Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN ACTIE: 4 HALEN = 3 BETALEN

Door Johnno van den Brink, 1 augustus 2023

Apple Watch 9 Geruchten - Release Date - Prijs

De verwachte release date van de Apple Watch 9 is in september 2023, maar de precieze dag weten we nog niet. De prijs van de Apple Watch 9 ligt waarschijnlijk rond de 500 euro. Er zijn daarnaast nog veel geruchten over de Apple Watch 9. Deze smartwatch krijgt bijvoorbeeld watchOS10 en allerlei nieuwe functies.

De belangrijkste Apple Watch 9 geruchten

Apple heeft weinig bekend gemaakt over de Apple Watch 9, maar toch zijn er al veel geruchten ontstaan over deze smartwatch. Over de release date en de prijs van de Apple Watch 9 lees je later meer, eerst noemen we geruchten over dit slimme horloge.

Het is belangrijk om te weten dat deze smartwatch waarschijnlijk weinig upgrades krijgt ten opzichte van de Apple Watch 8. Toch komen er wel een paar veranderingen in de Apple Watch 9 volgens de geruchten. Hieronder noemen we deze.

Ontwerp

Alle geruchten wijzen erop dat de Apple Watch 9 ongeveer hetzelfde ontwerp krijgt als de Apple Watch 8. Dit is bij de aankomende Apple Watch Ultra wel anders. Een rapport van DigiTimes toont namelijk aan dat de schermgrootte waarschijnlijk stijgt van 1,9 naar 2,1 inch.

Ook Bloomberg voorspelt dat Apple Watches een groter scherm krijgen, maar dit gebeurt volgens de laatste berichten pas in 2024. De Apple Watch 9 krijgt dus niet een groter beeldscherm dan dat van de Apple Watch 8.

watchOS 10

De Apple Watch 9 krijgt sowieso watchOS 10, wat oudere smartwatches ook kunnen downloaden vanaf het begin van september. Het nieuwe besturingssysteem van het slimme horloge komt met nieuwe wijzerplaten en functies.

Ook kun je kiezen voor nieuwe klokken met watchOS10 op de Apple Watch 9. Bovendien krijgen de huidige apps een update, dit geldt onder meer voor Kaarten en Kompas.

S9-chip

Elke nieuwe generatie van de Apple Watch heeft een nieuwe chip. Dit wordt dan ook verwacht bij de Apple Watch 9. Dit wordt dan de S9-chip. Waarschijnlijk verbetert deze chip de prestaties en batterijduur van de smartwatch. Het zou kunnen dat Apple ook een Neural Engine toevoegt aan de S9-chip.

3D printen

Bovendien worden de onderdelen van de Apple Watch 9 volgens geruchten geproduceerd met een 3D printer. Dit geldt vooral voor een paar titanium mechanische componenten. Het is overigens niet duidelijk of dit gedaan wordt voor de Apple Watch 9, of alleen voor de nieuwste Apple Watch Ultra.

Apple wil in ieder geval meer gebruik maken van 3D printers omdat ze de productiekosten en -tijden verkorten. Analist Ming-Chi Kuo, die dit gerucht de wereld in heeft gebracht, geeft aan dat deze productiemethode in de toekomst vaker toegepast wordt door Apple.

MicroLED

Door de jaren heen zijn er veel geruchten geweest over het gebruik van MicroLED-schermen door Apple. Inmiddels wordt verwacht dat de Apple Watches de eerste apparaten zijn die daadwerkelijk deze beeldschermen krijgen. Mogelijk krijgt de Apple Watch 9 al zo’n scherm, maar dat wordt niet per se verwacht.

Gezondheidssensoren

Apple wil graag dat de gebruikers van hun apparaten hun glucosewaarden kunnen monitoren. Inmiddels gaan er geruchten dat hun medewerkers op dit vlak flinke vorderingen hebben gemaakt. Het zou kunnen dat de Apple Watch 9 deze functie al krijgt, maar volgens geruchten is het team nog niet zo ver.

De Apple Watch 9 krijgt bovendien mogelijk nog meer nieuwe gezondheidssensoren, hieronder noemen we ze:

  • EDA: Dit is een elektrodermale activiteitssensor waarmee je je stressniveaus meet.
  • Bio-impedantiesensor: Je gebruikt de bio-impedantiesensor om je lichaamssamenstelling te meten.

Apple Watch 9 Prijs

GPS

De Apple Watch Ultra heeft al een upgrade gekregen als het gaat om de GPS. Dit slimme horloge heeft naast de standaard L1 nu namelijk ook een L5-band. Als Apple hun normale proces doorloopt dan is de kans groot dat de Apple Watch 9 deze upgrade ook krijgt.

Actieknop

De Apple Watch Ultra kreeg in 2022 een nieuwe functie: de actieknop. Dit onderdeel is gevestigd aan de andere kant van de Digital Crown. Je kunt met de actieknop diverse taken activeren. Voorbeelden hiervan zijn workouts, maar ook de stopwatch en zaklamp. Mogelijk komt deze upgrade ook op de Apple Watch 9, wat volgens geruchten zeker het geval zou kunnen zijn.

Wat is de release date van de Apple Watch 9?

Er zijn dus veel geruchten over de Apple Watch 9. Ze gaan vooral over de functies en het ontwerp van de nieuwe smartwatch van Apple. Toch weten we ook het een en ander over de release date van de Apple Watch 9.

Natuurlijk is deze datum nog niet officieel bekend gemaakt, maar door het verleden kunnen we wel gokken wanneer de Apple Watch 9 ongeveer uitkomt. Kijk maar eens naar de release dates van de voorgaande generaties van de Apple Watch:

Model

Release date

Apple Watch 8

7 september 2022

Apple Watch 7

14 september 2021

Apple Watch 6

15 september 2020

Apple Watch 5

10 september 2019

Apple Watch 4

12 september 2018

Apple Watch 3

12 september 2017

Het zou raar zijn als Apple ineens van dit traject afstapt. De kans is daarom groot dat de release date van de Apple Watch 9 in september is, waarschijnlijk in de tweede of derde week. Vervolgens wordt de smartwatch na zo’n 10 dagen daadwerkelijk verkocht.

Is de prijs van de Apple Watch 9 al bekend?

Nee, de prijs van de Apple Watch 9 is nog niet officieel bekend gemaakt door het wereldberoemde merk. Wel zijn er de nodige geruchten over het prijskaartje van deze smartwatch. Waarschijnlijk is de Apple Watch 9 in Europa weer duurder dan in de Verenigde Staten, wat ook al bij andere apparaten van Apple het geval was.

We denken daarom dat de prijs van de Apple Watch 9 in Nederland ongeveer 500 euro zal zijn, mogelijk een beetje lager. Dit is een redelijk ruwe gok en na verloop van tijd wordt het prijskaartje uiteraard lager.

Apple Watch 9: Veelgestelde vragen

Wat kost een Apple Watch 9?

De officiële prijs van de Apple Watch 9 is onbekend. Wel durven we op dit vlak een gokje te wagen. Experts schatten namelijk in dat de Apple Watch 9 ongeveer 500 euro gaat kosten als de smartwatch net op de markt is gebracht.

Is de Apple Watch 9 uit?

Op dit moment kun je de Apple Watch 9 nog niet kopen. Deze smartwatch is namelijk nog niet officieel aangekondigd door Apple. Waarschijnlijk gebeurt dit in september 2023, wat het merk ook bij de vorige generaties van de Watch Series deed.

Kan ik douchen met mijn Apple Watch 9?

In principe is het mogelijk om te douchen met je Apple Watch 9. Dit komt doordat je smartwatch waterbestendig is tot een zekere diepte. Het is wel goed om te weten dat het slimme horloge waarschijnlijk niet goed tegen shampoo en douche gel kan. Houd hier dus rekening mee.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »