Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 4 mei 2022

Alles over de Huawei Watch GT Runner

Design

Eén van de nieuwste parels van Huawei is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk de standaardlook zwart en een grijsgele variant. Deze kleurencombinatie zorgt er natuurlijk voor dat je smartwatch goed opvalt om je pols wanneer je hem om hebt dan bijvoorbeeld een zwarte variant. Wat misschien meteen al opvalt of nouja aanvoelt is dat de Watch erg licht is van gewicht, waardoor die ook super fijn om de pols zit. Hierdoor heb je echter misschien wel het idee dat de Watch wat goedkoper eruit ziet en aanvoelt in vergelijking tot de Huawei GT 3 bijvoorbeeld. De Watch heeft namelijk een voorkant en een kast die zijn gemaakt van kunststof en hierdoor voelt die onwijs licht om je pols, maar dat is misschien ook juist waar je naar op zoek bent als je een fanatieke hardloper bent.

De Watch is vochtbestendig en beschikt over een waterdichtheid tot 5ATM, dit houdt in dat je met het horloge zo'n 50 meter diep kunt gaan in het water. Het horloge overleeft daardoor ook flinke regenbuien tijdens jouw workout en natuurlijk ook je zweetdruppels, maar je kunt er ook gemakkelijk mee zwemmen. Het horloge beschikt over een kast van 46 millimeter en aan de rechterzijde bevindt zich twee knoppen. De kroon dient ervoor om te kunnen scrollen door de menu's als je geen zin hebt om de touchscreen te gebruiken bijvoorbeeld en de tweede knop zorgt ervoor dat je het scherm aan en uit kunt zetten. De Runner heeft hetzelfde displayscherm als de Huawei Watch GT 3. Dit is een ronde AMOLED-display met een resolutie van 466 bij 466 pixels, waar alles haarscherp op wordt afgebeeld en daardoor is alles ook gemakkelijk af te lezen en te bekijken. Ook heb je de mogelijkheid om bij de Huawei Watch GT Runner het scherm continu aan te laten staan, dit zorgt er natuurlijk wel voor dat de batterij sneller op gaat als normaal. 

Bij de aankoop van de Watch krijg je een bandje erbij die ook onwijs licht voelt en genoeg gaatjes heeft, zodat de band voor elke pols passend gemaakt kan worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het bandje van de horlogekast te halen en te verwisselen voor een ander bandje. 

Software 

Als je veel ervaring al hebt met verschillende smartwatches kan je het idee hebben dat de GT Runner op sommige opzichten nog een beetje tekortschiet. De GT Runner geeft bijvoorbeeld geen interactieve meldingen weer. Het antwoorden op berichten gaat aan de hand van snelle antwoorden die vooraf al zijn ingesteld en deze antwoorden kan je ook aanpassen en toevoegen in de app. Echter heb je niet de mogelijkheid om je toetsenbord of stem te gebruiken tijdens het beantwoorden van berichten die je ontvangt. De Huawei Watch GT Runner draait op HarmonyOS, waardoor je dus apps van derden gemakkelijk kunt downloaden op het horloge via de App Gallery. Een minpunt hiervan is wel dat veel derden dit soort apps niet ondersteunen, dus hierdoor zijn er helaas maar een paar apps te downloaden op het apparaat. Helaas kan je hierdoor dus ook geen offline muziek luisteren en ook geen contactloos betalen, omdat het apparaat dit niet ondersteunt en derden ook niet.

Daarnaast is het herkennen soms van apps ook moeilijk, doordat het niet overzichtelijk staat aangegeven tijdens het scrollen in de menu's. Wel is er gelukkig nu de optie om alle apps in een lijstweergave te zien, waardoor de icoontjes en namen gemakkelijker te vinden zijn en ook zeker weten beter leesbaar. 

Batterij 

Al een enige tijd staan de Huawei Watches bekend om de lange batterijlevensduur, zo ook de Huawei Watch GT Runner heeft een batterij die lang meegaat. Huawei geeft aan dat het horloge zo'n twee weken mee kan gaan, maar dit is natuurlijk wel gebaseerd op de ideale situatie. Als je hem gebruikt, kun je er tussen zeven á tien dagen plezier van hebben zonder het apparaat te moeten opladen. Maar ook dit hangt natuurlijk ook af of je elke dag de deur uitgaat voor een hardlooprondje of dit bijvoorbeeld drie keer in de week doet. Ga jij er elke dag uit, dan zal het horloge ook sneller opgeladen moeten worden maar dat klinkt vrij logisch toch?

Ook wanneer je voor de optie Always-on kiest, gaat de batterij ook sneller leeg maar is de batterij uiteindelijk leeg? No worries, je laadt hem namelijk gemakkelijk op met de magnetische oplaadschijf die ook nog eens draadloos is. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het horloge ervan kan vallen, want dat is niet mogelijk door de sterke magneet van de oplader die je tevens erbij krijgt tijdens je aankoop van het horloge. 

Persoonlijke assistent

De Huawei Watch GT Runner zorgt ervoor dat jij je lichaam beter gaat begrijpen. Door de TruSeen 5.0+, wat een sensorsysteem is die ervoor zorgt dat je hartslag goed af te lezen is via je pols. Het systeem herkent veranderen snel en leest het vervolgens ook nauwkeurig af. Hij raakt dus niet van streek als je verschillende HITT-workouts doet, want hij blijft nauwkeurig je hartslag meten. Sommige smartwatches kunnen hier nogal van streek raken, maar daar heeft de Huawei Watch GT Runner geen last van. 

Jouw hartslag wordt 24 uur per dag gemeten, ook als je lekker aan het slapen bent blijft de GT Runner je hartslag meten. In combinatie met de hartslagmeting, maar ook andere trackinggegevens geeft de Watch goed weer of je uitgerust bent, de status van je herstelproces en of je weer klaar bent voor de volgende work-out of nog moet uitrusten. Deze gegevens zijn natuurlijk allemaal belangrijk, zodat jouw gezondheid en lichaam goed in kaart wordt gebracht en jij dit zelf ook beter gaat begrijpen. Naast je hartslag wordt je nachtrust ook gemeten, zodat je kan zien of je een goede nachtrust hebt gehad of juist heel onrustig. Is het laatste het geval dan krijg je in de ochtend direct een melding te zien op de Watch hoe je je nachtrust kan verbeteren, dat is toch wel een fijn idee aangezien je dit zelf natuurlijk niet doorhebt hoe je slaapt. Ook heeft de Huawei Watch GT Runner een Gezond Leven Shamrock, dat zich focust op jouw gezondheid en fitness. Zo geeft de Watch aan dat je meer moet drinken, maar ook om je medicijnen in te nemen, etc. 

Deze parel van een Watch beschikt over de Huawei Health-app waarmee je een uitgebreid plan kan opstellen om jezelf uit te dagen om een betere hardloper te worden. Door zijn verbeterde gps-antenne wordt je locatie en route nauwkeuriger aangegeven. Je krijgt door de Watch inzichten in pasfrequentie, hersteltijd, cadans en nog heel veel meer. Je hardlooprondes worden geëvalueerd en je plannen kunnen aan de hand hiervan weer worden aangepast. 

Kortom...

Huawei heeft een aantrekkelijke Watch gemaakt speciaal voor de fanatieke hardlopers. Zijn batterij gaat lang mee, hij geeft je een goed inzicht in je gezondheid, geeft jouw locatie en route nauwkeurig aan, zit heerlijk om de pols en is ook nog eens waterdicht tot een diepte van 50 meter. Veel pluspunten en ook zeker weten een aanrader voor hardlopers, echter laat hij wel wat steken liggen als het gaat om de software. Dat blijft nog steeds een gevoelig punt als het gaat om Huawei Watches. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden