge voor het fietsen of een sporthorloge voor het hardlopen wilt aanschaffen.

1. Ingebouwde GPS

Het is verstandig om een horloge aan te schaffen met een ingebouwde GPS wanneer je gaat hardlopen of fietsen. Met een GPS kun je namelijk de route bijhouden, maar ook je snelheid en tempo. Je kunt veel data halen uit de GPS data, en wanneer dit ingebouwd zit in het horloge, kun je hardlopen en fietsen zonder je telefoon mee te nemen.

In de top 5 van de beste horloges voor hardlopen en fietsen hebben we enkel smartwatches opgenomen die een ingebouwde GPS hebben, omdat dit voor ons een zeer belangrijk onderdeel is voor tijdens het hardlopen, wandelen, wielrennen, en fietsen. 

hardlopen fietsen smartwatch sporthorloge gps

2. Batterijduur

Het is belangrijk dat je smartwatch lang mee kan gaan, vooral als je ook langer aan het sporten bent. Wanneer je elke ochtend een half uurtje gaat hardlopen, is dit wat minder belangrijk, maar ga je fanatiek de hele dag fietsen? Dan is een lange batterijduur essentieel. Een smartwatch verbruikt veel stroom wanneer je de GPS aan hebt, en alle sensoren aan het werk zijn. Ga goed na waar je de smartwatch voor wilt gebruiken en koop een smartwatch met genoeg batterijduur.

3. Sensoren

Het is goed om na te gaan welke sensoren allemaal op de smartwatch zitten. Je hebt niet altijd alle sensoren nodig. Als je regelmatig sport door te hardlopen of fietsen is het verstandig om minimaal wat gezondheid sensoren zoals een hartslagmeter of SpO2 meter te hebben. 

Je kunt met sensoren heel ver gaan, voor de prestatiegerichte fietser of hardloper kun je bijvoorbeeld ook smartwatches kiezen met cadanssensor en allerlei functies zoals automatisch pauzeren en hersteltijden. Ga goed na of je deze functies ook echt nodig hebt, want de prijzen voor deze luxere sporthorloges lopen snel op. 

Top 5 beste sporthorloges voor hardlopen en fietsen

Dan zijn we nu toe aan de top 5 beste sporthorloges voor fietsen en hardlopen. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt aan smartwatches, elk met hun eigen plus- en minpunten, en voor elk budget wat wils. 

1. Garmin Fenix 7

smartwatch fietsen smartwatch hardlopen garmin fenix 7

In het kort: Een zeer geavanceerd sporthorloge met veel sensoren en accurate GPS.

De Garmin Fenix 7 serie is de nieuwste smartwatch van Garmin. Deze smartwatch is een die-hard sporthorloge met veel geavanceerde functies voor tijdens het sporten. Het GPS systeem op de Garmin Fenix 7 is zeer accuraat, en andere sensoren zijn in veelvoud aanwezig. 

De lange lijst aan sensoren van de Garmin Fenix 7 bevat onder andere: een hartslagmeter, barometrische hoogtemeter, ademhalingssnelheid, gyroscoop, versnellingsmeter, thermometer, en een Pulse Oxymeter. Daarnaast heeft de Garmin Fenix 7 de juiste software om al deze sensoren om te zetten in een sportervaring die optimaal te analyseren en in kaart te brengen is.

Voor zo’n high-end sporthorloge betaal je natuurlijk wel een hoge prijs. Mede daarom vinden wij dit een geschikt horloge voor regelmatige fietsers en hardlopers, die graag het beste uit hun sportervaring willen halen.

Prijs: Vanaf € 619,00

✔️ Veel sensoren

❌ Groot en zwaar

✔️ Lange batterijduur

❌ Hoog prijssegment

✔️ Accurate GPS

 

Bekijk hier de bandjes voor de Garmin Fenix 7.

2. Apple Watch (Ultra)

smartwatch fietsen smartwatch hardlopen apple watch

In het kort: De beste optie voor Apple gebruikers

Wanneer je gebruiker bent van een Apple iPhone, is de Apple Watch vrijwel altijd de beste keuze. Hoewel de Apple Watch niet per sé ontworpen is voor gebruik tijdens het sporten, zitten er alsnog genoeg sensoren en functies op om een geslaagde dataset te ontvangen. Vooral met een Apple Watch sportbandje kun je prima hardlopen en fietsen met een Apple Watch. 

Wanneer je op zoek bent naar een echt sporthorloge heeft Apple inmiddels ook een nieuw model in de aanbieden: de Apple Watch Ultra. De verschillen tussen de Apple Watch en Ultra zijn onder andere de titanium behuizing, een accurate GPS, en een langere batterijduur.

Je betaald wat meer voor de Apple Watch en Apple Watch Ultra dan vergelijkbare modellen van andere merken, maar wanneer je een iPhone gebruikt is deze prijs het waard. De Apple Watch werkt simpelweg een stuk beter samen met andere Apple producten dan andere smartwatches.

Prijs: Vanaf € 499,00 (Ultra: Vanaf € 999,00)

✔️ Werkt goed met iPhone

❌ Relatief hoge prijs

✔️ Veel sport bandjes beschikbaar

❌ Niet voor Android gebruikers

✔️ Ultra versie voor sporters

 

3. Fitbit Sense 2

smartwatch fietsen smartwatch hardlopen fitbit sense 2

In het kort: Unieke sensoren en software met een mooi en compact design.

De Fitbit Sense 2 is recentelijk uitgebracht, maar staat nu al bekend als één van de beste horloges voor de gemiddelde en geavanceerde sporter. Fitbit heeft unieke software die jouw data perfect laat zien. Daarnaast zitten er veel sensoren op de Fitbit Sense 2 die je kunt gebruiken tijdens het hardlopen en fietsen, maar ook in het dagelijks leven.

De Fitbit Sense 2 is het topmodel in de nieuwe line-up van Fitbit. Je kunt eventueel een activity tracker met GPS voor een lagere prijs vinden, zoals de Fitbit Charge 5. De sensoren van de Fitbit Sense 2 zijn echter wel handig, zoals de unieke cEDA stress-sensor, een ECG (hartfilmpjes), en een huidtemperatuursensor. 

Het ontwerp en de software is waar de Fitbit Sense 2 straalt. Helaas moet je wel een Fitbit premium abonnement afsluiten. Je krijgt de eerste 6 maanden in ieder geval gratis. Daarna kost het abonnement € 79,99 per jaar. Je kunt de Sense 2 gebruiken om hard te lopen en te fietsen zonder het abonnement, maar sommige functies kun je dan niet (volledig) gebruiken.

Prijs: Vanaf € 249,00

✔️ Veel & unieke sensoren

❌ Fitbit Premium abonnement

✔️ Mooi ontwerp

❌ Maar in één maat verkrijgbaar

✔️ Compact & licht

 

4. Polar Vantage V2

smartwatch fietsen smartwatch hardlopen polar vantage v2

In het kort: Geavanceerd sporthorloge met navigatie en Fuel Wise

De Polar Vantage V2 is het premium sporthorloge van Polar, en biedt veel goede eigenschappen voor fietsen of hardlopen. Allereerst is het scherm groot en makkelijk te besturen, ook met handschoenen aan. Het grote scherm is niet optimaal voor dagelijks gebruik of een kleine pols, maar dat het handig is tijdens het sporten staat vast.

De Polar Vantage V2 heeft niet alleen een GPS module om je route en snelheid bij te houden, je kunt er ook mee navigeren. Ga je graag op avontuur tijdens het hardlopen of wielrennen? Met de navigatie kun je heel eenvoudig je route blijven volgen.

De sensoren op de Polar Vantage V2 lijken oneindig, en de unieke Fuel Wise software houd zelfs bij wanneer je wat moet eten om optimaal te blijven sporten. Heel handig als je graag een lange fietstocht maakt. We raden dit horloge aan voor de fanatieke en ervaren fietsen or hardloper.

Prijs: Vanaf € 399,00

✔️ Veel sensoren

❌ Erg groot & zwaar

✔️ Navigatie

❌ Niet voor de gemiddelde fietser of hardloper

✔️ Fuel Wise software

 

Bekijk hier alle bandjes voor de Polar Vantage V2.

5. Xiaomi Smart Band 7 Pro

smartwatch fietsen smartwatch hardlopen smart band 7 pro

In het kort: De beste budgetoptie met GPS en sportsensoren

Wanneer je op zoek bent naar een budget sporthorloge om mee te fietsen of hardlopen is de Xiaomi Smart Band 7 Pro de beste keuze. Deze activity tracker komt mét GPS om je route en snelheid bij te houden, voor een extra lage prijs. Dit horloge is perfect voor de beginnende of hobbymatige fietser en hardloper.

De Smart Band 7 Pro heeft een aantal basisfuncties zoals een hartslagmeter, bloedzuurstofmeter, VO2-Max, en sport tracking. Ook gaat de batterij van deze compacte watch lang mee, met gemiddeld 7 dagen batterijduur met alle functies aan. De watch biedt sportmodi aan voor onder andere fietsen en hardlopen, maar 110 sporten in totaal.

Je kunt niet veel beter krijgen voor deze prijs, de Smart Band 7 Pro ziet er goed uit, werkt perfect, gaat lang mee, en heeft alle sensoren om een goede dataset te geven tijdens het fietsen en hardlopen. Je kunt ook uit veel verschillende sport bandjes voor de Smart Band 7 Pro kiezen.

Prijs: Vanaf € 84,95

✔️ Zeer lage prijs

❌ Niet alle functies van een premium sporthorloge

✔️ Goede basis data

❌ Niet voor de fanatieke sporter

✔️ Compact & licht

 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een smartwatch voor hardlopen of smartwatch voor fietsen, is onze top 5 een goede aanrader. Of je nou beginnend of gevorderd bent, er is altijd wel een smartwatch te vinden die bij jouw sportpatroon past. Ga goed na welke sensoren en functies jij graag wilt hebben om te fietsen of te hardlopen met een smartwatch. Een GPS module is volgens ons een must-have omdat je je route, snelheid, en tempo zo goed bijhoudt.

Meest gestelde vragen

Wat is de beste smartwatch voor fietsen?
Welke smartwatch het beste is voor tijdens het fietsen is afhankelijk van je sportroutine, budget, en persoonlijke voorkeur. Lees onze top 5 om een keuze te maken.

Wat is de beste goedkope smartwatch?
Een smartwatch moet natuurlijk bij je budget passen. Bekijk hier de top 5 beste goedkope smartwatches van dit moment.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden