);
  • Gratis verzending op alle bestellingen
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 30 dagen bedenktijd

5 tips om beter te sporten met jouw Apple Watch

5 tips om beter te sporten met jouw Apple Watch

De Apple Watch, wie kent hem niet! Vraag je je af waarom iedereen hem om zijn pols heeft of overweeg je er één te kopen, maar ben je benieuwd wat je ermee kan doen? In deze blog vertel ik jou de vijf tips om beter te sporten met je Apple Watch, want deze wearable is meer dan alleen een simpel sporthorloge. Lees dus snel verder!

Tip 1: Sporten zonder je iPhone of andere smartphone

Het is je vast wel eens overkomen dat je je telefoon bent vergeten, terwijl je onderweg was naar de sportschool of sportvereniging. Je hebt je dan ook vast afgevraagd of je terug moest keren om je telefoon op te halen of dat je hem gewoon thuis laat, omdat je anders te laat zou komen. Maar eerlijk is eerlijk, sporten met je iPhone is wel handig, want zo kan je jouw sportactiviteiten meten en daarom vind ik het dan ook super vervelend als ik mijn telefoon weer eens thuis vergeet. Maar met een Apple Watch hoef je je niet meer druk te maken als je jouw smartphone bent vergeten. Je kan namelijk met deze wearable je sportprestaties meten en deze slaat hij offline op. Daarnaast kan je jouw prestaties ook meten met verschillende apps, bijvoorbeeld Runkeeper, Runtastic of Strava.

Tip 2: Trainingen afstemmen op je hartslagzones

Je sportdoelen behaal je beter en gemakkelijker wanneer je rekening houdt met de juiste hartslagzone. Is jouw doel om af te vallen? Dan moet je bijvoorbeeld niet met een hartslag van 180 door het park gaan rennen, maar juist met een lagere hartslagzone zodat er vetverbranding plaatsvindt. Tijdens jouw intensieve work-out geeft de Apple Watch continu jouw hartslag weer. Zo blijf je de hele tijd op de hoogte in welke zone jouw hartslag zich bevindt. Daarnaast is de kans ook klein dat je een blessure oploopt, doordat je jouw training afstemt op jouw lichaam. De Apple Watch zorgt ervoor dat jij beter toewerkt naar jouw doelen en ze uiteindelijk behaalt.

Tip 3: Samen sporten met jouw vrienden

In je eentje sporten kan, maar het is altijd gezelliger om het met elkaar te doen. Met de Apple Watch kan je jouw work-out resultaten delen met jouw vrienden, hierdoor kan je elkaar uitdagen om een beter resultaat te halen dan de ander. Hoe leuk is dat! Je krijgt meldingen op je Apple Watch wanneer jouw vriend/vriendin gaat beginnen met de training, wat de resultaten erna zijn en of hij/zij een mijlpaal heeft behaald. Daarnaast kan je elkaar ook uitdagen om een wedstrijdje te doen. Dit zorgt er toch echt dat jij de beste wilt zijn, lijkt mij?

Tip 4: De hele dag draagbaar

Veel mensen kopen een sporthorloge en een normaal horloge, omdat ze de sporthorloges vaak niet mooi genoeg vinden om overdag te dragen. De Apple Watch kan je zowel overdag dragen naar je werk bijvoorbeeld en tijdens je training. Én wat zo fijn is, is dat je dan ook de hele dag jouw lichaamsbeweging kunt meten. Deze informatie komt vervolgens terecht in de Activiteit-app. Met de activiteitenringen kun jij heel snel en gemakkelijk zien of je hebt gesport, hoe vaak je bent opgestaan en of je genoeg calorieën hebt verbrand. Je kan dus snel zien of je genoeg hebt bewogen. Voor een gezonde levensstijl moet je ervoor zorgen dat je elke dag alle ringen sluit. Heb je ze allemaal gesloten? Super! Dan heb je al jouw doelen behaald!

Tip 5: Haal het beste uit jezelf

Ben je een fanatiekeling en wil je altijd maar jouw sportresultaten verbeteren? De Apple Watch helpt jou hierbij door in de Activiteit-app medailles aan jou uit te reiken. Die kun je vervolgens verzamelen, waardoor je steeds meer het gevoel krijgt om jezelf te verbeteren. Nu denk je misschien van ja dat geloof ik niet, maar de medailles helpen hier echt bij! Je ontvangt namelijk een schouderklopje elke keer weer als je een nieuw resultaat hebt behaald. Je krijgt ook elke maand weer een nieuwe persoonlijke uitdaging vanuit Apple gestuurd, die je moet behalen. Deze is afgestemd op jouw intensiteit en daarnaast kun je ook meedoen met Apple Watch-uitdagingen. Dit wordt regelmatig georganiseerd en hiermee kan je speciale medailles verdienen en wie wilt dat nou niet?

Extra tips om met je Apple Watch te gaan sporten

Dan heb ik nog vijf extra tips om te laten zien dat je met een Apple Watch beter sport:

  1. Op de Apple Watch heb je een automatische workout-detectie. Dit is de functie die automatisch jouw training meet zonder dat je hoeft aan te geven dat je begint met jouw work-out. Na afloop krijg je ook nog een melding of je klaar bent met jouw training.

  2. Je hebt je iPhone niet meer nodig om jouw favoriete songs te luisteren. Je hoeft enkel je Bluetooth-oortjes te koppelen en je zit direct in de flow tijdens jouw hardlooprondje.

  3. Je hoeft niet alleen de standaard apps van de Apple Watch te gebruiken. Je kan namelijk op de wearable ook andere sportapps downloaden, zodat je nog meer sportmogelijkheden ervaart.

  4. Vind je het vervelend om berichtjes en belletjes te ontvangen terwijl je lekker aan het sporten bent? Je kan op de Apple Watch je notificaties uitzetten, want de berichtjes en belletjes kunnen wel even wachten hoor! Het is nu tijd om je te focussen op jezelf en alles uit jezelf te halen!

  5. Op de wijzerplaat van de Apple Watch kan je ook bepaalde apps plaatsen, zodat je de informatie in één opslag kunt zien. Loop je bijvoorbeeld elke dag hard? Dan vind je het vast fijn om te weten hoe het weer elke dag is, dan kan je bijvoorbeeld de weer-app op je wijzerplaat zetten. En zo kun je nog meer apps plaatsen, ideaal toch!

Sporten met het meest comfortabele Apple Watch bandje

Dit waren de tips hoe je beter kunt sporten met een Apple Watch en waarom het eigenlijk een toevoeging is in je leven. Je haalt namelijk het beste uit jezelf tijdens het sporten en je kunt jouw resultaten continu verbeteren. Ben je overtuigd om een Apple Watch te kopen, of heb je er al één en ben je van plan hem meer te gebruiken tijdens het sporten? Vergeet dan niet om leuke en trendy bandjes te kopen voor deze wearable. Zo hebben wij een prachtig assortiment Apple Watch Sport bandjes in verschillende leuke & unieke kleuren die zorgen dat jij met optimaal comfort kan gaan sporten. Welke horlogeband kies jij?

 

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »