Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

15% KORTING MET DE CODE: LENTE 15% KORTING MET DE CODE: LENTE

Door Giovanny, 11 november 2022

Beste hardloophorloge / tracker

Met de Garmin Forerunner 255 til je je work-out naar een nieuwe level met geavanceerde inzichten in training en herstel. Je krijgt een compleet beeld van je nachtrust en dagelijkse bezigheden.

Hierdoor wordt je hardlooptraining nog beter in elkaar gezet. Je smartwatch weet namelijk precies wanneer je lichaam op zijn best is en je het meeste uit jezelf kan halen.

Specificaties Garmin Forerunner 255

 

Garmin Forerunner 255

Formaat

41mm of 46mm

Schermgrootte

33mm

Schermresolutie

260 x 260

Type scherm

In zonlicht afleesbaar, memory-in-pixel (MIP)

Gewicht

49 gram

Levensduur van batterij

Smartwatch-modus: Tot 14 dagen

Modus GNSS alleen GPS: Tot 30 uur

Modus GNSS alle systemen: Tot 25 uur

Modus GNSS alle systemen plus multi-band: Tot 16 uur

Geheugen

4 GB

Classificatie waterbestendigheid

5 ATM

Kleuren

Zwart, blauw, roze en grijs

Andere modellen

Forerunner 255S

Forerunner 255 Music

Forerunner 255S Music

Prijs

Vanaf €349,99

Hardloopfuncties 

Bekijk hier de hardloopfuncties die de Garmin Forerunner 255 heeft. 

Beschikbare hardloopprofielen

Hardlopen op buitenbaan, hardlopen op loopband, hardlopen op binnenbaan, trailrunning, virtueel hardlopen, ultrarunning

Afstand, duur en snelheid op basis van GPS

✔️

Hardloopdynamiek

Ja (met compatibel accessoire)

Verticale oscillatie en ratio

Ja (met compatibel accessoire)

Grondcontacttijd en balans

Ja (met compatibel accessoire)

Staplengte (real-time)

Ja (met compatibel accessoire)

Cadans (real-time aantal stappen per minuut)

✔️

Hardlooppower

Ja (met compatibel accessoire)

Grade-adjusted pace

✔️

Prestatieconditie

✔️

Hardloopsessies

✔️

Automatisch klimmen tijdens trailrun

✔️

Race Widget

✔️

Koers- en weerspecifieke racevoorspeller

✔️

Run/walk/stand detectie

✔️

PacePro tempostrategieën

✔️

Race Widget

De race widget is één van de hardloopfuncties die het makkelijker dan ooit maakt om een gepersonaliseerde race work-out schema voor je op te stellen.

Wanneer je een race gaat lopen, van 5 kilometer bijvoorbeeld, kan je dat in de race widget aangeven. De race widget maakt gebaseerd op je prestatiedata een schema zodat jij je 5 kilometer haalt.

Niet iedereen heeft namelijk een kant en klare work-outschema die je klaar maakt voor een race van 5 kilometer. Met de race widget bereid je je voor op elke race waar en wanneer het ook is.

Als eerst voeg je je evenement toe aan de Garmin Race Widget. Met behulp van de Garmin Connect app kan je je race vinden of toevoegen. Om je race te vinden in de app, selecteer je de agenda en klik je op de datum van je evenement. Als het evenement er niet in staat kan je het evenement zelf toevoegen.

Vervolgens voeg je specifieke doelen toe aan je race. Wil je de race binnen een bepaalde tijd afmaken? Voeg dit toe aan de details van de race. Op deze manier zie je hoe ver je verwijderd bent van je doel en hoe je je doel bereikt.

Nadat je je doel(en) hebt vastgesteld synchroniseer je je Forerunner 255 zodat je de race op je smartwatch hebt, dit duurt enkele seconden. Je smartwatch vertelt je hoe ver je race in de toekomst ligt, de temperatuur op die dag op basis van de locatie en het tijdstip van de dag en een voorspelde eindtijd.

Na deze stappen kan je beginnen met trainen. Zodra je evenement in Garmin Connect is geladen, ben je klaar om officieel aan je work-outs te beginnen.

 

Sensors

GPS

✔️

Gyroscoop

✔️

Thermometer

✔️

Versnellingsmeter

✔️

Barometrische hoogtemeter

✔️

Kompas

✔️

Polshartslagmeter

✔️

Acclimatisering pulse oxymeter

✔️

Versnellingsmeter

✔️

HRV status

Heart Rate Variability (HRV) of te wel hartslagwisselingen kunnen geregistreerd en geanalyseerd worden. Vervolgens kan je uit je analyse een conclusie trekken om beter te begrijpen hoe je lichaam omgaat met verschillende situaties in het dagelijks leven.

Hoe meer data er is hoe accurater de conclusies worden. Je moet drie weken van deze metingen doen voordat je een volledig overzicht krijgt, dus het is een functie waar je geduld mee moet hebben.

Met de HRV zie je hoe klaar je lichaam is voor een hardlooptraining. Een grote hartslagwisseling betekent bijvoorbeeld dat je lichaam klaar is om zich in te spannen. Een lage hartslagwisseling betekent dat je beter rustig aan kan doen en rust moet nemen.

 

Multi-band GPS

Wanneer je je smartwatch gebruikt om hardlooproutes en snelheden bij te houden, dan wil je dat de routes zo nauwkeurig mogelijk zijn zodat elke seconde van je work-out wordt gevolgd.

Om dit te realiseren worden er steeds meer nieuwe navigatie volgmethodes ontwikkeld. De multi-band GPS methode is daar één van.

Een GPS werkte eerst op twee frequenties: L1 en L2. De L1 frequentie was voor openbaar gebruik en de L2 frequentie was voor militaire doeleinden. Recent geleden zijn de ontwikkelingen op het gebied van navigeren vooruit gegaan en wordt er ook gebruik gemaakt van de L5 frequentie die in staat is tot grote nauwkeurigheid.

Multiband GPS maakt gebruik van de L1- en L5 frequentie waardoor de nauwkeurigheid van je positionering een nu nóg beter is. De multi-band GPS is zelfs nauwkeurig wanneer je omringd bent door gebouwen of bomen die het signaal kunnen blokkeren.

Er zijn drie opties voor het instellen van je GPS:

  • Selecteer Normaal (alleen GPS) om het standaard GPS-satellietsysteem in te schakelen.
  • Selecteer GPS + GLONASS (Russisch satellietsysteem) voor nauwkeurigere positiegegevens in situaties met slecht zicht op de lucht.
  • Selecteer GPS + GALILEO (satellietsysteem van de Europese Unie) voor nauwkeurigere positiegegevens in situaties met slecht zicht op de lucht.

Pace Pro

Pace Pro biedt dynamische tempobegeleiding die je kan aanpassen op moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad is aan te passen naar je persoonlijke snelheidsvoorkeuren. Dit helpt je bij de voorbereiding op een hardloop doel of race het ideale tempo te bepalen waarmee je je prestaties kan maximaliseren.

Wanneer je een doeltempo hebt ingesteld, kan je in de tussentijd je huidige tempo zien op je Forerunner 255. Zo zie je je eigen vooruitgang en of je al in de buurt bent van je doeltempo.

Accu

De accu van de Forerunner 255 is zeer geschikt voor hardlopers. In vergelijking tot de vorige versie is de batterijlevensduur verdubbeld. Namelijk 14 dagen bij normaal gebruik. Bij gebruik van de GPS is de batterijlevensduur 30 uur.

Je laadt de Forerunner 255 in ongeveer 2/3 uur op om een volle accu te krijgen.

Smartwatch functies

Aangezien je het meeste uit de Forerunner 255 haalt als je hem de hele dag om je pols hebt, heeft Garmin ervoor gezorgd dat er ook slimme smartwatch functies zijn om de smartwatch een verlengstuk van je smartphone te maken.

Garmin Pay

Je hebt de mogelijkheid om contactloos te betalen met Garmin Pay. Let op! Niet elke bank ondersteunt Garmin Pay, controleer dus eerst of je bank compatibel is met Garmin Pay.

Notificaties

Verder is het mogelijk om notificaties van je smartphone te ontvangen op de Forerunner 255. Het is helaas niet mogelijk om ook te reageren op de notificaties.  

Forerunner 255 Music

De Forerunner 255 Music is er voor beide formaten en heeft een extra functie. De naam zegt het eigenlijk al, je kan met de Forerunner 255 Music muziek streamen. Je kan verbinding maken met je draadloze koptelefoon en naar je favoriete playlists luisteren via Amazon Music, Deezer of Spotify (premium abonnement vereist).

Conclusie

Of je nu een beginner, gevorderde of expert bent, de Garmin Forerunner 255 is een fantastische hardloophorloge/ tracker voor hardlopers van alle niveaus. De smartwatch is licht, geeft specifieke prestatiedata en bied je de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen. De ideale hardloophorloge/ tracker!

Meest gestelde vragen

Kan je de Forerunner 255 koppelen met Strava?

Ja, het is mogelijk om je Strava sportactiviteiten te synchroniseren aan je Garmin smartwatch.

Hoe koppel je Strava aan je Garmin Connect?

Ga naar de Garmin Connect app en doe het volgende:

  1. Selecteer ‘instellingen’.
  2. Selecteer ‘gekoppelde apparaten’.
  3. Selecteer ‘Strava’.
  4. Selecteer ‘akkoord’.
  5. Selecteer ‘autoriseren’.

Is de Forerunner 255 waterdicht?

De Forerunner 255 heeft een ATM classificatie van 5 ATM wat betekent dat de Forerunner 255 tot 50 meter waterbestendig is.

Met dit horloge kun je zwemmen aan het wateroppervlak en douchen. De smartwatch kan echter niet tegen hoge waterdruk, dus houdt de smartwatch niet om als je gaat duiken of snorkelen.

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden